Fórum témák
» Több friss téma |
Ha elkezdem a vákumozást a szívó oldalon és be van állítva hűtésre akkor a kompresszor és az adagoló szelep között is elszívja a nem oda illő gázokat? Vagy nem záródik el az adagoló annyira,h ne tudná elszívni?
Ne baromkodj már ! Milyen adagoló ? A régi gépek mind kapillárcsövesek . A vákuumolást zárt szelepekkel csináljuk ,ha ilyet kérdezel akkor inkább hívj egy klímást aki megcsinálja.
Értem ( talán.... ). Van mit tanulnom azért kérdem. Válalom a hülye kérdésre a nem épp tetsző választ. Azért van a fórum. Még nem igazán válaltam klímát épp azért mert nem igazán van tapasztalat és nincs is kitől tanulni. Nem akartam ezzel felháborodást kiváltani.
Nem akartalak megsérteni de tényleg ne vállalj klímaszerelést javítást meg végképp ne ,ha nem szeretnél magadnak gondot bajt okozni (garancia) ...
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2018
Értem miről van szó. Csak próbálom kicsit fejleszteni magamat ha a lehetőség adott. Na de ne személyeskedjünk. Ha túl hűlne a kondenzátor akkor bent is túlságosan le csökkenne az elpárologtató hőmérséklete? Vagy teljesen más oka van?
Ez nem ilyen egyszerű , inkább a túlmelegedés az ami gondot okoz a gáz nyomása megnő nem kondenzál a magas hőmérséklet miatt és a kompresszor is erőlködik akár meg is állhat ami a motor leégésével járhat.
A hozzászólás módosítva: Máj 12, 2018
Én úgy értetem,h mi lenne ha állandóan menne a venti amíg a kompresszor is?
Annak meg fűtéskor van hátránya , akkor megfordul a gáz áramlási iránya éa a kültéri nagyon lefagyna , és a beltéri nem tudna elég magas hőmérsékletre melegedni . De ha ennyire érdekel a téma vegyél hűtős klímás könyveket . Itt a fórumon nem tudunk megtanítani egy szakmára ,amit 3 évig tanulnak iskolában a fiatalok ...
Értem. Már le is adtam könyvre rendelést, arra várok. Az ukrán nyelvet nem beszélem így nem tudom itt tanulni a szakmát magyarban meg magas összegeket kell fizetni úgy tudom ha meg csak tanfolyamra is mennék. így hát megyen a kérdez felelek. Már 1 éve hűtőket szerelek ( vagy legalább is próbálkozom... ), úgy gondolom ideje kicsit másat is. Hisz majdnem ugyan az de nem teljesen
A Hitachi (52qh5 2 beltérivel) kompresszora csapágyas lett de kompresszor külön nem kapható. Van arra mód, hogy egy hasonló teljesítményű más gyártmányra le lehessen cserélni? Gondolom az inverter panellel együtt.(A kérdésből látszik, hogy nem értek a témához)
Itt is kerested ?
A hozzászólás módosítva: Máj 17, 2018
Kedves Fórumozók !
Én teljesen újonc vagyok a fórumban, de mivel egy meghibásodott LG klímám javításának lehetőségéről több helyről olvasgattam, így találtam erre a véleményem szerint hasznos fórumra. Itt úgy látom olyan segítő szakemberek válaszolnak, akik éppen ilyen témákkal foglalkoznak. Családi házamnál egy LG S18AT ( 5,3kw -2010 július ) ) inverteres klimám meghibásodott. Nagyon keveset volt használatban. Távirányítóval történő bekapcsolásnál csak a beltéri egységen villogva a CH06 hibakód jelenik meg, ezért nem is lehet bekapcsolni, csak egy csipogást hallani. Első alkalommal szerelőm egy hőérzékelő termisztort cserélt a beltériben, de néhány nap után ismét jelentkezett ez a hiba. Azóta áramtalanítva volt a készülék. Szerelőm újból megnézte, és szerinte most állítólag a kültéri egységben a vezérlő panelt kellene cserélni. ???? Szeretném megkérdezni, szerintetek ilyenkor egy egész külső vezérlő panelt kell cserélni ?, mivel szerelőm elmondása szerint állítólag nagyon drága egy új panel cseréje,( kb a beépített készülék ára !!) ezért szeretném megkérdezni,hogy tudtok-e mást javasolni a költségek csökkentése miatt. Lehet-e és tud-e valaki kiszerelés után ilyen panelt javítani?, (elektromos kimérés, majd a hibás alkatrész – pl. kondenzátor, relé, ellenállás…- cseréjének beépítése. köszönöm üdv. péter
Van a kültéri panelon egy omron kisrelé , első körben azt cseréld ki (ez a kültéri ventilátor reléje és nagy valószínűséggel ő a hunyó)
Sziasztok!
A DSB-182LH tipusú klimám egyszer csak elkezdett magátol üsszevissza ki be kapcsolgatni, pittyegni meg minden, mintha valaki nyomogatná ész nélkól a távirányitot. Emergency modban mukodik. Ha lehuzom az egész ir panelt kábelestől, akkor is csinálja. Vezérlő panelen nem látszik semmi. Mi a bánat lehet vele? Gondolnám, hogy a mikrokontroller haldoklik, de az előbb mielott osszeraktam jó volt... Köszi! A hozzászólás módosítva: Máj 29, 2018
Üdv!
A panelen erős nagyítás alatt forrasztási mikrorepedéseket kell keresni. Egy átgondolatlanul megtervezett beltéribe épített vezérlőn gyakorta előforduló jelenség különösen azóta, mióta az ónmentes forraszanyagokkal operálnak. Ólomtartalmú forraszanyaggal kell átforrasztani a gyanús forrpontokat. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2018
Idézet: „ónmentes forraszanyagokkal operálnak” = Ólommentes
Hello
Adott 1 klíma amely gázszökés miatt nem hűt elégé. Sajnos összeszerelés miatt a szívóvezetéknél szivárog.Olajos is körülötte szépen. Azt szeretném kérdezni,h ilyenkor ha a hibát kijavítják vákkumozni szükségszerű vagy elég a hiányzó mennyiséget vissza tölteni? Tudom,h keverék van benne,de tud olyan mennyiségben az egyik komponens elszívárogni,h probléma legyen? R410 BIO gáz van benne. A BIO csak azért van ott mert jól hangzik vagy különbözik a sima R410 - től?
Üdv!
Tudnátok olyan klímaszerelőt mondani aki mobil klíma feltöltéssel is foglalkozik? Pest vagy Dujv. Pár év alatt fokozatosan csökkent a hűtőteljesítménye.
Akkor valóban szaki kell,én sajna tatabányai vagyok,csak ittenieket ismerek.
Az egészet átforrasztottam, elkokat cseréltem, és ugyan az.. Persze megint jó volt egyszer, amig össze nem raktam...
Akkor jártam így, mikor összeszereléskor egy pöcök vagy vezeték állandóan nyomáshatáron tartotta a manuális bekapcs gombot a panelen...
Gyanús a dolog, ha kiszedve működik.
Hello
Szeretnék csinálni egy átfejtőgépet, amivel mondjuk R600-as gázt fejtek át 1 kisebb mondjuk 1 kilós palackba. Hogyan tudom minél jobban kiküszöbölni azt,h minél kevesebb gáz maradjon vissza a kondenzátorban?
Biztos vagy te abban hogy R600a szeretnél fejtegetni?
Nem mondom,h veszélytelen. Elégé gyúlékony,de az is csak példavolt. Ha félre teszünk minden veszélyességi forrást és csak a kivitelezésről beszélünk akkor vajon hogyan megoldható?
Ezen kapcsoló van kivezetve, úgyhogy sajnos nem ez a baj. Még annyit megpróbálok majd, hogy gnd-re húzom a remote bemenetet amikor lehuzom róla az egészet kábelestől, hogy nem-e valami zavart szed össze olyankor, pont mint amikor rajt van. Sajnos szétszedve se mindig jó, csak már kétszer jártam vele úgy.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |