Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PC hőmérséklet mérés

Témaindító: HZ, idő: Ápr 28, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   1 / 1
(#) HZ hozzászólása Ápr 28, 2008 /

Hello!

A következőt szeretném megvalósítani, de egyenlőre nincs ötletem:

Ezer és egy program létezik windowsra amely képes megjeleníteni a CPU, alaplap, HDD, GPU hőmérsékletét. Én szeretném ezeket az adatokat a párhozamos porton megjeleníteni.

Egyrészt hogyan lehet begyűjteni ezeket az adatokat, másrészt hogyan lehet ezt kitólni valamilyen portra?? Létezik erre progi?

Egyébként úgy képzelem el, hogy a háttérben futó program ránéz bizonyos időközönként (pl 1s) a kiválasztott eszközökre és ha bizonyos mértékű eltérést (pl 0,1C vagy 1C) érzékel az előző méréshez képest, akkor kitolja az új értéket a portra, ha nincs eltérés nem csinál semmit...

Ötlet?

Előre is köszi!

HZ
(#) tams válasza HZ hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Hello!
Soros portra nem jó??
Eztökéletesen lefedi az általad kért funkciókat. Van egy program ami nagyon felhasználóbarát a tálcán vagy egy kis ablakba jelzi az értékeket igaz a telepítésnél valami olasz vagy román nyelvű, de ott rájön az ember az okra és onnan teljesen angol, én vagy egy éve használom a konstrukciót igaz külső belső hőmérséklet kijelzésre van optimalizálva, egyébként az értékeket rögzíteni is tudja .txt formátumba percenkén vagy valahogy úgy.
Van más program is ott hozzá, ott összesen 8 érzékelőt tudsz kezelni egy soros portról, de ott már mindíg kézzel kell nézegetni. Az nem olyan jó.

Az ic-ket ingyen megrendelheted a www.maxim-ic.com címről.
kapok pontot?
(#) tams hozzászólása Ápr 28, 2008 /

Most kicsit belezavarodtam. Nem a monitoron akarod látni az értékeket? Más eszközzel akarod feldolgozni?
(#) sprofan válasza tams hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Pont az ellenkezőjét akarja szerintem.
Szóval a program kiküldi az adatokat a soros portra, nem pedig a soros porta akaszt rá érzékelőt. Egyébként brutális ára van egy olyan ic-nek.
(#) tams válasza sprofan hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

melyik ic-nek van brutális ára?
DS cuccoknak? tudom a konrádba több ezret elkérnek azért ami ingyen is jön!
(#) sprofan válasza tams hozzászólására (») Ápr 28, 2008 /

Hopp, nettóban csak 750Ft, ez már nem is olyan drága.
Én ha lehet inkább veszem az ilyen IC-ket, mert ha meg olyanra lessz szükségem (előfordult már) amit magyarországon nem lehet kapni, és így szeretnék hozzájutni egyhez, akkor meg írják hogy MO-ra nem küldenek, mert nagyon sokan csak ki**sznak velük. Mert ugye ez a minta rendelést nem nekünk hobbielektronistáknak szánták.
(#) Moderátor hozzászólása tams hozzászólására (») Ápr 29, 2008

Nem kéne a rosszat reklámozni ilyen laza stílusban!
(#) tams válasza (») Ápr 29, 2008 /

most az ingyen ic-re gondolsz?
Az interneten ezer helyen reklámozva van, sőt az oldalon is.
(#) HZ válasza sprofan hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Hali!

Köszi a hozzászólásokat!

Igen, a PC által mért értékeket akarom KIküldeni valamilyen portra!
Csak szoftver kell!!! A port utáni hardver már tervezési fázisban van...

HZ
(#) Petroimro válasza HZ hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Szia!
EZ nem jó?
(#) kobold válasza HZ hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Idézet:
„Csak szoftver kell”

Olvasd végig ezt, és kezdd el írni.
Innen tölthetsz le olyan segédprogramot, ami a hardvertől WMI-osztályokon át elérhető információk lekérésére generál is valamilyen szintű vázat.
Újabb link a sokezerből, ahonnan a párhuzamos port programozásához kaphatsz segítséget.
Mindezek után már, hogy idézzelek, "csak" össze kell rántanod egy olyan programot, ami kedvedre való, de ha mégis elakadnál, akkor inkább ezen a fórumon kérdezz.
(#) HZ válasza kobold hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Hali!

Megtaláltam ezt: Win32_TemperatureProbe, de nem mutat semmit...

Ha a WMI-vezérlőd fut, illetve az alrendszer is engedélyezett és működik, még mindig nem biztos, hogy támogatja a hívásokat. Ebben az esetben DDK, és lehet driver-t írni.
(#) HZ válasza kobold hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Ez mit jelent részletesen...?

Azt, hogy ha a rendszer által nyújtott API-hívásokkal nem tudod elérni a szükséges adatokat, akkor egy olyan programot kell írni, ami közvetlenül a hardverrel kommunikál, összegyűjti a szükséges (és egyáltalán elérhető) értékeket, majd akár ki is tolja a párhuzamos porton. Mivel ez nem fér bele a felhasználói szintű alkalmazásokba, speciális eszközprogramot, driver-t igényel, amihez a Driver Development Kit, DDK az egyik lehetséges eszköz.
De ez a téma ebben a fórumban már nagyon off...
(#) PCB válasza HZ hozzászólására (») Ápr 29, 2008 /

Szia !

Ahogy azt kobold írta a dolog nem egyszerű, de nem lehetettlen.

részletek itt a megoldásra

Ha ez nem mond semmit, akkor meg felejtős a dolog azt hiszem.

Üdv!
(#) sinci hozzászólása Márc 26, 2009 /

Van 1 SMT 160-30 nevü érzékelö,amelybol hőmérőt kéne csinalnom PC-re COM-porton keresztül. Erre kéne program, meg info az alkatreszről! ha vki tudna segíteni,azt megköszönném!

Szia!
Még új vagy itt, ezért kérlek hogy a fórum írott, és íratlan szabályait próbáld elsajátítani, használni.
Többek közt a Kereső használatát, mivel így a felesleges témanyitások elkerülhetőek.
Az alapvető helyesírás szabályok használat. Pl. a nagybetűs mondatkezdést, és az ékezeteket.
A szleng szavak, rövidítések mellőzését.
Köszi.
-szamóca.
(#) mex válasza sinci hozzászólására (») Márc 26, 2009 /

Ezt találtam az alkatrészről:
(#) HZ válasza sinci hozzászólására (») Ápr 10, 2009 /

Ezt kinek mondod?
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem