Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » 3D nyomtatás
Rákattintasz a darabra és a scale ikon.
A hozzászólás módosítva: Máj 24, 2018
Mondjuk itt mindjárt két ilyen opció is van.... "Scale large models" és "Scale extremely small models". Ezzel ma futottam össze.
Teflon betét van? Nekem az vált be bowdennél, hogy olyan throat-ot vettem, aminek 4mm-es a belső átmérője így lemegy a teflon cső a fúvókáig. 240°C-ig használtam eddig, és semmi deformáció vagy barnulás nincs a csövön.
Hát,, anet8-on ABS nem fog menni szerintem.
Maradj szerintem PLA,PETG,TPU- vonalon. Ha kinövöd úgyis akarsz majd építeni jobbat nagyobbat.
Sziasztok! A fűthető asztalnak mi az összeállítási sorrendje? Mármint van egy üveglapom meg egy MK2 fűthető PCB-m. Ennyi elég vagy kell még mellé valami? Vagy PCB-re tegyek aluminium lapot arra meg üveglapot?
Hát, adni adtak hozzá, csak éppen nem fért bele... Gondolom ez is volt a baj. Kitakarítottam, de megint besült. Ez a kisebbik baj, mert gondolom a besült anyag miatt a továbbító kerék is megsínylette a dolgot.Nem tudja kitolni a szálat. Ennyi volt. PLA-val elment volna egy darabig. Kellett nekem elhinni az eladónak, hogy tudja az ABS-t. Ment nekik a levél.
Hali! A www.3dee.hu oldalról ha lehet ne vegyetek filament. Nem tudom járt e már pórul valaki.? Én igen. Már 3 nyomtatásom ment a kukába 40-46 perc után mert elakadt a filament a fejbe. A képeken láthatjátok miért. Komolyan már 70-80 centinként vagdosom ki az ilyen darabokat.
Pontosan melyik filament ez? Szerintem ha visszaviszed nekik visszaadják az árát.
Szia. Nem lehet hogy a hotend környékén van a gond vagy beállitásban? Mivel az olvadt végénél van az a vastagodás? Ha kiszerelem az enyémböl akkor ott is van ilyen, gondolom a hö miatt megpuhul, a nyomástól addig "dagad" amig a tefloncső engedi. Nálam a gond a szeletelöben a túl nagy retraction érték volt(pl. sor emeléskor nagyon visszahuzza a filamentet, a forró puha filament lehül, megszilárdul és utána már nem tudja vissza nyomnni a hotendbe)
Nem az a baj. Ez már elakadt miután az extruderből belépett a teflon csőbe. Sajna már ott sem fért be. Onnan tudom, hogy mikor szedtem szét akkor láttam, éreztem, hogy ott szorul. Már a csőbe sem tudta benyomni.
Módosítottam a vason. Megcsináltam az Arduino lapka tartóját. Íme
Én most keztem el nyomtatni a diamond fej tartóját.Bővebben: Link
Lassan olyan színes lessz a nyomtatóm mint egy ARARA Papagáj. A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2018
Ment a LIKE. Szuper. Milyen sebességgel nyomtatsz? Nekem a saját építésű gépem nagyon gyors. Nyomtatási: 50mm/s, Külső kerületi: 45mm/s, Kitöltési: 80mm/s. De próbáltam már 60/60/100-on is. Simán viszi. Pontos és gyors.
Nekem is saját építésü, nyomtatás 45mm/s, külső kerület 37mm/s, kitöltés70mm/s, nem szoktam gyorsabban nyomtatni, bár a enyém is birná lazán a 60/60/100-at, de mennél gyorsabb a nyomtatás annál rosszabb lessz a minőség, és nem utolsó sorban nem rángatja szét a nyomtatót!!
A hozzászólás módosítva: Máj 28, 2018
Igen. Igazad van. Bár én elég masszív vázat csináltam neki. Még javítgatom. Az új (Z) tengellyel a max magasságom eléri majd a 260mm-t. Most 210x210x100 a korlát. De amíg csak alkatrészeket nyomtatok addig nem is kell magasabb.
nekem 20x20-as alu profilból van ezt se gyenge, nekem a nyomtatási méret 210x210x240mm ettöl több men kell.
Ez a zöld nagyon tetszik, milyen anyag?
Ez tetszik nekem is. Kb mennyi méter lehet egy ilyen tekercsen? Mert én jelenleg csak az ilyen 600Ft-os kis 50g-os anyagokat veszem a tesztelgetések miatt. De kéne nekem is egy ilyen spulni.
1kg / tekercs kb 330m.
Megjelentek a rugalmas szálak is. Akár tömítést is lehet nyomtatni.
TPU
hát ilyen hőtűréssel csak hideg vízhez jó, máshova nem hiszem!!
Helló! Már egy ideje tervezgetem hogy építek egy 3d nyomtatót, mivel sok alkatrészem már meg van hozzá, és elég magabiztos vagyok (haha), nem KIT-ből építenék. Két lényeges kérdésre nem találtam választ eddig a neten minden kétséget kizáróan.
1, Érdemes-e rögtön egy smoothieboard-ot vennem, vagy nem olyan jelentős mértékű a változás hogy megérje az arduino alapú csodák helyett választani? 2, Hasznàljak-e 2 léptetőmotort a Z tengelyen vagy egy is elég (300x300x300-as kockában gondolkodom nyomtatási területnek), vagy esetleg kössem-e össze a 2 csavarrudat valamilyen módon? És ha két léptetőt használnék akkor 2 driverről menjen-e vagy sorba legyenek kötve / párhuzamosan? Vannak 2.4 A-s NEMA 23 (valószínűleg overkill, de ha van a raktáron akkor van a raktáron...) léptetőim, ezeket érdemes lenne e használnom drv8825-tel? Nagyjából ennyi információra lenne még szükségem, ha valaki kisegítene nagyon hálás lennék.
Szia!
A kérdéseidre érdemben nem nagyon tudok válaszolni. Viszont ha esetleg érdekel, én terveztem egy kocka vázas 300x300x400mm nyomtatási méretű, Ultimaker kinematikájú gépet. Itt van róla egy videó: Bővebben: Link Én amúgy a külön 1-1 léptetőmotort javaslom a két Z tengelyre. Pár ezer Forint egy motor...
Hali! Én speciel a (Z) tengelyt úgy oldom majd meg a nyomtatómon, hogy az egyiket hajtja a NEMA 17 léptető majd arról a hajtást átviszem a másik (Z) tengelyre 2db T20-as fogasszíjkerék és szíj segítségével. A NEMA 23 elég erős motor nem tudom nem e lenne elég csak a 17-es? NEMA 23-al annyira kell figyelni, hogy ne füstöljenek el a DRV8825 motorvezérlők. Ugyanis a DRV8825 csak MAX 2.2A terhelést bír. De a NEMA 23 max áramfelvétele 3A is lehet. Az Arduino-ról annyit, hogy nekem Arduino Mega2560 rendszerem van RAMPS 1.4-el A4988 motorvezérlőkkel. De tartalékba van 5db DRV8825 is. Nekem nincs vele gondom. Én ezt javaslom. Itt láthatsz belőle részletet.
Szia,
1,Elsőre elég az arduino 2, elsőre elégedj meg a 220x220x140mm-rel kezdőként ezt is elég lessz beállitanod, de a 300x300-as hoz már két motort erdemes használni egy vezérlőröl mehet a két motor "csavarrud"? mármint trapézorsó!! 3, a nema23 nagy ezekhez a vezérlőkhöz. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2018
Összekötheted a két rudat is, akkor biztosan nem lesz soha elcsúszás. A legegyszerűbb módja, ha bordásszíj + bordáskerékkel teszed. A mechanika a kisebb dolog lesz azt elárulom. A beállítás, finomhangolások.... Azzal el leszel egy darabig. Két motornál nyilván a két driver de egy step-dir jel a leghasználhatóbb. Ha sorba kötöd bizonytalan lehet a működés a csökkenő feszültség miatt és éppen a sebességet veszíted el. A Nema 23 kicsit tényleg sok szerintem. Feleslegesen bonyolítja az építést. Nema 17 0,4Nm elég. Hacsak nem 1m3-est építesz, vagy nagyobbat.
Sziasztok!
Két hónapja vágtunk bele párommal egy Catan telepesei társasjáték elkészítésének - szerencsére a modellek 95%-ban elérhetőek a neten, így nem kellett sokat modellezéssel nyűglődni. A projekt elején egy (céges) CraftBot nyomtatót használtam, cca egy hónapja egy saját Anet A8-cal gazdagodtunk - onnantól az utóbbin történt a "gyártás". Anyaga PLA, megközelítőleg 150+ óra gépidő alatt lett kész. Az elkészített társasjátékelemek nívóját rendkívüli módon emeli a festés, amely teljes mértékben párom (Ő a művész kettőnk közül) munkája - na jó, a bábúkat én mázoltam egyszínűre Az alap játék (5-6 játékos kiegészítővel) két hete készült el és lett felavatva - jelenleg dolgozunk a tengeri utazó kiegészítőn, kb 90%-os állapotban van lsd utolsó kép (már "csak" néhány elem festése van hátra). Rendkívül büszkék vagyunk a végeredményre - egyikünk sem gondolta volna, hogy ilyen minőségben meg tudjuk csinálni. (Az már csak bónusz, hogy alig fér el a 6 személyes ebédlőasztalon ) Talán a ki mit épített topikban is elfért volna, de nincs benne elektromos alkatrész így inkább ide rakom |
Bejelentkezés
Hirdetés |