Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Stroboszkóp
Lapozás: OK   24 / 123
(#) Baxi hozzászólása Ápr 25, 2008 /

HI mindenki.
Lehet hogy volt már a kérdés de csak 49oldal
Szóval nekem gyujtást kellene ki strobizni azaz az előgyujtást.
Tehát akko kellene vilanija amikor megtörténik a szikra/robanás s a vezérlésnél/vezérműtengelyen lévő jel és ahengerefejen lévő jelölés együtt van akko tutti a az előgyujtás ezt ugye szabad szemmel nem igazán lehet látni s ehez kellene a strobi hogy a forgó mozgást állónak lásam. Erre kellene, nem tom hogy muszáj e a villanó cső, mondjuk egy poveres leddel?
(#) Georgee válasza (Felhasználó 15355) hozzászólására (») Ápr 25, 2008 /

Hali nekem a 12 voltos strobihoz ez van építve de amugy csatoltam egy 12 voltos megoldást, innen már csak kreativitás az egész boccs az üzit Brienternek szántam!!!!
(#) Brienter válasza Georgee hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

Ohhh ezer kösz a rajzot én is valami ilyesmire gondoltam már csak az a kérdés honnan kopok ilyen trafót mert még sose tekercseltem magam de ha ebben is tudnátok segítséget adni akkor lehet megpróbálnám. Mégegyszer kösz a rajzot
(#) Georgee válasza Brienter hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

A legegyszerűbb ha bontassz valamiből
(#) Brienter válasza Georgee hozzászólására (») Ápr 26, 2008 /

És miből lehetne bontani pl.?
(#) Travolta válasza Brienter hozzászólására (») Ápr 27, 2008 /

TR1-nek jo a halozati trafo.Csak szimetrikus szekunder kivezetese legyen.Pl.230V/2x9V vagy 230V/2x12V.
(#) Pyte hozzászólása Ápr 27, 2008 /

Sziasztok van egy Astro 1700as strobin és szeretnék hozzá építeni egy hangvezérlőt ha valakinek van valami egyszerű rajza megköszönönném ha elküldené nekem!Mért én csináltam egyet de nem akar az istennek se müködni! Csináltam egy 2tranyós mikierősítőt utána egy aluláteresztőszűrőt és utána tetem bele egy 555 öst de nem megy valamiért és nem tudom mért mem
(#) szekegabi válasza Pyte hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

valószínűleg azért, mert az 555-ösre semmi szükséged nincs ehez...Tehát a vezérlés vagy az 555-ös multivibrátorról megy, vagy a hangvezérlőről... választó kapcsolóval kiválasztod, h melyik legyen!
(#) Travolta válasza szekegabi hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Valoszinu,hogy nem azert!Az 555-nek van trigger bemenete,amit indithat a miki erosito.

Pyte:

Rakd fel a kapcsolast es ranezunk.
(#) firestix hozzászólása Máj 2, 2008 /

Sziasztok!
Délelőtt nézegettem egy 2005ös Conradot, és találtam egy érdekes kit-et. Nem tud valaki ehez egy kapcsolást?:

DSC01159.jpg

(#) szabi83 válasza firestix hozzászólására (») Máj 2, 2008 / 4

Szia!

Itt van:nezze:

Üdv
(#) firestix válasza szabi83 hozzászólására (») Máj 3, 2008 /

Nagyon köszönöm!!!
(#) szabi83 válasza firestix hozzászólására (») Máj 3, 2008 /

Nagyon szívesen

Üdv
(#) Pyte válasza szekegabi hozzászólására (») Máj 4, 2008 /

Aha értem de hogy csináljam meg 555ös nélül??
(#) Pyte válasza Travolta hozzászólására (») Máj 4, 2008 /

Úgy csináltam meg a miki erősítő után van egy aluláteresztőszűrő és utána a 555ös trigger bemenetére kötöttem de semmit se csinál!
(#) Travolta válasza Pyte hozzászólására (») Máj 4, 2008 /

Rajz nelkul hogy mondjak rola barmit is?
(#) Pyte válasza Travolta hozzászólására (») Máj 5, 2008 /

Tessék itt van nem a legmesteribb mert most raktam össze paintba

Stobvez.JPG

(#) Brienter válasza Georgee hozzászólására (») Máj 13, 2008 /

Hello!
Végre megérkeztek a villanócsövek ezért most nekiállnék a projectnek. DjGeorge a te második rajzod az prktikus lenne ahogy elnézem. Itt találtam egy jónak tűnő trafót. Ez megfelel? Ha trafó megvan akkor következő kérdésem hogy az ellenállások milyenek legyenek hány W-osak? A töltőellenállás gondolom oda kéne nagyobb. Kondik azok ha jól látom elektrolitok. Azok stimmelnek. T3-nak milyen trafó kellene a trfó után meg egy 555-tel dirketbe meg lehetne hajtani? Mert ha jól gondolom ez a trigger input itt lehet a villogatót impluzust adni neki. T2-milyen legeyn honnan lehet szerezni? Triak milyen legyen mert ilyet nem találtam a boltokban?
Van még egy másik rajz is amit találtam Itt található . Ez jobb mert megy 3V-ról is de itt is sok a kérdéses trafó meg ez az N1-egy is mi a fene.
Bocs hogy hosszúra sikerült
(#) Brienter válasza Brienter hozzászólására (») Máj 13, 2008 /

És még kérdezném hogy hány VA-es trafó illene ide mert jó lenne minél kisebb esetleg valamelyikőtöknek nincs ilyen kis trafója?
(#) Brienter válasza Brienter hozzászólására (») Máj 14, 2008 /

Senkinek semmi ötlete? Két csövet lehet párhuzamossan kötni egymással bírja ez az elektronika?
(#) Georgee válasza Brienter hozzászólására (») Máj 14, 2008 /

ha párhuzamosan kötöd akkor csövenként kell neki a kondi ami az energiát biztosítja a kisüléshez!!!
(#) Variathor hozzászólása Máj 27, 2008 /

Hali mindenkinek
Valaki ha segítene,megköszönném!!!
Van egy strobim és az lenne a probléma,hogy a villanócső középső lábához kimenő gyújtórész,vagy mi..nem stimmel.L1-gyel van jelőlve a panelon,egy kis fekete téglatest alakú 3 lábú valami.Az lenne a kérdésem,hogy az mi és mivel lehetne pótolni?(a két vége között 100 ohm van,az egyik végén van egy vékonyabb láb,ami a mellette lévővel zár (0 ohm)).
Valaki segítsen,mert kidobálom mind!!!!
(#) maTaKee válasza Variathor hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

Üdv!
Egy kép nem ártana ha lenne!
Amúgy ha L1-el van jelölve akkor az valamilyen tekercses dolognak kell lennie!
(#) Thomas10100 válasza Variathor hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

Helló!

Az egy tekercs. Egy fényképet dobhatnál fel az egészről.
(#) kisanderz válasza Variathor hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

hello szerintem az a gyújtótrafó, lehet ilyet csinálni egy kb. 5mm átmérőjű ferritrúdra primer: 30me, a szekunder kb. a 60szorosa
(#) Georgee válasza kisanderz hozzászólására (») Máj 27, 2008 /

Hali az gyujtó trafó, de ha vissza olvasol, akkor találsz egy két használható megoldást. Jah bocsi a beszólásomat Variathornak szántam!
(#) még1MbR hozzászólása Máj 27, 2008 /

A Conrádban párszáz forintért többféle típust is lehet venni, minek házilag csinálni?
(#) atisom hozzászólása Jún 6, 2008 /

Hali strobi guruk !!

Lenne egy kérdésem.
Van nálam egy Dragon 1700w-os strobi .
Az a hiba vele, hogy egy párat villan teljes fényerővel,de utána már alig van fénye,nem hajlandó nagyokat villanni.
Kerestem a fórumon hozzá rajzot de ami fent van az sajna nem ez volt.
Mi lehet a hibája? Tud valaki segíteni?
Köszi!!
(#) Georgee válasza atisom hozzászólására (») Jún 7, 2008 /

Első tippem nincs fázishatás.... Szerintem ott keresd a hibát, esetleg a kondikat mérd ki hány voltra töltődnek....
(#) Brienter válasza Brienter hozzászólására (») Júl 6, 2008 /

Üdv!
Folytatnám a projektet.
Van egy 220 2X9V trafóm és egy fényképezőgépből kiszedett vakuáramkör vakuval.
Ennél a rajznál a T2 az milyen traafó esetleg kikaphatom a vakuramkörből T3 milyen? És a triakra mit mondtok milyen legyen? Megpróbálhatom meghalytani a vakuáramkörről?
A villanócsőnél mindegy hogy kötöm rá mert az enyémnél mintha az egyik hosszabb lenne a vezeték vagy mi.
Az elektronikáról hamarosan rakok fel képet.
Következő: »»   24 / 123
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem