Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Köszönöm az infót még annyit megjegyeznék hogy én egy ideje pausz papírt hazsnálok fólia helyett. Azon gondolom más lenne az eredmény (jobb) .üdv.
A pausszal óvatosan bánj. A levegő nedvességtartalma és hőmérséklete függvényében jelentősen változtatja a méretét.
Csak dry spórolás miatt kérdezem, arányaiban mennyivel változik a levilágítási idő az átlátszó fóliához képest, ha pauszt használnék?
Neken a fóliával kb.40 másodperc kell.
+-10 sec , nálam inkább kevesebb levilágítás kellett mert a nyomat átlátszóbb volt mint a fólián
Nekem pl. 1 perc lézerfóliával, és 3 perc a pausszal. (lehet 2 perc is elég lenne) .
A NYÁK lemezek gyártatására vonatkozó beszélgetés áthelyezve a neki megfelelő témába, azaz ide. A továbbiakban kérjük, ott folytassátok a témát.
A tuningolt laminálógépemmel készült első nyákom.
Szia!
Ez vasalós módszerrel készült, ugye?
Vasalós módszerrel,de laminálógéppel.
Mi az a fehér (vagy csak csillogó) folt rajta?
Adott egy használt vasaló, ami hamarosan hozzám vándorol az asszonytól, ha veszek neki újat. A kérdésem az lenne, ha a talpa már nem jó a ruhavasaláshoz mert minden hamar ráég (bevonat lassan meghal) attól még a NYÀK gyártáshoz használható lesz?
Én használtam vasalót nyák vasaláshoz, de nem voltam vele megelégedve. Lamináló sokkal jobb.
Idézet: Azért mert a vasaló női szerszám „használtam vasalót nyák vasaláshoz, de nem voltam vele megelégedve”
Üdv!
Az első vasalásos nyákom elkészítésére készülök. Lenne két kérdésem: -Kértem a papírosnál tojáspapírt. Az eladó nem tudta, hogy mi az. Mondta, hogy ő szerinte melyik fajta lap az. Én nem tudom, hogy valójában hogyan néz ki az a lap, szóval megvettem, amit ajánlott. Enyhén áttetsző, és fényes a lap. Nagyon hasonlít a sütőpapírra. Lehetséges, hogy ez az a lap, ami kell nekem a nyomtatáshoz? -Működik tintasugaras nyomtatóval is a nyomtatás, vagy csak lézeressel? Előre is köszönöm!
A vasalás/laminálás csak lézernyomtatóval működik.
Tintasugarasról nem tudod átvasalni a festéket. De ezt nagyon rossz helyre tetted fel. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2018
És a papír jó?
A nyomtatás működik tintasugarassal is, feltéve, ha nem keni el a festéket. De átvasalni ne is próbáld, mert nem fogod tudni. A lézernyomtató műanyag alapú festékkel dolgozik ami hő hatására megolvad és átapad a rézre (de bármi másra is, én pl. vasaltam már át 1mm-es acéllemezre is).
Mellesleg hol láttad ezt a tojáspapírt? Mert ilyenről még soha nem hallottam. Neked 135g-os műnyomó papír kell, de amúgy bármilyen csillogós felületű újságpapírral működik. De bent a suliban kipróbáltuk a sima írógéppapírt is, azzal is működik, csak a minősége nem a legjobb. De egyszerűbb két LED-es villogóhoz, 555-ös sípolóhoz elég. A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2018
Műnyomó vagy tojáspapírt mondtam.
Ezt adta. Akkor nem jó? Áttetsző, és fényes, hasonlít a sütőpapírra. Mondjuk ez nem újságpapír... A hozzászólás módosítva: Máj 22, 2018
Meg kell próbálni. Látatlanban nem tudom megmondani. Lézernyomtatóval rányomtatod és megpróbálod átvasalni. Ha fényes a felülete akkor szerintem működni kell. Egyszerűen csak arról van szó, ha fényes akkor kevésbé ivódik bele a műanyag festék könnyebben áttapad.
Nagyon szépen köszönöm!
Üdv! Szerintetek van esélyem fényes fotópapírral való festékátvitelre?
Nem sok, de talán. Sok fotópapír műanyag felületet kapott, ami a vasalásnál gondot jelenthet, de az alkohol+aceton technológia talán működik.
Nekem laminálóval sikerült, vasalóval meg egyszer sem, mindegy milyen papír volt.
Sziasztok!
Van egy HP P1102 lézernyomtatóm és műnyomó papírral meg laminálóval szépen tudok vele nyákot nyomtatni. Lassan viszont kezd kifogyni belőle a festék és az lenne a kérdésem, hogy az utángyártott festékkazettákkal is működik-e a nyák nyomtatás vagy csak az eredeti HP-val? Azt tudom, hogy a HP festéke alacsonyabb hőfokon olvad, ezért jobb nyákhoz, de ugyanez igaz az utángyártott patronokra is? Nem mindegy, mert az utángyártott 2-3ezerből már kijön, az eredeti HP meg 25ezer (a nyomtató 23ezer volt anno). A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2018
Szia!
Nekem egy Samsung 1680 van kifogyott anno a toner utángyártottat vettem, de ugyan olyan minőségben tudok nyákot is csinálni mit eredetivel. Különbség nálam nem keletkezett. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |