Fórum témák
» Több friss téma |
Gyors segítség kellene!! Nálunk tényleg lassú volt a NET és ezért kijött két szaki akik modemet cseréltek, de a WiFi rúter viszont maradt. Na már most nem a saját gépemről írok, mert az egyszerűen nem kap hálózatot! Hiába indítom újra vagy állítom le, masszívan marad a sárga felkiáltójeles háromszög a tálcán! A hálózatot egy TP-LINK USB WiFi adapter szolgáltatja! Hiába csatlakozok a WiFi-re, egyszerűen egy bájtnyi kapcsolat sincs, hiába írja hogy csatlakozva!
Na most ilyenkor mi van?! Összeakadhatott a Windows 8.0 és a WiFi adapter?!
A szakemberek demonstrálták, hogy működik az internet?
Sőt, a telefonom, a laptopom (ahonnan most írok) és a család összes többi gépe/eszköze is prímán demonstrálja a hálózat működését!
Wifi resetelése(vigyáz a jelszó és a felhasználónév legyen meg papíron a reset előtt) és a hálózat elfelejtése. Ezeket csináltad már?
De mint írom, a házban minden másnak megy a hálózat csak az én Windows 8.0 asztali gépemnek nem! Szóval a resetelés most nem játszik...
De a gépeden hálózat elfelejtése és újra keresése meg lett csinálva?
Már legalább pár tucatszor igen!
Csináltál hálózati diagnosztikát, hibaelhárítást, megnézted, mi a hibaüzenet?
A hibaüzenet konkrétan a tálcán a sárga felkiáltójeles háromszög és "No internet access", pedig a WiFi adapter programja csatlakozott a hálózathoz!
Na, ezt nem hiszed el: rosszul állt fel a rúter és "kizárta" a gépemet a hálózatból, de most reseteltem magát a rútert és végre van hálózatom!! Még ilyet?!
Jött válasz a UPC magánhálózat nemműködése miatt feltett kérdésemre ami számomra igen érdekes.
"2018.06.19.-én érkezett megkeresése alapján tájékoztatjuk, hogy a mi eszközünk nem egy router. Ahozz hogy be tudja állítani az otthoni hálózatát mindenképp ajánlott egy routert használni. " Bár én úgy tudom modem/router a neve . Valóban egy switchel kipótolva látja a hálózatot, amit eddig is csinált, csak oda-vissza nem látták a gépek egymást. Nem értem én ezt.
Ha belegondolok, lehet, hogy nem véletlen van ez így. Az UPC modem/router készülékein köztudott, hogy saját firmware van, nem gyári mint ami bármelyík másik kereskedelemben vásárolt routeren.
Tehát elképzelhetőnek tartom, hogy a saját firmware -ben biztonsági okokból le van tiltva ez a szolgáltatás, mármint hogy a hozzá kapcsolódó gépek kommunikálhassanak egymással a WiFi -n vagy a belső hálózaton. Ha valaki feltöri a szolgáltató routerét, így elvileg nem férhet hozzá a mögöttes hálózaton lévő megosztott (vagy akár nem megosztott) mappákhoz és fájlokhoz sem. Persze ez csak az én agymenésem, nem tudom van -e benne igazság...
Az a kérdés, hogy a gépek fix IP címet használnak, vagy a Connect Boxon keresztül az UPC-től. Az utóbbi valószínűbb, így nincs garantálva, hogy látni is fogják egymást. A megoldás egy router, switch nem elég.
Nincs letíltva a Connect Boxon a hálózati hozzáférés a gépek között sem kábelen, sem pedig wi-fin...
nálam oda vissza sőt akár keverve is ment a gépek között, tehát lan-lan, wifi-wifi és wifi-lan variációban is.
Akkor ezt is kizártuk...
Egyébként az valóban jó kérdés, egy tartományban, és azonos munkacsoportban vannak a gépek?
Pingelni is próbáltad egyikről a másik gépet IP alapján? A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2018
Ha már itt vagyok, én is kérdezek egyet, a horizongón megy nektek a discovery science?
Nálam már vagy két napja nem megy, sőt úgy befagyott az előnézeti képe, hogy még mindig a három nappal ezelőtti műsor pillanatképe látható a csatorna tallózóban...
Nagyon nehéz lenne, ha felhívnád őket, és elmondanád a gondod az ottani emberkének, aki hátha többet tud mint mi?? És akkor ennyi erővel kérdőre is tudnád vonni, a többi horizontos bajoddal...
Igen , próbáltam , és látták is egymást. Ipcímet böngészőbe beírva már nem . Most jelen pillantban így működik. UPC CB 192.168.01 Ez a DHCP server és az átjáró címe. A CB 192.168.0.10-től oszt IP címet. Van egy TC7200 szintén UPC modem/router ami switch módban ( DHCP, rádió letiltva ) működik , és a 192.168.0.9 IP címen csatlakozik a CB-hoz. Működik is rendesen .
Eddig is látták egymást a gépek de csak az látta a másikat amelyik hamarabb beindult.Most viszont nálam jó. (A lányomék ugyan így csatlakoznak , thát CB egy TPLINK router és azon két gép LAN-on + wifi)Ott is megy minden.
Nálam sem megy 0x80004005 hiba. De nehezen is indul. A szolgáltatás jelenleg nem elérhető címen .Minden akadozik
A hozzászólás módosítva: Jún 25, 2018
Üdv!
Van egy windows XP-s laptopom. A hang tökéletesen megy rajta. Mikor beteszek neki CD-t, jól lejátsza, van hang. Viszont a DVD-nél van kép, de hang nincsen. Mitől van ez?
Több lejátszóprogrammal is próbáltad már?
Nem kapsz véletlen olyan hibaüzenetet, hogy hangkodek nincs telepítve? (Gyári DVD anyagon általában AC3, AAC vagy DTS hangkódolás van.) Ha ez utóbbi a helyzet, akkor az FFDShow kodek csomag megoldja a problémát... A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2018
Semmi üzenetet nem kapok tőle, nem próbáltam más lejátszóprogrammal.
Neroval jó. Köszönöm! A hozzászólás módosítva: Jún 26, 2018
Vlc.lejátszó mindent játszik és nem terheli a gépet.
Üdv.
Használt valaki már itt thermal grizzly kryonaut hűtőpasztát? Asztali pc-re használnám.
Nálatok le lehet játszani Bővebben: Link ezt a videót?
Kiikszelem a hirdetést, és hiába nyomok play -t, semmit nem csinál Firefox sem és opera sem. Explorer látszólag elkezdi pufferelni az idősávon, de sose indul el.
Semmi sem történik. Arra vigyázz, hogy ne sokat kattintgass, meg facebook-ból legyél kijelentkezve, mert lehetséges, hogy az egyik X alatt egy megosztás fb-on rejtőzik, aztán küldi az összes ismerősödnek, hogy milyen csúnya oldalakat nézel, vagy vírust, bármit.
Találkoztam olyan oldallal, ahol lejött minden film, gyorsan, nagy volt a választék, de csak egy ismeretlen fájl jött le, 700Mb mérettel, mellette pedig a player.exe fájl. Ha elindítottad, azonnal küldi az adataidat egy szerverre, hogy illegális tartalmat akarsz letölteni, majd jön a csekk/feljelentés. És valós rendőrségi eljárás, nem csak ez az átveréses bepróbálkozós dolog. A hozzászólás módosítva: Jún 27, 2018
Még jó, hogy nincs fészbókom, azon kevesek közé tartozom...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |