Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Sziasztok! Az lenne a kérdésem, hogy tud valaki valamit xperia jtag ról? Vagyis, hogy lehet e kapni vagy rendelni? Válaszotokat előre is köszönöm.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2018
Sziasztok! Lenne egy nagy problémám. Van egy Alpha A-N438 gps. Mikor bekapcsolom a logó után leáll és nem csinál semmit csak a homokórát mutatja. Semmi leírásom nincs róla. A laptopom nem ismeri fel bármit csinálok. Hogy tudnám frissíteni valamilyen programmal vagy bármivel, hogy működjön? Vagy legalább, hogy ismerje fel a gép. Vagy sd kártyáról frissíteni. Képeket mellékeltem. Hát ennyit csinál és utána megáll a tudomány.
Két többi dologtól független eret kellene összekapcsolni, egy jel függvényében. Tulajdonképpen egy kapcsoló kellene, amit nem ember, hanem egy jel kapcsol. (Kezd kicsit bonyolult lenni...)
Egyre jobban belebonyolódsz, de továbbra sem írsz semmi konkrét információt. Nem tudod érthetően megfogalmazni mit szeretnél. Míg magad sem tudod mit akarsz hogyan értse meg más?
Ez egy újabb bukott kísérlet lesz, hasonlóan az összes eddigihez. Nem tudod érthetően megfogalmazni mit szeretnél.
Sajna ezekhez a gyári GPS -ekhez nem szoktak firmware -t kiadni, és igazából frissíteni se nagyon lehet, lévén, hogy zárt / beágyazott rendszeről van szó, általában windows CE ritkábban android.
Ha gondolod esetleg szedd szét, és forraszd le róla az akkut, aztán pihentesd kicsit. Később ha visszaforrasztod, és szerencséd van, talán visszaáll a gyári állapot, feltéve ha nem hardverhibáról van szó. A minap az enyémet is így sikerült "helyrekalapálni" csak... Elérhető új videó a csatornámon.: LED teszt... A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2018
Sziasztok,
Panelműszert (voltmérő, 3 digit) rendeltem Kínából, és az egyiknél ez szerepelt a leírásban: Input impedance: approximately 100K Gyorsan megnéztem egy itthoni Volt/Ampermérő belső ellenállását, és 76 kOhm lett az eredmény. Ez azért képes jelentősen befolyásolni a mért eredményt, szóval eléggé limitálja a használhatóságát. Meg lehet valahogy növelni egy voltmérő bemenő ellenállását? Kösz, t
Szia! Ez nem releváns probléma, mert a kis impedanciás forrásodat egyáltalán nem terheli be ez a száz kiloohm.
A hozzászólás módosítva: Jan 27, 2018
Például egy soros ellenállással, de akkor nem lesz pontos.
Mellesleg az "approximately" valami hasonlót jelent ebben a környezetben, hogy "nagyjából/hozzávetőlegesen" de semmiképpen nem "éppen/pontosan". Szerintem ez annyira nem zavar senkit, hacsak nem előtéttel akarod a méréshatárt kiterjeszteni, de akkor meg úgyis hitelesíteni kell...
Szerintem ne erőltessük ami nem megy
Idézet: „Több is veszett Mohácsnál!”
Én nem erőltetem, régebbi témáinál többször levelezett velem, de semmi értelme nem volt az egésznek.
Kis impedanciánál nem probléma, de ha egy 10k-s ellenálláson eső feszültséget mérném vele, akkor máris bevisz 9%-os hibát a rendszerbe. 50k-nál már 33%-kal kisebb lesz az eredő ellenállás.
Persze triviális megoldás az, hogy opamp-pal csinálok egy egységnyi erősítésű buffer-t, de igazából az érdekelne, hogy mindezt passzívan meg lehet-e oldani. Elgondolkodtam rajta, de nem jutott eszembe semmilyen használható megoldás.
Tudom, hogy az approx jelentése ez, és nem is azzal van bajom, hogy pont 100k vagy esetleg 120k. Azon csodálkoztam el, mert én legalább egy nagyságrenddel nagyobb ellenállásra számítottam.
A panelműszerek eleve nem pontosak, hőmérsékleti és egyéb driftjük van, nem pontos mérésre valóak. De ha ragaszkodsz ezekhez, akkor van megaohmos is nagyobb méréshatárral. Bővebben: Link.
Esetleg egy "taps kapcsoló" -ra gondolnál? Taps helyett lehet hang, zaj, stb.
Kifejezetten a kapcsolót nem lehet 1 tranzisztorral helyettesíteni.
Mivel a kapcsolóknak általában mindegy, hogy 1V-tól 230V-ig milyen feszültséget kapcsolnak. Ugyan ilyen tág határok között mozoghat az áramerősség is rajtuk. Ilyen tranzisztor nem létezik, azt méretezni kell adott szűkebb V, A értékekre. Viszont ha ismert a vezérlő jeled, arra alapozva építhetsz 1 tranzisztor által kapcsolt relét.
Túlbonyolódott, hagyjuk... Megteszi oda egy nyomásra záró nyomógomb is, ha nem tud kapcsolni magától...
Figyelj!
Ha azt se tudod leírni, hogy mihez kell, mekkora fesz ill áram amit kapcsolni kéne, milyen a jel pontos jellege, vagy miből jön ki, stb, akkor ne csodálkozz, ha senki nem ad neked pontos választ. Kb ennyi infó áll rendelkezésre az 5-ös lottó heti nyerőszámaihoz is...
Helló! Köszönöm a gyors választ. Próbáltam sajna ugyan azt csinálja. A gépre dugva se úgy érzékeli. Csak a processor típusát írja ki. SEC S3C2410X Test B/D". A memória kártyás módszert azért kérdeztem mert mert "reset+power" megnyomása után megkérdezi, hogy frissítem e. De sajna szerintem csak papírnehezék lesz.
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2018
A válasz ott a hozzászólásodban linkelt oldalon. A 7. láb a belső referencia feszültség, 1,2 V. A 8. láb a referencia feszültség beállító bemenet.
Sajnos igy setudom mi az ..Mert a 6 lábbal lehet beállítani hogy mettöl meddig terjed az a feszültség amit kijeleztetünk.
A 6. láb a referencia feszültség magas szintje ( R. HI )! A 8. láb a referencia beállítás ( REF. ADJ ). Az adatlap 2. oldalát nézzed meg.
Szia tudja e valaki hogy a multiméteren hogy kell használni a tranzisztormérőt . Áramerősítés mérésére és mit hova kell dugni. Nem a diódamérős módszer
A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2018
A multiméter típusát azért leírhattad volna, vagy egy fényképet tehettél volna fel. Tudjuk mit és hova kell dugni, a méréshatár váltót hova kell kapcsolni, de nem tudjuk milyen műszered van, van-e hozzá kezelési útmutatód.
Sziasztok!
Van egy 24V-os kimenetű egyenáramú tápegység. (output 2 kivezetés) A feszültség a használat során változhat. Időközben kiderült, hogy negatív feszültségre is szükség lenne. Egyszerű módon a GND hozzárendelhető-e az aktuális középfeszültséghez, vagy csak egy fix értékhez (pl. 12V-hoz)?
Ne egyértelmű, mit is szeretnél kérdezni. Mit értesz középfeszültség alatt? A tápegységnek két kivezetése van, GND és +24 V. Ha egy meglévő rendszerbe akarod belekötni úgy, hogy ott -24 V-ot szolgáljon, akkor egyszerűen a pozitív kimenetet kell a rendszer GND pontjával összekötni.
Idézet: „negatív feszültségre is szükség lenne.” Egyetlen 24 V kimenetű tápegységről szeretne működtetni egy +- 24 V készüléket.
Nem, +-12V-ot.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |