Fórum témák
» Több friss téma |
Én ajánlom az 1N5408-at 3A/1kV lassú, de csak 12Ft...
Sok sikert, a mikrohullámú bombához!!!
Gondolod, ha jó lenne az 5408, akkor ők nem azt tették volna bele?
Eleve a váltófesz 1,3...1,5kV, a diódán ennek a csúcsértékének a kétszerese lehet jelen! Én 4kV-osnál kisebbet oda sem próbálnék. Egyébként könnyen lehet, hogy a tubusban több dióda van sorbakötve, így a műszer diódavizsgálója nem biztos, hogy kinyitja, ergo szakadtnak mutatkozik. Próbálni simán lehet egy 24V körüli váltót adó trafóval - mint egy sima diódát: trafó-dióda-kis izzó, rajta DC mérő.
Egy ilyen dióda megméréséhez legalább 500V kell, digit multival nem lehet megmérni, hogy jó-e vagy sem, mert lehet hogy nem tudsz rajta ellenállást mérni attól függetlenül 500V-nál áthúz a dióda, vagyis zárlatos, 99%-nál így van,
Amúgy tényleg több dióda van sorba kötve benne, pontosabban 5darab
Vagyis ha a diódám jó, a trafó műksz,a kondi is jó = megvan a nagyfesz és nem melegít, akkor már csak egy dolog maradt: a magnetron. Stimmel ugye? És ezek csak így 1-2 év után így spontán elhaláloznak egyik napról másikra? Hmm... Bocsi de mikróban nincs tapasztalatom.
Tudjátok az az érdekes, hogy mamánál ez a gép ha heti 10percet ment lehet sokat mondtam. A mi őskövület mikrónk napi 4-5x használat mellett is pöpec, ennyire gázok a tecsós 9ezres vasak? Gondolom igen... Bár már egy ideje pályázok egy mikrótrafóra egy másik projekthez, kis gonoszként titokban azt sem bánnám ha döglött lenne a magnetron (enyim a cucc bontásra)
Ha jó a dióda meg a kondi meg a bizti se szakadt(nagyfesz oldalon), meg megvan a fűtőfeszültség is a nagyfesszel együtt, akkor viszont csak a magnetron marad, elég sok ilyen új fajta mikro idekerül, de tényleg az a tapasztalatom hogy max 2 évet bírnak ki, és utána valami miatt nem rezegnek fel ezek a magnetronok de bezzeg a 10éves mikronk a mai napig tökéletesen működik
Az enyém 25éves 120V-os amcsi LITTON, minden vasból van, tökéletesen működik.
Egyedül a mikróhoz készült pop-corn az ellensége: ha két zacsival próbál a lányom (egymás után) megküzdedi, általában kiveri a 25A-es biztijét.
Hello!
Egy gyors kérdésem lenne: a mellékelt képek alapján kuka ez a mikro? Még működik, csak a popcorn az ellensége, meg a 3dkg vaj olvasztásra. De mint olvastam, ha a csillámpapír egyszer áthúz, akkor mindig is át fog. Köszike
> ha a csillámpapír egyszer áthúz
Ezer alatt kapsz uj csillamot...
Üdv! Én is csak azt tudom mondani, hogy cseréld a csillámot!
Ha megtisztítod, akkor is egy idő mulva át fog húzni, ami a magnetronnak nem fog tetszeni, és mivel PNASONIC , ezért vigyázz is rá, mert másban csak gagyi van ! Tehát cseréld a csillámot!
Hello!
Nem szórakoztam csillámcserével, vettem egy használt grilles mikrót 3000Ft-ért Az lenne a kérdésem, hogy ezt az izzót, ami a fotón is látható, ki lehet-e cserélni sima E14/15W-os izzóra? Merthogy ez nem ég. Ez valami speciális izzó, vagy ez volt olcsón sok nekik? Ja, és ebben nincs csillám, érdekes. Mondjuk állítólag 8-10 éves is meglehet már. Segítséget előre is köszi! Haszuboy
Egyszerű Egy E14es izzófoglalatot beraksz, és bele a az E14foglalatú lámpát és kész! Természetesen így már jó lessz!
SzÍvesen, jó munkát!
Én egyszer próbáltam bele rakni egy sima izzót, de az első másodpercbe elrobbant
Akkor az vagy nem volt megfelelő, vagy az izzó oldalán nem olvastad el hogy hány V -os!
(Esetleg ha nincsen ráírva, kiméred műszerrel akkor ezt az élményt elkerülhetted volna!)
Na hello.
Nekem tökéletesen működik. Már csak egy valamit nem értek. Tudomásom szerint a mikróba nem lehet sem fémet, sem fémcsíkos edényt tenni. De akkor miért nem probléma, hogy belül van a grill fűtőszála? Lehet h én vok hülye, de nekem ez magas. Valaki tudja? Hali
Az a helyzet hogy, a grillező a magnetron sugarak alatt fekszik!
Illetve ha pl. fémkanalat vagy edényt raknál be akkor, arról viszaverődhet a mikróhullám, és ez bejut a magnetronba és azt károsítja! Ha pl fémcsik lenne benn, egyszerűen szikrázna és kész, ha lenne a mikrohullámú térben egy fémdarabka egyszerűen felmelegedne, és nem károsítja a magnetront. (de nem kizárt hogy minimálisan igen, amit még tűr)
De azért ne kisérletezz vele, kivéve ha van egy halálra itélt mikród! Én már plazmát is csináltam benne, a youtube.com -on millió kis videó van rólla hogyan lehet csinálni! Utána szétkaptam és amig le nem füstölt addig huzattam az ívet vele! Nagyon tuti volt!
Hello.Tegnap melegítettem a mikróval.rá 1 órájára már nem melegített...grill megy rajta műkszik minden viszont nem melegít.küldő nyomok nincsenek,hogy valami nagyobb baj lenne.esetleg ötlet,hogy mit nézzek meg? Kis ketyegést hallok de az lehet csak a venti...
Üdv! A ketyegés az a "lendkerees" óramű működése!
Azt mondod hogy egy óra után nem csinált semmit a mikró, grillezés közben, valószínű a programkapcsolód hibásnak tűnik, (nem biztos) mérni kéne egy állapotot! Esetleg maga az 1-2kW fűtőszál megy? ("világít?") Ja és egy kicsit fogalmazz érthetőbben, mert nem nagyon értem (ill. értjük) amit le írsz! (lehet én benne van a hiba D: )
Hello.Sorry ha többen nem értitek akkor biztos én vagyok a hunyó A lényeg,hogy nem a grill résszel van a gond az sajnos működik de,hogy minek nemtudom... viszont a sima mikró rész nem melegít ezzel lenne a gondom. jó lenne egy gyors ötlet segítség mit nézzek próbáljak mert már igen éhes vagyok Egyébként mindent a megszokott módon csinál annyi különbséggel,hogy hidegebb a kaja mint mielőtt beteszem. Ha bekapcsolom megy a tál a világítás minden...Egyszer melegítettem vele és rá 1 órájára már nem melegített így keletkezett a hiba...semmiféle fém cucc nem volt benne szikrát sem vert úgyhogy ilyesfajta meghibásodás nem lehetett.
Még esetleg az jutott eszembe,hogy tegnap egymás után 3 szor elment az áram.nagyon nem vágom a mikrókat nemtudom ezekben a készülékekben okozhat e ilyen hibát...
Húha, asszem az a helyzet hogy éhen maradsz!
Előszőr van a trafó, az búg? Ha igen akkor jó a táplálása lehet tovább menni. Ha nem akkor szintén a kapcsoló a rossz, meg kell próbálni megjavítani, valahogyan! Ha jó a táplálása ellenőrizni kéne a negyfeszrészben, van egynél több piros vezeték! Na ott egy fém valamit találsz, néhány ezer voltos, ez egy kondi, továbbmegyünk mert valószínű nem ez ment sza**á! Lennie kell egy hosszú, fehér pattintós valaminek, ebben találod a biztosítékot! (nincse benne lóttózám) Ha ez ki van égve, csere>próba! Ha kivágja, tovább kell keresni a hibát valzeg a dióda lessz a bibis (ha nem a magnetron)! Ha nem veri ki, de megy akkor, van egy pár menetes piros vezeték, a sűrű és a vastag vezetékek között a trafón! Ez a magnetron fűtése, ez valószínű jó, ellenőrizni kéne a kontaktot a magnetronnnál! (de ez nem valószínűsíthető hibának, de előidézheti a bizti kioldását) Kikapod a magnetront(egy doboz szerű négy csavarral, olyan mint egy térhajlító ) Ha fekete/elszíneződőtt a vége, akkor kuka, ha nem akkor máshol lessz a hiba, vezeték szakadás,stb. Na remélem ez már segít fellelni a hibát!
köszönöm a gyors választ a magnetront már kivettem az elején.ott nincs gond mintha új lennea többit most próbálom.köszönöm a segítséget
Szivesen! Aztán ha megtalátad a hibát, és vagy el is hárítottad , akkor ird le ide, hogyan oldottad meg, mert másnak segíthetsz vele akinek hasonló baja lenne! (...na megaztán engem is érdkel )
Jó bütykölést!
Ez jó volt......
Ez azért nem teljesen igaz. ha nagyon ovatosan egy másikról - ami, más egyéb hiba miatt döglött meg - le tudod venni az anódsapkát akkor erről is le kell szedni és feltenni rá a másikat. Nagyon ovatosan kell leszedni, hogy ne nyúljon meg és szorosan cuppanjon rá a helyére, utána igen óvatosan a tövére kicsit rá kell peremezni.
ezenkivűl le kell szedni a mikró belsejében a sugárkilépő boritóját és letakaritani a zsirtól, és ha valahol fémtiszta felület marad akkor Trinát vagy hasonló zománc festékkel le kell festeni. 24 óra száradás után TELJESEN ÖSSZERAKNI ÉS CSAK ÖSSZERAKOTT ÁLLAPOTBAN PROBÁLNI. EZ NAGYON FONTOS MERT MEGFŐZHETI A KILÉPŐ SUGÁR A BELSŐ SZERVEKET. Már vagy húsz mikrót csináltam meg igy és a pl az enyém igy müködik két éve.
De ügyes vagyok, ezt jól elnéztem.
Válaszoltam egy februári Hsz-re. Fery |
Bejelentkezés
Hirdetés |