Fórum témák
» Több friss téma |
Akkor ott más gond (is) lesz. El kellene kezdeni méregetni a feszültségeket stby állapotban, meg a másik állapotban, amit nem neveznék bekapcsoltnak.
Tudod, miket kellene mérni, vagy vázoljam nagy vonalakban?
Úgy gondolom tudom. Nem tudom készenlétbe tenni, csak bekapcsoltan indul, utána kellene kikapcsolni, de nem hajlandó erre. Szerintem be van kapcsolva, van hangja, megy a háttér, csak ezek a leírt hiányosságai vannak! Esetleg hiányozna valami feszültség?
Sziasztok van egy samsung LE 32A 330lcd tvnk par perc utan felmelegedett kikapcsol utanna amikor kapcsoltam volna be kattant eggyet es be se kapcsol valaki tudna adni tanacsot
Én így kezdenék neki:
lehúznám a táp panelről a mainboardot, megnézném, van-e standby fesz. Ha van, elindítanám a táppanelt magában, megmérném, hogy minden feszültség megvan-e, nem hullámzik terhelésre sem. Ha ez kész, akkor a táp pipa. Dugd rá a mainboardot, de a Tcont húzd le. Kezdd el mérni a stabilizátorokat a mainboardon. Általában 3 lábúak, és a következő feszültségeket állítják elő az alaplapnak: 5V, 3.3V, 2.5V, 1.8V néha 1.2V. Ha mindegyik stab. ic rendben van, akkor kellene keresni egy rajzot az alaplapról, vagy legalább le kellene fotózd mindkét oldalát jó minőségben. Onnan talán tovább tudunk lépni.
Szia!
Ha bekapcsolásnál pattant el valami, akkor gyanús, hogy a tápban ment valami gallyra. Le kellene venni a hátulját, belenézni. Ha hangja is volt a hibának, akkor valószínűleg látható lesz szemmel a problémás terület. Mielőtt belefognál, áramtalanítsd a készüléket, és hagyd legalább 5 percig, mielőtt leveszed a hátulját. Üdv
Koszi most megneztem meg egyszer es bevillant es kesz igaz nemvagyok egy szakember ilyenkor mitt tegyek nemakarom elbarmolni meg jobban
Akkor azt ajánlom, vidd el hozzáértőhöz.
Koszonom.a.tanacsot ugy teszek majd megirom mivolt a baja
Köszönöm, megnézem ahogy időm lesz , és itt keresni foglak.
Sziasztók !
Segítséget szeretném kérni alkatrész beszerzés ügyében vagy valaki fiókja mélyén lapul és szívesen megválna tőle. Anyagi ellenszolgáltatás fejében. Vagy egy rossz LCD kijelző T-con-án csücsül. https://www.soselectronic.hu/products/mxm/max17075gtg-v-T438373 (Itt lehet kapni,de csak 75db vásárlása esetén. ) ) A t-con panel egyben van építve a kijelzővel és ezen helyezkedik el G5517 step-up converter IC. Ez ment tönkre!! helyettesítőit: MAX17075 ,AAT1177, EUP2681. Küldök képeket róla. Üdv: proci
Szia!
Nagyon köszönöm. Nálam a GOOGLE nem adta ki ezt az oldalt.
Sziasztok. Lg m1917a-bz tv-m meghibásodott szervizleirása ha van valakinek hozzá az jól jönne. Hibája áramalárakva azonnal bekapcsol nincs stundby állapot , kép nincs ,inverter nem indúl, kikapcsolni nem lehet gombokra nem reagál. Táp rendben megvanak a feltüntettet feszültség értékek , az alaplapon nem találtam zárlatos alkatrészt. Kapolási rajz kellene vagy tanács milyen hiba lehet ez. Köszönöm
Üdv. Van egy Samsung LCD, le32a436t1d típus.
Negatív képet ad. T-con hiba csinálhatja? Net szerint V315B3-C04 T-con. (nem tudom, nem szedtem szét) Láttam már hibás T-con okozta képet, de ez nem olyan. Negatívan nézve a telefonon keresztül, minden szín rendbe. A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2018
Szia!
Kicsit zavaros amit írtál, de szerintem kibogoztam Ezek szerint a hátulját már levetted. Húzd le a mainboardot a tápról, így is egyből indulni szeretne? Csak hogy kiszűrjük, honnan ered a probléma. Továbbá megpróbálhatnád magában a tápot elindítani, háttérvilágítást bekapcsolni. Ha rendesen szitázva van a nyák, keresd meg a STANDBY feszültséget (5V általában) és a POWER ON vagy hasonló feliratokat. Ezeket zárd össze egy 1k ellenállással. Ha ekkor a többi feliratozott feszültség is megjelenik, akkor az már fél siker. Most fogj egy másik ellenállást és az 5V-ot zárd össze az INV_ON/OFF vagy hasonló felirattal. Ekkor el kellene induljon a háttérnek. Ha ez így mind működik, akkor biztosan kijelentheted, hogy jó a táppanel, mehetünk vizsgálódni a mainra.
Szia!
Általában gamma IC probléma. AS-15F vagy hasonló van a Tcon-ra forrasztva. Cserélheted, ha van elég tapasztalatod az ilyen IC-kkel. Ha viszont cserélhető a Tcon, cserélheted kompletten azt is. Az IC megbízható ebay-es forrásból pár száz forint, egy komplett tcon több ezer ft. Itt az a kérdés, mennyi időd van rá és mennyit akarsz "küszködni" vele.
Igazad van csak van valami a tápal leválasztva is üzemel 5v 15v folyamatos. Csatoltam képet mit nézek meg rajta? Közben méregetek hát ha meglesz a ludas .
GND-hez képest mérd meg az ON pontot a tápon, van rajta feszültség?
Képen ha jól látom, barna vezeték. Szerk.: Egyébként én az 5 évnél öregebb tápoknál kérdés nélkül cserélem az összes elkót. Majd utána kezdek el hibát keresni, így kiküszöbölve az önszopatás lehetőségét. A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2018
On pin 0V q302 tranyohoz megy (q301mellet van ) mint ha szakadt lenne diodaméresel csak egyfélekép van értéke. A/din p/din lábak is 0v
A hozzászólás módosítva: Aug 30, 2018
Q301 tranzisztor e/b lábakon 14v mérhető, bázisrol megy Q302 c lábra , e/b lábon nincs érték Gnd hez viszonyítva. Közben találtam rajzot .
A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2018
Szuper, ez segít.
Úgy néz ki, teljesen normális, hogy nincs külön standby köröd, ahogy áram alá helyezed, megjelenik az 5V és a 15V is. Bár a 14 nem vészes, még egyszer hangsúlyozom, én cserélném a kondikat. Vagy legalább nézd meg terhelve, nem-e esik le a feszültség. Dugd rá a panelra a háttérvilágítás csatlakozóit, és adj 5V-ot egy ellenálláson keresztül az ON lábra. Ekkor be kellene kapcsolnia a háttérvilágításnak. Ha ez megtörtént, akkor azt mondom, a táp jó.
Igen elindult a inverter égnek a fénycsövek. Táp halktalan nem zúg . Szervizleirást is modositanám most már .Bővebben: Link
Ok, dugd vissza rá az alaplapot. Most meg kellene mérd a stabilizátorokat, előállítják-e a 3.3V-ot és az 1.8V-ot. Ezek U301 és U303 az általad linkelt rajzon.
Továbbá azt is mérd meg, nem-e ugrál a 12V és az 5V ág. Most is, alaplap nélkül fénycsővel, majd alaplappal is.
Még egy dolog: ha tudsz, tegyél fel az alaplapról is ilyen jó minőségű képeket, mint a tápról.
Bocs de most nem vágom mit is kéne mérnem u301 a tápegységen van ic 2 pin lábon 1.8v nak kellene lenie ? Smd biztihez megy ami jó 0v mérhető. U303 u304 inverter része 8 labu egyik oldalt 4 láb ősszevan forraszva ezen mit mérjek?
Vagy pedig a rajzal van gond légyszi tölcsd le a google drive-rol fentébb a link A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2018
Ok, az első doksiból írtam az Uxx alkatrészeket.
Tehát, mértél feszültséget alaplappal és anélkül? (5V, 12V ág) Utána, meg kellene keresd, hogy az alaplapon hova érkezik az 5V és a 12V. Ezek át fognak menni pár stabilizátor IC-n. Ezekből lesz 8V a hang erősítőnek, 3.3V és 1.8V a processzornak. A hozzászólás módosítva: Aug 31, 2018
A második képen amit linkeltél, látsz 4 alkatrészt, ők a legnagyobbak. 2 láb és a hűtőzászló leforrasztva a lapra. Ezeknek lenne szükségem a pozíciószámára, alkatrész feliratára és hogy milyen feszültségeket mérsz a lábaikon. Ezek közül a jobb alsó mintha barnásabb lenne mint a többi, de lehet, hogy csak képzelődöm.
U704 7805 13.5v-5v
U409 7805 15v-5v U404 U402 ba033 5v-3.3v U403 1086 in3.3v Out 1.7V ez a beültetési oldalon van Na most változás az állapotban csak van. Többszöri inditás után stanby vagy inkább kikapcsolt üzemód helyrejött ,power led kialszik. tápon megjelent a 5V 1-2 kimeneti lábakon, Pászor még az inverter is indult . Bekapcsolás után viszont a régi hibajelenség gombokra nem reagál. Valami forrasztási hiba is lehet a scaler lapon méregetésnél azt piszkáltam most. Jobb kepek Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Szept 1, 2018
Nem haladtam előrébb javitás ugyben . Atnéztem jóformán az összes Uxx jelölésű ic tápellátását amik rendben vannak. Mivel jellenleg áramallá helyezés után bekapcsol , 2-3 mp mulva ki . Ilyenkor inverter nem kap on jelet igy nem villágit. Vezérlőgombokra bekapcsol tápfelé inverter on jel nincs , készülék teljes fagyás kikapcsolni sem lehet.
Az inverternek mi adja az on jelet? Ano ellőte volt már más hibajellenség is csatolok képet . Kb 20 perc után fagyás gombok irányitás terén aztán + 10perc müködés képfolyásra ment át a hiba . Kép folyamatos csak szétfolyva hang van , semire nem reagált. Nem lehet eprom vagy szoftver hiba ami mostanra mégjobban bedöglöt? A hozzászólás módosítva: Szept 2, 2018
Lehet Te nem annak érzed, de a második csatolmány nagyon vicces
Szoftver mitől romlana el, ha nincs frissítve? Az a frissítéstől szokott (legalábbis nálunk ) ROM frissítés ártani szerintem biztosan nem fog, ennél csak előbbre jutsz vele, de nem értek hozzá |
Bejelentkezés
Hirdetés |