Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PIC - Miértek, hogyanok haladóknak
Logikai analizátor funkciót nem látok a listán
![]()
Mondjuk ez pozitív, hogy a shell sheet-ben írva van hogy ICSP/SWD/JTAG-et is tud szerintem ez a (ki tudja mikor várható) PIC32CX/CZ (ARM-os PIC32) miatt van, meg amit Atilla86 idézett, hogy ez is kap 300MHz (PIC32-nek evezett Atmelt) ha PICkit3 környéki áron lesz az viszont egy jó beruházásnak tűnik, csak az USB driver ne f*ssa össze magát állandóan.
pajti2: Szerintem ezt már elfelejtette a mcp, ha jól gondolom az a véleményük, hogy vedd meg külön.
Ha jól emlékszem Atilla86 fényképezte az ICD4 és atmel SAM van benne (mikor a doksiban PIC32CZ van írva).
Valamint egy pár külföldi fórumon megy vita, hogy a PIC32CX/CZ átmatricázás vagy nem. Hát ilyen féle ![]() A ChipCAD-ben is kérdeztem nekem azt mondták, hogy ők se tudják, hogy matricázás vagy ki akarják vinni az Atmelt stb.. Idézet: Re-branding, vagy átcímkézés, nevezd, ahogy akarod „Ez miféle hoax már ??!!” ![]()
Hát mivel most már a bőség zavarában szenved még jobban a Microchip, mint eddig, megteheti mindenféle "okos" okfejtegetések nélkül, hogy két nagyjából azonos teljesítményű kontrollere közül azt teszi be oda, amelyikhez éppen kedve van! Mivelhogy 300MHz-es PIC-ek már egy jó ideje vannak, ahogy ezek szerint Atmel is. Nem értem, ehhez miért kell azonnal mindenféle átszitázást látni ?! Itt ez egyfajta mánia HE-n, hogy hamis alkatrészek, átszitázottak, üresek(leginkább a fejek - tisztelet a kivételnek)...
Ez így teljesen mindegy,hogy mi van benne,csak jó legyen.Az IDC4-esem jól működik,ment már jó pár napig folyamatosan,bármiféle hiba,lecsatlakozás nélkül.A PK4-nél is ez lesz,akkor oly mindegy,hogy mi van benne.Már csak a Harmonyt kellene rendbe hozni ![]()
ICD4-et akartál írni? Eredeti vagy klón? A PIC24FV16KM202-höz vehetek PICKit3 klónt vagy ne tegyem? Talán csak ez az egy fejlesztésem lesz az elkövetkezendő évekre PIC-el.
Hali!
Ha ki akarod próbálni van pickit3 eredetim és klónom is (Kispesten) pic32mx795 és PIC24FV32KA304-al nem volt gondom
Emlékeztem az ajánlásodra oldalakkal ezelőtt, éppen csak nem idéztem.
![]() Vacillálásra ad okot, hogy kijött a PICkit4, bár még Európában sehol sem látható. Lemehet a PICkit3 ára, annyiért már megérheti. Bár ha csak ez az egy fejlesztés lesz... A Chipcad mennyi idő alatt szokott meghozni raktáron nem lévő PIC-eket? A mouser-nél van, 20 EUR a szállítás.
Épp az imént láttam, hogy már kb 10$-tól vehetsz Kínából! Ennyin nincs is min gondolkodni....!
Aliexpress-en cnewtech és mega alatt futnak a klónok (az eredeti $50). Akkor már olyat érdemes, amihez van foglalat.
Én nem erre gondoltam, hanem a PICkit4 megjelenése gondolom lenyomja a még készleten lévő PICkit3 árát. Lehet, hogy a klónnal is megcsinálom amit kell, de valami különbség csak van, különben senki sem venne eredetit. A hozzászólás módosítva: Feb 28, 2018
Mit nyomjon le ??! A 10$ is sokallod ? Agyammegáll...., ne fizessen neked a kínai, hogy elviszed a portékáját ??!
![]()
Az eredetire gondoltam, ami a Chipcadnál 12500 Ft, az Aliexpressen ~$50. Kételkedem a klón minőségében. Nem nagy a kockázat, de $10-12 is sok szemétbe dobni.
Amiket én láttam, ránézésre "konténerről leesett" fajtának tűntek..., nem hinném, hogy lényegi eltérés lenne a klónok és az eredeti között...
Igen ICD4 et szerettem volna írni,de nem úgy sikerült
![]()
Nincs semmi átnevezés, le van írva, hogy ATSAME70Q21B.
Bővebben: Link Idézet: Volt egy ilyen sejtésem és gondolom ezzel nem vagy egyedül. Egy projekthez kellene és mire legközelebb kell, szerintem elavult lesz, csak ez tart vissza az eredetitől. Nem állítom, hogy minden klón rossz, de nekem van olyan pechem, belenyúlok általában. Referenciám nincs, ha valami balhé van a klónnal, jobb esetben csak időm lesz az ára.„Nekem csak eredetim van mindegyikből,nincs tapasztalatom a klónokkal.” Megkérdeztem a ChipCAD-et. 1-2 héten belül lesz PICkit4 a PICkit3 árában.
Hali!
Kell tartalékba, ha az eredeti megkukul. Volt már rá példa, aztán később az eredeti is magához tért ![]()
A hardwerkiépítésben nem egyforma az eredetivel, de működésben nem tapasztaltam különbséget.
Az Aliexpress-esek közül melyiket vennéd (cnewtech vagy mega), ha nem ott akkor hol és milyet pontosan? Mondjuk jó lenne zárható foglalattal együtt, de azt külön is megkapom $2-3-ért.
Aliexpressen a Baite Electronics-tól vettem Cnewtech néven hirdetett PICkit3 klónt. Teszi a dolgát, tehát ajánlható. Ha a PICkit3-ról megy a tápellátás, akkor 5 V helyett 4.75 V-ra kell állítani (ezek szerint 5 V-ot nem képes előállítani).
Idézet: „... ezek szerint 5 V-ot nem képes előállítani” Az USB csatlakozóról kapcsolja a Vdd -t egy P-MOS FET segítségével és az ICSP csatlakozóra egy soros Schottky diódán keresztül jut el. Az elérhető maximum kb. 4.7..4.75 V. Egyébként van néhány (jó régí típus 16F628, stb), aminél a Bulk Erase minimum tápfeszültség igénye 4.7V. Idézet: Az eredeti PICkit3 megegyezik ebben? Ezeknél a típusoknál éppen elég a tápfesz? „Az USB csatlakozóról kapcsolja a Vdd -t egy P-MOS FET segítségével és az ICSP csatlakozóra egy soros Schottky diódán keresztül jut el. Az elérhető maximum kb. 4.7..4.75 V. Egyébként van néhány (jó régí típus 16F628, stb), aminél a Bulk Erase minimum tápfeszültség igénye 4.7V.”
Ez érdekes... Megérte nekik egy új kapcsolási rajzzal bajlódni, amikor 90%-ban így is azonosnak kell lennie a két cuccnak?! Hisz ugyanaz a PIC lehet mindkettőben, máskülönben nem lehetne kompatibilisen használni az MpLab alól...
Pedig ránézésre törekedtek arra, hogy ugyanolyan legyen..., de én nem láttam még a klón kapcsolási rajzát.
Miért is bajlódna valaki a kapcsolási rajz megváltoztatásával, ha benne van a PICkit3 User's manual -ban. Annyi a különbség, ami a nyomtatási rajzolat módosítása (néhány 0 Ohm -os ellenállás) valamint a helyettesítő alkatrészek eltérő lábkiosztása behozhat.
Rendeltem egy ilyet ($10.7-ért). Elszúrtam, nem foglalatosat rendeltem, külön már felszámolják a postát.
Szerk.: Trükkös, a megrendelés listában már $18. Töröltem a rendelést. Ennyiért nem kell. A hozzászólás módosítva: Márc 1, 2018
Mega klónt használtok? Ez lenne 2000 HUF körül.
Már nem tudtam módosítani, ez PICkit2.
Mega PICkit3 klón lenne 2500 HUF körül. Az említett cnewtec nem lesz ennyiért. |
Bejelentkezés
Hirdetés |