Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Minden, ami modell

Témaindító: H.Viktor, idő: Nov 28, 2007
Lapozás: OK   32 / 90
(#) ocsipilcsi válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

cső pittyu, mutattok egy tőkmagot. :smoke:
(#) Polly válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

Szia.Igen négy van a gépben vevő és szervó mozgatásra,mind ennyi.Motor ASP 8 cm3.
(ezek AA 4db 2500mA-ak és működik vele,egy négyes elemtartót adtak a géphez eredetileg)Szerinted cseréljem ki ezeket valami másra?Mint kezdő minden tippet szivesen fogadok egy gyakorlott modellezőtől.
A vevőben ugyanezek vannak csak 8 db.(Skysport a vevőm 4csatornás) .Ezek az akkuk 1,2 V-osak viszont az ilyen elemek 1,5 V-osak és működik mindeggyivel.Most akkor 9,6 V vagy 12 V kell neki szerinted?Ezeket szeretném kint terepen tölteni autóakkuról.
(#) ocsipilcsi válasza Polly hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

szia a repűlőbe 5 darab aksit rakjál,a vevőd kevés legaláb 6 csatornást rakjál bele.egy jó tőltővel fel tudod tőlteni.Repűlni-repűlőt vezetél már.mert a robano motoros repűlők kicsit streszeseb vezetni.
(#) pittyu válasza ocsipilcsi hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

Alakul.!!!Ma voltatok repülni?
(#) pittyu válasza Polly hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

Bocsi eszembe se jutott, hogy robbanós.Az elemtartót sürgősen felejtsd el, forraszd össze az akkukat.Tegyél be egy megfelelő áramu kapcsolót, és vezesd ki a végeket ,hogy kivülről tudd tölteni.Vevőnek csak teljes távut használj, mert könnyen kiszalad.Az adóban van nyolc DB , ott is jobb ha összevannak forrasztva.Terepen csak akkor tudsz tölteni , ha megemeled a feszt, vagy + egy akksival sorbakötöd a gk akkut és 24 V ból már lehet operálni.Amugy van önbizalmad.
(#) Polly válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

Szia.Sajna csak igazi gépet vezettem,vitorlázót"c"vizsga,de sajna a magas költségek miatt már régen abbahagytam.

A tanácsodat megfogadom,hogy akkor az elemtartót kidobom,és összeforrasztom,(de ezek az energizer 1,2V 2500mA-ak jók?,ja és 5 db?Eddig ok!Külső töltést akkor van két 18Ah-ás akkum azokat kössem sorba és azzal már lehet?, vagy hogy?Tehát a sima 12V 18 Ah akkuval a vevőt nem tudom tölteni?,vagy ha tudom milyen töltőt célszerű osszehozni?
A vevő is FATUBA R136-os és 1000m-es hatótávú,az már jó nem?
(#) ocsipilcsi válasza Polly hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

szia énis vezetem már egy pár repcsit de akkor még te csak egyírányba repűltél.A modellrepcsinél nemárt tudni ,hogy az veled szemben ios jőn-mások az irányok és ha a gépet a hátára forditod akkor szoktak a gondok jönni.javaslom ,hogy valahogy szimulátorozál sokat,és egy oktatott kericsél.A cessna amit vettél az nagyon gyors repűlő ez a gép modellben felér egy műrepűlővel.ÉSa gép belsejét az illesztéseknél kend át műgyantával.sokk sikert ez csak javaslat és egy tanács.üdv sanyi
(#) pittyu válasza Polly hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Az akkuk biztos jók.Csak a bovli " blue-baby éstársaitól ovakodjatok"A robbanós gépekbe szoktunk tenni akkufeszmérő ledsort (2400) ft.A vevőakksikat tudod tölteni 12 V ról, de az adóakkuhoz több kell( 8*1.4 Volt körül van a töltés vége)1000 méter az jó,még látható tartomány. A két 12 v-os akkut sorbakötöd l200 as ic ből csinálsz áram- feszültség generátort, átkapcsolhatóra csináld a bemeneti (fesz beállitó ) ellenállás osztót.Ugy állitsd be hogy 5 és 8 cellához jó legyen. Előbb utóbb ugyis megkellessz venned egy normális töltőt.
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Egy ilyen kapcsolást me tudsz épiteni????

DSCF5755.JPG

És a bölcsis korra öregedett (szivből gratulálok a forum gondozóinak) forumunkon a katalógusban megvan az L 200 adatlapja , bekötésekkel eggyütt.
(#) Polly válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Szia.A kapcsolást meg tudom építeni cak ott a 35mikrohenris tekercsel leszek gondba mert induktivitást nem tudok mérni,a számolást meg nemtudom.A másik pedig az L200-ast megtaláltam de arról meg nincs rajzom pedig szerintem az szup.lenne mert adót és vevőt is lehet vele tölteni,egy átkapcsolással.
Megpróbálok a félkész gépről képet feltenni ha sikerűl.

