Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Propeller Clock
Hello!
The design will succeed, be patient. Clean it and start again. Printing, ironing, soaking and toothbrush. Ironing 180-190 ° C for 5-6 minutes. If you work well you will go.
Üdv!
Ma összeraktam a 628A RTC változatot, a következő a problémám. A külső kör két ledje random villog, ez mitől lehet? Amikor áll a propeller, akkor ütemszerűen villog. Innen szedtem egy hexet, de már nem tudom megmutatni, hogy melyik volt az. Nekem csak a 4x4 gombos távirányítóm van 16F84A-val, ezért mindenképpen újra kell fordítanom a forrásból, mert csak a főbb funkciókat kívánom beletenni. Valahol van egy RC5-ös távirányítóm is, most ha a prop_new628_39 forrásból készítek egy új hexet érintetlenül, akkor elvileg az RC5 távirányító azonnal használható hozzá teljes értékűen?
Üdv ABU!
Mit jelent a random? Ha egyenletesen villog akkor az első beállításra vár,a távirányító kódokat kell helyre tenni. Amennyiben valóban random a villogás, akkor valami lebeg, a meghajtó tranzisztor körül keresgélj, nem lebeg-e a bázisa.
A funkciókhoz a kódot a keys.asm -ben kell beállítani.
Üdv!
Amikor tápot kap a rotor és nem forog, akkor kb 1 sec aktív és 1 sec szünet idővel villog, akkor a beállításra vár, mint ahogyan írtad. Ha forog a rotor, akkor a külső körív be-be villan, de teljesen rendszertelen időközönként, általában csak egy fél vagy negyed körív látszódik egy pillanatra.
URC1 kódjai vannak alapértelmezetten a keys.asm-ben? Emlékszem anno valami girdert raktam össze a cikkben lévő 16 gombos távirányítóhoz és az szerint lett átírva egy két funkció.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2018
Nos emiatt nehéz működő hex -et találni. A hex -be bele van kódolva az óra címe, a parancskódok, a forgásirány, stb. Célszerű az asm állományból lefordítani a saját adatoknek megfelelő verziót. Jól archiválni minden forrást. Sajnos nekem nincs URC távirányítós verzióm.
Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2018
Nem tudsz videót feltenni róla? Van más kijelzésed? Nem gyenge a táp, esetleg a motor bekapcsolásakor leesik a táp feszültség? PIC reset?
Próbáld ezzel: URC-1 552-es címmel! A csomagban van a HEX állomány.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2018
Megnézem majd ezeket, köszönöm. Videót egyelőre nem tudok készíteni, lebontottam a forgórészt. A táp körül méregetek majd.
Szia!
Ez a HDD-be épített rotor doksija. A távi URC22B, ezt lehet módosítani kell! Remélem minden Ok a csomagban. Videó: Link üdv: belagu A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2018
Az OFF-topic, személyeskedő hozzászólások eltávolítva.
It OFF-topic, personal remarks removed.
Szia.Hogy oldottad meg az energia átvitelét?Nem látom sehol.
Köszi szépen.Ez nekem így kerek.
Király vagy.
Hello!
A vicsys cikkében részletesen leírt trafóval. Primer: n=150, d=0,2mm, szekunder: n=100, d=0,2mm, primer tekercsen néhány nF kondival, talán 2,2nF. Danamidból esztergáltam csévetesteket. Nem árt egy kicsit eltávolítani az alumíniumtól, úgy tapasztaltam jóbb a hatásfok. Gondolom nem keletkezik akkora örvényáram az alumíniumban. De láttam itt nagyon szépen kivitelezett önhordó tekercseket is, és szerintem wpower megoldás is van rá itt a fórumon. Üdv: belagu
Ilyenre gondoltál! Önhordó kivitel. igaz a forgórész tekercse PC ventilátor forgórészén van. Mindkét tekercs lakkozva van. A menetszámokat nem számolgattam.
Állórész: 0,2 cuz huzal az 14mm szélességben menet menet mellé három sor Forgórész: 0,2 cuz huzal 12mm szélességben menet menet mellé három sor Tökéletesen működik. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2018
Nem fordítva a primer/szekunder menetszám ??
Szia Hp41C !
Lenne egy kérésem. Van egy 628-as rotor állományom, ami tökéletes, de a másodperc kijelzés körpontos. Lehetne annyit változtatni, hogy ez is mutatós legyen? Ez szuper jó lenne, köszi ha segítesz. Üdv janigel
Kommentezd ki azt a sor a prop628.asm -ben:
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2018
Hiába teszek a #define ArcSecMode sor elejére ";" nem változik semmi.
Két per jellel kommentezed ki.
Így // a sor elejére. A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2018
Fordításnál ezt írja.
Error[108] F:\MUNKA\PROP628.ASM 147 : Illegal character (/) És nem készít HEX-et.
Ilyen forgó-morgója van valakinek? Mi a LED-meghajtó IC benne? (ha belenéz...)
224LED
Ha két per jelet raksz az elejére akkor hibát jelez?
El nem tudom képzelni hogy egy átlagos ember ennyi pénzért megvenné ezt.Egy videót megnéznék erről.
Igen! Találni kell valami műanyagot, amire lehet tekercselni, vagy marad az esztergálás.
Igen, régi emlékeim szerint Primer + 18% a szekunder, persze ez ökölszabály, nem levezetés! Mindegy miben számolunk, 12mm x 1,18 = 14,16mm, Ok? Durván, 0,2mm huzalból kb, 4,5 menet van egy mm-ben, van légrés+ szigetelés, 4,5x12= 54menet van alul, kovetkező 2-4 menettel rövidül, tehát soronként 50-52 menettel számolva, 3x51=153 menet. 14mm-re ez kb. 180 menet. Az előbbiek alapján, ez 153*1,18=180,54. Ennyi. Igen, rosszul írtam, a szekunder a több! Üdv: belagu
Szia janigel!
A #define ArcSecMode kikommentezése csak a köríves sec kijelzést tiltja, kikommentezni a ';'-vel lehet. A TSecMode csak a pont és köríves kijelzés között vált. Nincs mutatós sec kijelzés szerintem, de ezt majd Hp41C fórumtársunk megerősíti vagy tagadja. üdv: belagu
Bocsánat elfelejtettem hozzátenni, hogy természetesen szorozva az áttétellel, tehát feltételeztem a primer és szekunder oldali azonos feszültséget.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |