Fórum témák
» Több friss téma |
Ha az akkor lehet hogy találsz a neten kiolvasottat és össze lehet vetni vele, lehet hogy az sor pont úgy jó ha többször ugyanazt kapod.
Én azért biztos ráforrasztanám akár kiszedve is az a tuti.
egy motorvezérlő ,ECU panelján van.....
De mi a francnak ragasszák be??--mondjuk nem gyári már az tuti,már volt piszkálva ezelött is.
Azért ragasztják, mert ez az SMD technológis része.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2018
Amikor nem forrasztópasztát használnak, akkor az alkatrészt a panelre ragasztják, majd ezután jöhet a hullámforrasztás.
Forrasztottam már ki másból más típusú eepromot,az nem olvadt és dagadt így meg,mint egy vulkánkitörés!
Valaki meg tudja mondani, hogy a 4c01c6 eeprom mi lenne ? Mivel írható ? Mivel helyettesíthető ? Egy rádiómagnóban van.
Egy lengyel oldal szerint 24C01 -et kell keresni.
Köszönöm a segítséget. 24C01 nincs, de gondolom a 24C08 is megfelelő.
Egy Blaupunkt autómagnót akarok kinyitni. Így már biztosan hibás eprom-tartamat töltöttem bele. Már a SAFE felirat it elveszett. Keresek C01-es tartalmat.
Szia! Milyen magnó ez? Univerzális vagy valaminek a gyári magnója?
Szia ! Gyári. Azt gondolom befürödtem vele. Nem találok eeprom mentést. És ami érdekes, az eredeti eepromot csak olvasni tudom íráskor hibát jelez, de a SAFE felirat elment, üres a kijelző.
Pontosan milyen típus ez a magnó?
Blaupunkt 1HO 035 156 VW Alpha CC.
Vagy tíz eeprom tartalmat próbáltam, de nem nyílt ki.
Találtam egy Alpha CC tartalmat nézd meg légyszíves hátha jó. Küldj egy email címet.
Sziasztok! Felvilágosítást szeretnék kérni eeprom olvasással kapcsolatban. Különféle dolgok eeprom tartalmát szeretné kiolvasni, mentés céljából mosógép stb. 8-lábu ic-kről lenne szó. Ha szerzek csipeszt kiforrasztás nélkül is megy? Illetve milyen program kell ami kiolvassa, menti számítgépre. A kiolvasott program számítógépen megjeleníthető bogarászható?
Köszönöm szíves válaszokat! üdv
Ha hozzáférsz, akkor kiforrasztás nélkül is mehet.
A programozóhoz adják a programot is. Persze megjeleníthető, bogarászható, de komoly felderítőmunka kell hozzá, hogy megtudd mi van benne. Ez a felderítőmunka azt jelenti, hogy komolyan bele kell ásnod magad a számok bűvkörébe (hiszen amit kiolvasol, az csupa 0-1, amit mondjuk 8 bitenként szervezve 0-255 közti számokat kapsz vissza, amik vagy ránézésre értelmezhetőek, vagy nem). Ha szerencséd van, akkor esetleg találsz bennük értelmes struktúrát, de ez nem garantált egyáltalán. Igazi kincskeresés az egész
Üdv. Van egy 87C510. Manipuláláskor kell valamire odafigyelni? PL ne érje fény, vagy épp az, hogy azt a fehér szalagot le kell bontani?
Vagy így ahogy van kell írni és olvasni is?
Feltehetőleg egy UV fénnyel törölhető EProm -ról van szó. Kivehető a foglalatból, kiolvasható, de az írás előtt UV fénnyel (~400nm) kell törölni. Ehhez a fehér matricát el kell távolítani. Ha a kód már jó és hosszabb ideig szükség lesz rá, az ablakot ismét le kell ragasztani fényt át nem eresztő matricával.
Bár ezt a fajtát nem ismerem még annyit hozzátennék, hogy 10-20 éves epromokat (27C sorozat) én ritkán tudtam törlés után hibátlanul újraírni. Minél nagyobb az ablak mögött lévő chip lapka annál öregebb.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2018
UV-C Germicid 15W-ossal, az ablak méretének megfelelő maszkolással, 15 - 20 percig kell törölni. a Távolság a cső és a tok között kb. 2 cm legyen.
Sajnos az előbb elírtam a hullámhosszt : 250nm A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2018
TL866 programozóm van. A szoftver nem tudja ezt megcsinálni? Általában úgy szoktam hogy kiolvasom, elmentem, ráírom a másikat. (természetesen a szoftver írja hogy előbb töröl, majd aztán írja át)
Szia!
Az UV-s EPROM-ot ( kvarcablakos) nem tudod elektronikusan törölni, csak UV-vel ! Meg lehet próbálni napsütésben is az udvaron, vannak sikertörténetek !
Van mondjuk ilyen lámpám. Tegyem a lámpa alá az epromot, és világitson rá egy ,,ideig,,?
(meddig?)
Nem minden lámpa jó, attól, hogy UV !
Lényeges a hullámhossz, ezért írtam szükség esetén a napfényt, mert annak elég széles a spektruma és olvastam sikeres törlésekről ! Nekem egy germicid lámpás törlőm van, az 5 - 10 perc alatt remekül törli, de volt egy UV lámpás barnító lámpa, azalatt hiába volt 30 percig is, nem törlődött ! |
Bejelentkezés
Hirdetés |