Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EEPROM programozó kérdések
Lapozás: OK   20 / 26
(#) david10 válasza molnarp hozzászólására (») Jún 22, 2018 /

99%, hogy egy autó futás-távolsága
(#) molnarp hozzászólása Jún 22, 2018 /

Ha az akkor lehet hogy találsz a neten kiolvasottat és össze lehet vetni vele, lehet hogy az sor pont úgy jó ha többször ugyanazt kapod.
Én azért biztos ráforrasztanám akár kiszedve is az a tuti.
(#) dokidoki válasza atyaisten hozzászólására (») Jún 22, 2018 /

SMD ragasztó lehetett...
(#) atyaisten válasza molnarp hozzászólására (») Jún 23, 2018 /

egy motorvezérlő ,ECU panelján van.....
(#) molnarp válasza atyaisten hozzászólására (») Jún 23, 2018 /

Akkor gondolom immo
(#) atyaisten válasza dokidoki hozzászólására (») Jún 23, 2018 /

De mi a francnak ragasszák be??--mondjuk nem gyári már az tuti,már volt piszkálva ezelött is.
(#) nedudgi válasza atyaisten hozzászólására (») Jún 23, 2018 /

Azért ragasztják, mert ez az SMD technológis része.
A hozzászólás módosítva: Jún 23, 2018
(#) Bakman válasza atyaisten hozzászólására (») Jún 23, 2018 /

Amikor nem forrasztópasztát használnak, akkor az alkatrészt a panelre ragasztják, majd ezután jöhet a hullámforrasztás.
(#) atyaisten válasza nedudgi hozzászólására (») Jún 25, 2018 /

Forrasztottam már ki másból más típusú eepromot,az nem olvadt és dagadt így meg,mint egy vulkánkitörés!
(#) kalmi.kalmi hozzászólása Júl 27, 2018 /

Valaki meg tudja mondani, hogy a 4c01c6 eeprom mi lenne ? Mivel írható ? Mivel helyettesíthető ? Egy rádiómagnóban van.
(#) Bakman válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Júl 27, 2018 /

Egy lengyel oldal szerint 24C01 -et kell keresni.
(#) kalmi.kalmi válasza Bakman hozzászólására (») Júl 28, 2018 /

Köszönöm a segítséget. 24C01 nincs, de gondolom a 24C08 is megfelelő.
Egy Blaupunkt autómagnót akarok kinyitni. Így már biztosan hibás eprom-tartamat töltöttem bele. Már a SAFE felirat it elveszett. Keresek C01-es tartalmat.
(#) Atis2108 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Júl 28, 2018 /

Szia! Milyen magnó ez? Univerzális vagy valaminek a gyári magnója?
(#) kalmi.kalmi válasza Atis2108 hozzászólására (») Júl 28, 2018 /

Szia ! Gyári. Azt gondolom befürödtem vele. Nem találok eeprom mentést. És ami érdekes, az eredeti eepromot csak olvasni tudom íráskor hibát jelez, de a SAFE felirat elment, üres a kijelző.
(#) Atis2108 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Júl 29, 2018 /

Pontosan milyen típus ez a magnó?
(#) kalmi.kalmi válasza Atis2108 hozzászólására (») Júl 30, 2018 /

Blaupunkt 1HO 035 156 VW Alpha CC.
Vagy tíz eeprom tartalmat próbáltam, de nem nyílt ki.
(#) Atis2108 válasza kalmi.kalmi hozzászólására (») Júl 30, 2018 /

Találtam egy Alpha CC tartalmat nézd meg légyszíves hátha jó. Küldj egy email címet.
(#) liderces hozzászólása Szept 8, 2018 /

Sziasztok! Felvilágosítást szeretnék kérni eeprom olvasással kapcsolatban. Különféle dolgok eeprom tartalmát szeretné kiolvasni, mentés céljából mosógép stb. 8-lábu ic-kről lenne szó. Ha szerzek csipeszt kiforrasztás nélkül is megy? Illetve milyen program kell ami kiolvassa, menti számítgépre. A kiolvasott program számítógépen megjeleníthető bogarászható?
Köszönöm szíves válaszokat! üdv
(#) bbb válasza liderces hozzászólására (») Szept 8, 2018 /

Ha hozzáférsz, akkor kiforrasztás nélkül is mehet.
A programozóhoz adják a programot is.
Persze megjeleníthető, bogarászható, de komoly felderítőmunka kell hozzá, hogy megtudd mi van benne. Ez a felderítőmunka azt jelenti, hogy komolyan bele kell ásnod magad a számok bűvkörébe (hiszen amit kiolvasol, az csupa 0-1, amit mondjuk 8 bitenként szervezve 0-255 közti számokat kapsz vissza, amik vagy ránézésre értelmezhetőek, vagy nem). Ha szerencséd van, akkor esetleg találsz bennük értelmes struktúrát, de ez nem garantált egyáltalán.
Igazi kincskeresés az egész
(#) jdani hozzászólása Szept 10, 2018 /

Üdv. Van egy 87C510. Manipuláláskor kell valamire odafigyelni? PL ne érje fény, vagy épp az, hogy azt a fehér szalagot le kell bontani?
Vagy így ahogy van kell írni és olvasni is?

ecu.JPG

(#) Hp41C válasza jdani hozzászólására (») Szept 10, 2018 /

Feltehetőleg egy UV fénnyel törölhető EProm -ról van szó. Kivehető a foglalatból, kiolvasható, de az írás előtt UV fénnyel (~400nm) kell törölni. Ehhez a fehér matricát el kell távolítani. Ha a kód már jó és hosszabb ideig szükség lesz rá, az ablakot ismét le kell ragasztani fényt át nem eresztő matricával.
(#) molnarp válasza jdani hozzászólására (») Szept 10, 2018 /

Bár ezt a fajtát nem ismerem még annyit hozzátennék, hogy 10-20 éves epromokat (27C sorozat) én ritkán tudtam törlés után hibátlanul újraírni. Minél nagyobb az ablak mögött lévő chip lapka annál öregebb.
A hozzászólás módosítva: Szept 10, 2018
(#) Hp41C válasza molnarp hozzászólására (») Szept 10, 2018 /

UV-C Germicid 15W-ossal, az ablak méretének megfelelő maszkolással, 15 - 20 percig kell törölni. a Távolság a cső és a tok között kb. 2 cm legyen.
Sajnos az előbb elírtam a hullámhosszt : 250nm
(#) jdani válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 10, 2018 /

TL866 programozóm van. A szoftver nem tudja ezt megcsinálni? Általában úgy szoktam hogy kiolvasom, elmentem, ráírom a másikat. (természetesen a szoftver írja hogy előbb töröl, majd aztán írja át)
(#) kissi válasza jdani hozzászólására (») Szept 10, 2018 /

Szia!

Az UV-s EPROM-ot ( kvarcablakos) nem tudod elektronikusan törölni, csak UV-vel !
Meg lehet próbálni napsütésben is az udvaron, vannak sikertörténetek !
(#) Gafly válasza kissi hozzászólására (») Szept 10, 2018 /

Van is itt egy cikk.
Nem neked
(#) jdani válasza kissi hozzászólására (») Szept 10, 2018 /

Van mondjuk ilyen lámpám. Tegyem a lámpa alá az epromot, és világitson rá egy ,,ideig,,?
(meddig?)
(#) Gafly válasza jdani hozzászólására (») Szept 10, 2018 /

Ezzel nem fog menni.
(#) kissi válasza jdani hozzászólására (») Szept 10, 2018 /

Nem minden lámpa jó, attól, hogy UV !
Lényeges a hullámhossz, ezért írtam szükség esetén a napfényt, mert annak elég széles a spektruma és olvastam sikeres törlésekről !
Nekem egy germicid lámpás törlőm van, az 5 - 10 perc alatt remekül törli, de volt egy UV lámpás barnító lámpa, azalatt hiába volt 30 percig is, nem törlődött !
(#) Hp41C válasza Hp41C hozzászólására (») Szept 10, 2018 /

Ha végre lehúzná a fehér címkét, kiderülne a pontos típus is...
Következő: »»   20 / 26
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem