Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Igen-igen. Javul. Sőt már már el sem hiszem milyen jó. Multiméterrel próbáltam én is mérni de az 150°C-nál nem tud többet pluszba. Így maradt a vízcsepp. De A vízcsepp az sitty-sutty elpárolgott szóval lehet, hogy a 210°C-hoz közel vagyunk. Most már tegnap 200-on nyomtattam de még az is meleg. Most leveszem 190-re kíváncsi leszek mit mutat. A kínai PLA meg inkább 1,85 mintsem 1,75mm lenne. Szerintem. :/ De az a lényeg egész jól alakul. Most még a maradék filamentel tolok pár tesztet. amíg meg nem jön nagybátyámtól az ABS... Aztán azzal is próbálkozok.
A hozzászólás módosítva: Ápr 20, 2018
Szerintetek mi a probléma? Egész jó a teszt cilinder. De mégsem. :/
Mintha sok lenne az anyag. Illetve én a nyomtatott az első réteg után folyamatosan ventilátorral fújatom.
ABS-nek csak akkor állj neki, ha már tökéletesen megy PLA-val.
Szia!
Elég merev a szerkezet, biztos hogy a fej mozgásától nem remeg?
Kellene tárgyhűtő venti.
A léptetés tökéletes. A napokban belőttem. Tehát a 10mm az 10mm. De igen. Jogos a hűtés.
Igen. Hosszas megfigyelés után tapasztaltam, hogy beremeg a fej. Azt most fixáltam 2db erősebb rugóval ami megtartja. Most elég stabil. Lassan próba-nyomtatok.
Igen. Ezen agyaltam. Meg 190°C-on nyomtattam. Lehet megpróbálom 180°C-on is. Hátha. De lesz tárgyhűtő csak nem tudom kinyomtatni a vázat neki mert elfogyott a PLA.
Ha pesti vagy, beszaladsz bestmarktba, van náluk raktáron fila
Most újra megnéztem az extruder léptetőjét. Ha léptetek 10mm-t akkor annyi jön ki. Majd megint 10mm-t nyomok, majd megint. A mért érték pedig nem 30mm lesz hanem 32mm. Ez miért van? 50mm extrudálásnál már 56mm jött ki. :/ Pedig amúgy meg pontos. De akkor miért megy el?
Ne 10mm-t kalibrálj, hanem 1m-t! Ha az pontos, akkor a 10mm is pontos lesz. Most 10.05mm vagy akármennyi is...
Értem. tehát nyomjak ki legalább 1m-t és ha az pontos akkor jó. Oké. Köszi!
Nem. Logikusan kellene csinálni. Kinyomsz programból 1m-nyit, ezt leméred, hogy mennyi lett. Kapsz egy arányszámot (hibát), amivel korrigálod a szoftvered, majd ismét 1m-t kiengedsz, és ellenőrzöd, hogy sikeres volt-e a módosítás. Ha sajnálod a filamentet, akkor 0.5m-t engedsz ki, de ne 10mm-t! Nem értem a fejet. Most nyomtatni akarsz pontosan, vagy próbálkozni, játszadozni?
Mindent kiszámoltam. A jelenlegi előtolás az extruderen 95,9step per mm. Ez szerint csináltam. https://mattshub.com/2017/04/19/extruder-calibration/
Nos beállítások minden oké eddig. Kaptok is egy videót. Nos majdnem tökéletes. Megcsináltam a PID autodetectet is. Így szinte 0,8°C-os pontossággal tartja a reális hőfokot. Ngyon jó. Az extrudálás sebességét is belőttem. Az is jó. A gyorsulását lejjebb vettem. Már nagyon jó. Még kap egy tárgyhűtőt és tökéletes lesz. Ugyanis 190°C-on nyomtattam de kicsit meghajlik az anyag mikor visszatér rá a fej. Tehát még meleg. Köszönöm a sok segítséget. Már nagyon pici kell és tökéletes lesz a gép. Később jöhet a nagy testvér.
Egy gyors kérdés srácok. Hol a legolcsóbb itthon a filament? Akár kicsi akár nagyobb kiszerelésbe.
Talán a Bestmarkt.
Köszi mindenkinek! Körülnézek.
Na náluk nem veszek semmit, töbször is hamis Verbatim PLA filamentet küldtek, lehetettlen volt vele normálisan nyomtatni valami kutyvalt szutyok volt !!!!!
A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2018
Sziasztok!
Szeretnék egy Anet A8 nyomtatót rendelni, ha lehet Németországból. A kérdésem az lenne, hogy honnét lenne érdemes? Valaki rendelt már innét?
Szervusz. Pár oldallal korábban más is megkérdezte ugyan ezt és belinkeltem neki azt amelyiket én rendeltem. Pár nap alatt itt volt és nem vámolták mert Németországból jött.
Sziasztok!
Összeraktam az anet A8-at, tökéletesen meg vagyok elégedve az első nyomtatásokkal. Viszont kérdésem volna rögtön. Hogy kell filamentet váltani? Vagyis ha nyomtatok fehér PLA-van, és feketét akarok.. Vagy ABS után PLA-t.. Akkor mi a helyes menetrend? Mert amíg üres volt az extruder, addig csak bele kellett nyomni, és kész. De most kilóg a régi. Mit kell tenni? Illetve a gyári nózi az mekkora lyukkal szerelt? Van értelme ebből tartalékot rendelni? Mi az, ami jó, ha van otthon? És még valami. A fűtőlapra mit érdemes tenni, venni? Van, aki üveglapot tesz. Van, aki szilikonos sütialátétet. Van, aki a maszkolószalagra esküszik. De sehol nem látok összehasonítást, mi miért jó... Szóval. Mit vegyek? Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2018
Szia.
A csere nagyon egyszeru, felfutod a fejet a megfelelo homersekletre es menubol mukodteted az extrudert. Utana befuzod az uj szalat es addig nyomatod mig ki nem tisztul. Az asztalra uveglap plusz kapton szalag jo nagyon, a kaptonra az abs is nagyon jol tapad. Fuvoka nem tudom milyen van benne de ra szoktak irni az oldalara a meretet. Érdemes 0.2-0,3-0,4-es fuvokat tartalekba mert azok egy ido utan kopnak.
Szia!
Olyan cucc nincs az asztalra, amit nem kell ragasztgatni? Vagyis ráteszem, és kész. A fúvóka cserénél gondolom kell valamit állítani is, hisz nagyobb lyukon több kulimász jön ki. Vagy tévedek? A motor csak annyit tol? Ha kell állítani, mit? Sajnos nincs ráírva a jelenlegire Köszönöm!
A fúvóka méretét a szeletelő programban kell állítani.
Olyan cuccról nem tudok amit nem kell ragasztani. Sokan használnak még hajlakkot az üvegasztalra fújva 2-3 rétegben de nekem erről semmi tapasztalatom.Van még az acetonba áztatott ABS és azt viszik fel vékony rétegben, de erről se tudok neked írni mert sose próbáltam még.
Szia!
Akkor sima üvegessel vágatok egy 4mm üveglapot, rá szalag egymás mellé, semmi más kunszt? A filament csak 1.75mm vastag lehet? vastagabbat nem fogad? Mert kaptam ajándékba 3mm PLA-t, az nem fér bele.. Jól sejtem? Köszi! |
Bejelentkezés
Hirdetés |