DSC_0032.JPG

Annyira félkész hogy nemis látszik. (vagy csak nálam),? Az L200 as itt a fórumon katalogosoknál első oldal.A tekercset egy rossz kapcsi üzemüből bányásztam Talán nyomtatóé volt. 9--10 menet 4 szál 0.45 ös drot összesodorva.ez egy nagyobb tekercs, a kissebb be van dobozolva.

DSCF5758.JPG

(#) Polly válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Sajna nem akar sikerűlni,nemtudom miért,de majd azért még próbálkozom.
Nekem viszont a katalógusoknál azt írja,hogy nem lehet megnyitni.
(#) Polly válasza Polly hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

lehet,hogy valami van a gépemmel,mert egy félóráig azt írja ki,hogy várjon a küldés folyamatban és semmi.
(#) Polly válasza Polly hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

ujbóli próbálkozás

DSC_0031.JPG

Egyszerü a megoldás ---Tul nagy a fényképező felbontása .Ezt már énis megettem.Kissebb felbontást kell beállitani.

Most nézem, nem a felbontással van baj.Amúgy ami látszik az szupi!!!
(#) Moderátor hozzászólása pittyu hozzászólására (») Ápr 28, 2008

Idézet:
„Most nézem, nem a felbontással van baj”

persze, mert átméreteztem
(#) Polly válasza pittyu hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Szia.Nekem az L200-nál és mideggyinél azt írja ki,hogy az "alkalmazást nem lehet megnyitani" vajon miért?
Amúgy máshol is nézegettem rajzot de sajna nem találtam.
(#) pittyu válasza Polly hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Ird be a googliba hogy L200 stabilizátor, mert különben a mitsubishi jön még a vizcsapbol is.
(#) pittyu válasza (») Ápr 29, 2008 /

De a repcsit még igazából mem láttam.
(#) Hetti hozzászólása Máj 1, 2008 /

Ezt találtam böngészés közben:
R/C Multi-Tester

Nagyon érdekelne egy ilyen eszköz mert nagyon praktikus kis kütyü!

(#) pittyu hozzászólása Máj 1, 2008 /

KI ,mit csinált ma?? Mi kimentünk repülni és beütöttünk egy jó bográcsolást mellé. még a jó öreg Piper is repült.A szél elég erős volt, de azért mindent megdobtam többször is.
(#) pittyu válasza pittyu hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

Az erős szél miatt az e- starterek fickándoztak a legtöbbet.
(#) djtometkow válasza pittyu hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

Én délelött füvet nyírtam, délután viszont olyan építőgörcsöt kaptam hogy csuda!!
Itt az eredmény:
egy trike
találtam otthon pár pvc darabot, egy régi tamiya mehanikus szabit, két micro szervót, és egy régi tecskóstütü kormányszervónak mondott valamiét, + egy vevőt. Az áramot két 4cellás akku biztosítja a vevőnek és a mocinak.

elkezdtem délben azt nem bírtam megállni

ilyen lettt
csak abból gazdálkodtam ami itthon volt
(#) bandita31 hozzászólása Máj 1, 2008 /

Pityu
Véletlenül nem Hatvan környékén szoktatok repülni?
(#) pittyu válasza bandita31 hozzászólására (») Máj 1, 2008 /

miskolci vagyok. Ma pl.Bükkaranyoson repülőztünk.
(#) pittyu hozzászólása Máj 22, 2008 /

Mindenki megunta a modellezést?
(#) bandikala hozzászólása Máj 22, 2008 /

Hello!Menyyi pénz egy komplett repulő távirányítóval együtt?
(#) wg_kezdo válasza bandikala hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Egy jó repülő ami szerintem egy kezdőnek is megfelel kb 40.000 Ft. Én legalább is ennyiért vettem egy Cessna-t.
Mindenki a Brushless-t ajánlja én is bár nincs összehasonlítási alapom. Az enyémben elég erős motor van és nagyon stabilan repül még akkor is, ha hülyeséget csinálok vele gyorsan ki lehet javítani.
Amúgy pedig nagyon szép figurákat lehet vele csinálni még csűrő nélkül is.
Mivel megcseréltem az elrendezést így a csűrőt nem tudom rácsatlakoztatni a vevőre könnyen és lustaságból nem soktam rákötni .

Én ilyet vettem:
http://www.zenn.hu/modelsport/product_info.php?cPath=24_86&products_id=1422

Vettem hozzá egyből egy ragasztót (kb 2000 Ft) és egy tartalék aksit (5000 Ft).
Többször leestem vele, de még a durva töréseket is meg tudtam ragasztani szóval strapabíró.
Következő: »»   32 / 90
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem