Fórum témák
» Több friss téma |
sziasztok!
Van egy sony mhc-rx88 as nagyteljesítményű Hi-Fi-m. Sajnos elszállt a kijelző benne, amit valószinűleg a ????napsütés???? okoz(hat)ott. Várom a segítséget, hogy megmenthessem ezt a kiváló hi-fi-t!
Szia! A napról annyit, hogy régebben nekem is tönkretett pár dolgomat. De a hifinél nem tudom.. attól függ, hogy hol tartod a szobádban, mert a kijelzős dolgokat nem kéne oda rakni. És a kijelzője fekete lett vagy csak egyszerűen semmit nem csinál?
szia sajna én is rájöttem hogy nem szabdad a napra kitenni.... egyszerüen nem csinál semmit,néha igaz visszajön ha megnyomom a plexit de már most azt sem.... sajnálom nert király kis hifi
Ha a kijelzője folyadék-kristályos, akkor lehet, hogy az a vékony gumiszál van elöregedve benne, amibe vékony vezetőszálak vannak "beöntve". Az öregedését a napsütés simán okozhatta... na persze nem ismerem az adott HiFi típust, tehát lehet, hogy rossz nyomon járok, de mivel képet nem láttam a kijelzőről, így többet nem tudok mondani.
Szines volt vagy csak a hagyományos?
Befeketedet ? Biztos a nap okozta? A régi kvarcórák, kerékpár komputer simán kibírta a tűző napot órákig, igaz befeketedett be utána visszatért a kijelzett kép. Ha nyomkodod akkor a nyomás helyén jönnek vissza a dolgok helyesen vagy itt ott esetleg az egész kjelző helyre áll. A kiijelzőre olyan fehér fekete zebracsíkos fólia csatlakozik vagy a hagyományos gumis szürke fekete ? Ha a fekete fehér (celofán szerű) fólia köti össze a panellel akkor nem sok jóval bíztatlak. De ha valaki erre is tud jó megoldást az szivesen venném én is. Ha teljesen helyreáll lehet csak valahol egy konakthiba. Ja és a legfontosabb ,csak hogy biztos legyek benne LCD kijelző ?
Kerestem a hifit, de nem nagyon találtam, csak ezt az 1 oldalt! Ott a képen nagyjából látni a kijelzőt!
klikk
szia ez rendes szines lcd, olyan mint a többi hifi-be is van. Volt már szerelőnél is de ő se tudott semmit kezdeni vele,ő a napra tippelt....
igen-igen erről a hifi-ről van szó....
nem egy elterjedt hifi még most is elég húzós az ára,igy alkatrészt lehetetlen találni hozzá...
Hali!
Idézet: „szines lcd” Szerintem VFD. Ja, és van most itt egy másik topik: "LG Mini HiFi kijelző hiba" Tudom, más készülék, de a hibát tekintve ez lényegtelen. Hasonló hibád lehet, mint az ott leírt, szerintem nézd át, és te is hasonlóan kezd a hibakeresést. Üdv!
hali, nekem is van egy ilyen masinám. próbáld meg a német eBay- en beszerezni a kijelzőt:
eBay.de ha találsz, akkor tudok segíteni, ui. regisztrált felhasználó vagyok. sokszor vásároltam már ott, többek között a Sony RX 88 -at is ott vettem. mail-em : standbyjosie@gmail.com üdv josie |
Bejelentkezés
Hirdetés |