Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Szerintem nagyon sok lesz az a 3/4!
Érdemes lenne azért rámérni a hőmérsékletre valami PT100-al (PT1000-el), vagy diódás hőmérővel ... Nekem max 1/4-ig volt feltekerve a vasaló ( valahol a selyem alatti beállítás), de még az is sok volt néha ... és a mérés alapján 50-70 fok különbséggel kapcsolgatott a bimetál.
Ez szinte mindentől függ amit használ. Vasaló, toner, és még a papír is befolyásolhatja, hogy hova kell tekerni a a vasalót.
Ez a háromnegyedes dolog kissé megfoghatatlan így, írták előttem egy hőmérséklet mérés közelebb vinne a dologhoz. De ha nem kivitelezhető akkor sem gond, nem sokáig tart kipróbálni valamit, (vékony + vastag vezetősávok esetleg teli föld stb) 3 egyforma nyákot készíteni, ahogy írod háromnegyedes, feles majd negyedes állásnál.
Szerintem még maratni sem biztos, hogy kell, áztatás után már lehet, hogy megmutatkozik a különbség... (Nekem amikor túl forrón vasaltam, a maratás után erősen márványos lett, alámart, a teliföldön például körkörös vagy ahhoz hasonló mintázat keletkezett, mintha hab lett volna rajta...)
Jól értem, hogy ennél a módszernél csak egy egyszerű mattfekete festékszóróval van lefestve a panel,
és a lézerrel távolítja el a felesleges festéket? A lézer hullámhossza hány nm -es lehet? Mondjuk nekem az elején a panel zöld színűnek tűnik...
Kicst zavaros de ha jól láttam, az a zöld valami csak lézer teszt. Az már más kérdés, hogy szemmel láthatóan igen görbék a vonalak, a tervezés is hagy némi kívánnivalót maga után valamint a festék eltávolítása is melós.
Sziasztok.
Irásvetitőfóliáról sikerült már valakinek itt fórumon levasalni a nyomtatást? Poziciófeliratnak kellene ugyanis elfogyott a kinai sárga vasalós fényes papírom.
Elvileg működnie kell , próbáld ki és meséld el a tapasztalatokat ..
Én próbáltam, de nekem nem jött be. Működik, de igen merev anyag, nehéz vele dolgozni.
Sziasztok!
Terveztem két NYÁKot, az lenne a kérdésem, hogy lenne-e itt valaki, aki vállalná, hogy méretarányos pdf-ből elkészíti nekem. Mellékelem a terveket. 1-1 darab kellene, fúrás, ónozás, minden nélkül. A legtöbb vezetősáv 0,3mm, jó minőség kellene, ne kelljen ellenálláslábakból kipótolni a vezetősávokat. Válaszokat priviben várom! Köszönöm szépen! zoka
Keress vissza az eyess féle alkohol-aceton megoldásra. Síma másolópapírral működik.
Üdv.
Rendben köszönöm mindenkinek a váaszt.
Most egyszeri alkalommal kellene hogy működjön írásvetítő fóliával de valószínűleg nem lenne jó a minősége, gondolom hiányos lesz. Az is jó lett volna ha levilágítom a dry fóliára, de ehhez invertálni kellene mint a nyákrajzolatnál, viszont az alkatrészfeliratokat valamiért nem invertálja a sprint. Normál pozitív nyomatom lett fóliára és azzal próbálok meg kezdeni valamit. A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2018
Tedd át pdf be és azt invertáld valamilyen grafikai programmal (pdf creator-paint-stb)
Sziasztok!
Nem gondoltam, hogy ez ilyen gyerekjáték. Fél óra alatt megcsináltam fúrással együtt. Műnyomóról vasalásos technikával, egy ősrégi vasalóval Még jó, hogy nem dobtam rá ki 5-10 ezer forintot
Pedig le lett írva egy párszor... De ha visszaolvasol akadnak itt bőven akiknek közel sem tűnik gyerekjátéknak.
Ha jó tonered van, csak odafigyelés kérdése. Egyébként mint minden módszernek, ennek is vannak buktatói.
Sziasztok!
Érdeklődnék hogy a nyáklap védelméhez készítendő gyanta+denatuált szeszes folyadékot milyen arányban kell elkészíteni?
Kb. tejszín sűrűségűre szoktam keverni és finom szőrű ecsettel viszem fel, viszonylag gyorsan. Sokáig szárítom, különben minden sziri-szari beleragad.
Azért boldogabb vagyok, ha a kész panelt nitróval fújom le. Forrasztásnál macerásabb, de az időnek jobban ellenáll. (Azt is jól ki kell szártani bekapcsolás előtt, mert már megszívatott.) A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2018
Inkább ónozd le pákával, egyszerűbb, olcsóbb, nem lesz trutymós.
A gyantát pedig fogod, beleteszed a kiflis zacsiba amiből előtte megetted a kiflit, összehajtogatod és kalapáccsal a betonon porrá töröd. Utána elkezded adagolni a gyantaport a szeszbe, kevergeted és látni fogod hogy mennyit tud feloldani.
Én egészen hígra kevertem, annyira, hogy egy pumpás dezodorból is ki lehessen fújni.
Nem is denaturált szesszel csináltam, hanem finomszesszel. Nagyon szépen egyenletesen terül, és gyorsan szárad. Idézet: „Nem is denaturált szesszel csináltam, hanem finomszesszel.” Ezt a pazarlást..
Ezt az időtállóságot nem tudom miből gondoljátok néhányan. Nekem egy mosógépben(!) 15 évig működött egy hőfokszabályzó (saját készítésű, a meghibásodott gyári helyett). Amikor meghalt a mosógép és kiszereltem belőle, úgy nézett ki mint amikor beraktam. Alkoholban oldott gyantával volt lekenve a forrasztási oldal és az alkatrészoldal is.
Ez az én célom is. Az időtállóság. Egy idő után még a kémiai ónozás is befeketedhet.
Így kunyiztam fenyő gyantát és majd azzal akarom a paneleket leápolni.
Nekem is vérzett a kicsi szívem, de minél kevesebb víz legyen benne! Az alkohol párolog gyorsan és nyomtalanul. Nagyon szép filmet hagy.
Mintha itt olvastam volna azt, hogy a fenyőgyanta sem jó megoldás hosszú időre.
Szerintem korrekt árak furatgalvanizált 2 oldalas panelra.
Lehet, hogy érdemes nyákot inkább csináltatni ennyiért? A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2018
Igen, aki türelmes, annak mindenképpen. Én pl. megőrülnék, ha a megtervezés után 2 órán belül nincs a kezemben a forrasztható, beültethető nyák. És ebből 1 óra a gyanta száradása...
Az igazat megvallva ez már a sokadik Nyák volt amit készítettem így. És először sorra elrontottam őket. Úgy fogalmaznék, hogy annak gyerekjáték aki már tapasztalt. De azért ez is messze van a tökéletestől. Már nincs időm foglalkozni vele, azért szerettem volna megcsináltatni. De még most az egyszer megerőltettem magam. A hab a tortán, hogy összeraktam és működik is!
Pedig Te egy türelmes ember vagy egyébként nemde?
Hát nagyot neztem mert elsőre sikerült. Masodikra viszont valamiért nem. Lemostam 3M scotch weld cleanerrel mar többször próbáltam a panelt mindig acetonnal keszitem elő minden proba előtt lemosom. És azóta se sikerül. Ami érdekes hogy lemosni csak egy szintig lehet, némileg az aceton miatt difundálódik a hordozóba a toner. Ráragasztom a panelra a nyomtatott papirt, majd lefújom acetonnal. Várok kicsit hogy ne sercegjen a vasaló alatt majd elkezdem vasalgatni.
Az irasvetitős levasalás nagyon pocsék lett mert nem vált el mindenhol a fóliától igaz laminálóba nem küldtem be igy.
Idézet: „Ráragasztom a panelra a nyomtatott papirt, majd lefújom acetonnal.” Ez most elírás vagy tényleg acetonnal fújod le? Eredetileg aceton-alkohol megfelelő arányú keverékét kellene használni. Azzal működik. Előlap és nyák lap: A hozzászólás módosítva: Ápr 1, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |