Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Egyről beszélünk ha ilyen a tiéd is. Nekem most néztem 789Ft volt. Bár nem tudom te hol vásárolsz én Wish-en.
Megnéztem. És tényleg tudja. Support Interface Extruder néven kell keresni. Már rendelem is a második extruder és PVA-t Na jó, előbb azért működjön már az az olcsó prusa i3 klón. A GT2560 amúgy támogatná a dual extruder. De sikerül abban is sikerül kiégetnem a ventilátor FET-jét egy rövidzárral, ezért most várok SMD FET-re is.
Sziasztok! A 3D nyomtatón minden működik de az Extruder (NEMA17 stepper) ami a filament tolná az nem mozdul semerre sem. Arduino Mega2560-t meg RAMP 1.4-et használok. Programba már mindent próbáltam állítani de semmi. Cseréltem a motorvezérlőket is de semmi. :/ Valakinek ötlete?
A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2018
Nem tudom, hogy próbáltad de az addig nem indul el amíg a fejet fel nem fűti az FW-be beállított hőfokra.
Vagy a kábel van eltörve a csatlakozó nyakánál. Vagy a mega adta meg magát mert semmi védelem nincs a mega kimenete és a motorvezérlő között, ha zárlatos lesz a motorvezérlő akkor sajnos viszi magával a megát is. A hozzászólás módosítva: Márc 30, 2018
Moderátor által szerkesztve
Hali!
Valaki használ tmc2130-at ramps1.4/repetier-el? Én megvettem egy készlet ilyen stepstick-et de amit eddig olvastam róla az nem győzött még meg. Másik kérdésem hogy corexy/reptier/ramps1.4 nél valaki használ két z tengelyt úgy hogy külön driveren és van hozzá neki két külön endstop? Vajon ez úgy működik ahogy gondolom a két külön motor különböző időben is megállhat attól függően hol van az endstopja? (Túl könnyen forognak a tengelyek ezért kikapcsolt állapotban elmozdulhatnak egymáshoz képest a tengelyek ezért így mindig be kell állítani egymáshoz képest. Ez a két endstop lehetőség javítana ezen a hibán.)
De amig nem fűti fel addig kézibe sem megy a filament előtolás? De a többi motor meg mind az x-y-z is működnek. De megkérdezem akkor a másik topikba is.Ha az extruder motorvezérlőjét átrakom mondjuk x-y-z tengelyek valamelyikére ott jó. Csak az EX0 jelölésű foglalatba nem jó.
Sziasztok! A 3D nyomtatón minden működik de az Extruder (NEMA17 stepper) ami a filament tolná az nem mozdul semerre sem. Arduino Mega2560-t meg RAMP 1.4-et használok. Programba már mindent próbáltam állítani de semmi. Akkor sem megy ha megvárom, hogy felfűtse a fejet. A próbanyomtatást is elindítja végigcsinálja csak filament 1 centi nem jön belőle. Ha az extruder motorvezérlőjét átrakom mondjuk x-y-z tengelyek valamelyikére ott jó. Csak az EX0 jelölésű foglalatba nem jó. Cseréltem a motorvezérlőket is de semmi. :/ Valakinek ötlete?
Hidegen nem fogja neked tolni bele az anyagot.
Teljesen mindegy, hogy kézi vagy nyomtatás. Az XYZ tengelynek teljesen mindegy, hogy meleg e a fej mert az akkor is működik. A hozzászólás módosítva: Márc 29, 2018
De írtam, hogy felfűtött fejnél sem engedi. 190 fokon megy a fej. De az Extrudert nem tudom mozgásra bírni. Vagy én vagyok béna. A motorvezérlők is jók. Mert máshol működnek. Esetleg programba csináljak egy Extra motort és úgy nézzem meg? Mondjuk még az Extruder 1-es foglalatba nem néztem a motorvezérlőt. Lehet a 0-ás megadta magát? Vagy az Arduino halott? De minden más jó. Csak nem adta meg magát az Arduino-m.
Akkor az elkerülte a figyelmemet.
Lehet még kábel probléma közvetlenül a csatlakozónál, esetleg még a motor is lehet rossz. Szedd le róla a motort és próbáld le kézben, hogy úgy működik e. Ha kizártál mindent akkor próbáld meg az egyes extrudert és ha ott működik akkor az arduino adta meg magát.
Rendben. Köszi!
Akkor firmware-be nem jól van beállitva valami, nézd át tedd fel ide hogy át tudjuk nézni!
Oké. Jövőhéten posztolom. Most ünnep miatt hanyagolom kicsit.
Megcsináltam tegnap este az 1. kockámat. Sikerült életet lehelni az extruder-be. Át kellett raknom az E1 jelölésű foglalatba a RAMPS 1.4-en. Majd kis programozás után jó lett. A kocka 10x10x10mm lett végül. Még kisebb javítások és nyomtatom az alkatrészeket a nagyhoz. Kocka 7 perc nyomtatási idő 20%-os kitöltésen, 200°C-os fej hőmérséklettel. Tökéletes. Nem tudom nektek, hogy működik de nekem 1°C-os hőmérséklettel tartja a fej hőfokát. Tehát elég pontos.
Mérted ezt az 1fokC pontosságot, vagy a program által kijelzett számnak hiszel? Ha elmész a nyomtató mellett, akkora szelet kavarsz, hogy kizárt dolog, hogy az 1fokC pontosságot tartani tudja!
Nos igen a kérdésed nem rossz. Mértem. Műszerrel kimértem digitálissal valamint infrás mérővel is. +/- 2-3°C az eltérés.
Annyi kérdésem lenne viszont, hogy miért van az, hogy ha a CereEngin szeletelőt használom akkor szebben nyomtatna meg minden de elcsúszik a cucc. De ha a Slic3r Prusa Editionnal szeletelek akkor meg jó csak silány az anyagminőség? Amúgy Repetier Host 2.0.5-öt használok.
Sziasztok!
Vennék egy Anet A8 nyomtatót. Mindenképp nem klónt, tehát nem fa vázasat, menetes szárakkal És vámot sem fizetnék, ha egy mód van rá. Nézem német ebay-en, de gyanús, hogy minden eladó, aki árul, az kínai. Múlt hónapban ezt jól meg is jártam, mert ugyan a termékleírásban szerepelt, hogy az eladás helye DE, és onnan is szállít DHL-lel, de a madár kínai volt, kínából küldte DHL-lel. EU-ba ugyan Németországba lépett, de fizethettem vámot, meg vámolási költséget, ÁFA is került a termékre. Most ezt most nem szeretném. Vett valaki nem régiben ilyen nyomtatót EU-ból? Ha igen, honnan? Másik, hogy van létjogosultsága az automata szintezőnek? Vegyek az is, vagy az csak úri huncutság? Köszönöm!
Szia!
Február végén vettem egész pontosan ezt: Bővebben: Link Három nap alatt itt volt és nem kellett vámot fizetnem. Az automata szintezés véleményem szerint hülyeség. Nyomtatás közben folyamatosan jár ilyenkor a Z tengely ami felesleges mozgás, felesleges kopás és lötyögés-forrás. Be kell szintezni normálisan az asztalt a négy csavarral és kész.
Szia!
Köszönöm, meg is rendelem. A szintezéssel kapcsolatban erre jutottam én is. Ha egyszer beállítom, mitől mászna el? Hacsak nem attól, hogy ha bazi nehéz lesz a nyomtatott cucc, akkor összenyomja a rugókat. De arra meg az a megoldás, hogy nem kell rugó, hanem fixen kontra anyával le kell húzni, azt nem nyomja össze. Vagy tévedek?
Ha összenyomja a rugót a nyomtatott tárgy mert esetleg nehéz az már régen rossz, de ha esetleg így is lenne akkor azon nem segít az automata szintező mert az a nyomtatás előtt méri meg a tálca különböző pontjain a távolságokat.
Ha nyomtatás közben változna a távolság akkor azt nem tudja korrigálni. Idézet: „Mindenképp nem klónt, tehát nem fa vázasat,” Ez is ugyan úgy kínai azért mert nem fa vázas
Időnként újra kell szintezni de ez elég ritka. Mivel az Y kocsi mozog, idővel ki tudnak lazulni picit a szintező csavarok, de ez az idő hónapokban mérhető eddigi tapasztalataim szerint. A beszintezés pedig megvan kb 2 perc alatt. Szerintem felesleges ezt megspórolni annak árán hogy cserébe a Z folyamatosan mozog nyomtatás közben, ezzel megsokszorozva a kopást.
Nem tudom hogy mennyit szánsz nyomtatóra de ha nagyobb a keret akkor én inkább kocka vázas gépet javaslok. Az előző oldalon leírtam erről mindent:
Bővebben: Hozzászólás Az FLSUN Cube legolcsóbb verziója 80000Ft és azt is garantáltan nem vámolják meg mert Németországból jön, 2-3 nap alatt meg is kapod. Sokkal masszívabb az alu profilos kocka váz és nem cibálja a tárgyasztalt csak a fejet. Ráadásul dupla Z tengelye van és sokkal komolyabb a vezérlőelektronikája mint az Anet A8-é. Na meg a noymtatási területe is lényegesen nagyobb. Bővebben: Link 96000Ft-ért pedig dual extruderes, színes érintőképernyős és WIFI-s változatban is van ugyan itt.
Szia!
Felesleges nekem.. Meg az A8-hoz bármi kell, van minden.. Nagy közösség, alkatrész az utolsó csavarig. Ebből adtak el a legtöbbet... Plusz van sok videó, a gyerekkel el lehet csavarozni pár napig thingiverse-en millió upgrade lehetőség.. A szerelgetés élménye Meg.. már meg is vettem, az előző hozzászóláskor
Szia!
De akkor mi az értelme az automata szintezésnek? Idézet: „Ez is ugyan úgy kínai azért mert nem fa vázas” Van sok, ami olyan 100$ környéke, ami más elektronikával szerelt, még gagyibb táppal és papundekli vázzal, menetes szárral, rugós anyával mint X hajtás... Na ilyen nem kell
Szia!
Én próbálkozok CoreXY/tmc2130/ramps 1.4/repetier összeállítással, de eddig nem vagyok tőle elájulva, de ez valószínű, hogy a beállítások módosításával javítható. Hagyományos módon hajtva semmivel se jobb mint a tmc2100. SPI módban elég nehéz volt elindítani, és egyelőre csak alacsony sebesség illetve gyorsulás mellett működik. A "sensorless endstop" még beállításra vár.
A Marlin valamivel barátságosabban kezeli a tmc2130-at, bár a tesztkocka minden irányban legalább egy fokkal eltér a derékszögtől. Ez persze lehet a korábbi eeprom beállításoktól is, a következő körben azt is ellenőrzöm.
Repetier esetén a második réteg minimum 15 mm-rel távolabb került az elsőtől, azonos gyorsulás és sebesség mellett.
Sziasztok. Lenne egy kis problémám 20%-os kitöltéssel csinálok egy tárgyat. Mikor a belső részét csinálja kitölti a hálós megoldással, akkor mikor keresztbe mondjuk 2 lyuk között átmegy a fej kis bumszlik jönnek elő. Ebbe nekem mindig megakad a fej és elugrik. Vagy elhúzza. Hogy lehet ezt kiküszöbölni? Vagy valami rosszul van beállítva? Az egyik képen jelöltem mi a gondom.
A hozzászólás módosítva: Ápr 12, 2018
Túl meleg a fej , nagyon megolvadt a filament.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |