Fórum témák
» Több friss téma |
Forrasztási hőmérsékleten "elolvad" a szigetelés
Már amelyik...
A kétszeres zománchuzallal megkínlódik az ember, a műanyag alapú szigetelésű huzalt viszont, minden további nélkül lehet forrasztani.
Nem tudod véletlenül hogy miért írják 0.5 mm a litze huzalt? mikor valójában egyik méretnek sem felel meg.
Nem 0,5mm2 véletlenül? Mert akkor az a keresztmetszete.
Igazad van bocsi,
De akkor elméletileg 0,5 mm rézhuzalnak felel meg,ugye?
A 0,5mm és 0,5mm2 nem ugyan az, mert ha ugyan az lenne akkor nem írnám máshogy. Mit értesz "0,5mm rézhuzal" alatt? Átmérőt?
igen
Szerintem jobb ha másképp fogalmazok,
7x02mm litze huzal jó primernek kapcsoló üzemű táphoz? És 18x02mm pedig szekundernek?
Szia!
A 7*0.2 mm átmérőjű sodratnak számítsd ki először az összes keresztmetszetét, ami pl. 0.21 mm^2, aztán ezt az értéket szorozd meg az áramsűrűséggel, ami legyen 4 A / mm^2, így 0.88 amperrel számolhatsz. A szekundert ugyanígy vezesd le. A 0.2 mm-es "alap" szál nem előírás, függ a frekvenciától, a behatolási mélységtől. Olyant pedig nem tudom, hol láttál, hogy 0.5 mm-es litze - ez nagyon pongyola megfogalmazás, bárki is írta.. ![]()
Szálanként 05mm2 kereszt metszetü huzalról írtam, ami 18x02 litze huzal bol áll. Arra gondoltam hogy szekunder nek jó. Ezt akartam, kérdezni.
Ez valahogy nem jön össze... ha nem írsz pontos mértékegységeket, nem lehet eligazodni rajtad.
A 18 szál 0.2 mm-es huzalból készült köteg összes keresztmetszete 0.56 mm^2, ami sacc 2.5 amperre jó. Ha 18 szál 0.2 mm^2-es köteg lenne, megint más a téma, 14-16 amperre jó lenne. Ég és föld a különbség.
Ezt szekundernek szántamBővebben: Linkés Ezt primernekBővebben: Link a jobb alsó sarkában vannak az adatok.
A linkek elejéről töröld ki a "http://www.https.com" -t.
Nálam nincs olyan link, bocsi...nekem csak ez jön fel a címsorban: about:blank...
A kopi nem okés... Rossz helyre címeztél. ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2018
Oké..
![]() "kovacsj76", ezt nem tudom, mire szeretnéd használni. A szálak egyrészt nincsenek egymástól elszigetelve, másrészt a külső szigetelés helyfoglalása borzasztó sok lesz egy trafóra. ![]() Keress-szerezz sima zománchuzalt, 0.2-0.3 mm-es átmérővel és abból csináld meg a litzét és a tekercseket. A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2018
Akkor a kérdésem az hogy 0,22 mm2 litze huzal jó mprimernek?
És a 0,5 mm2 Szekundernek? Vagy esetleg másikat használjak?
Így önmagában a méretek jók, de nyilván a teljesítmény és feszültségek függvénye, de az előző beírásomat vedd figyelembe.
Most lehet én vagyok a hülye, de ez nem litze huzal. Ez sima ónozott, sodrott drót.
Már letisztáztam.
Olvasni kéne minden sort.. ![]() A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2018
Én csak a linket javítottam, a közölt képhez semmi közöm!
Amikor elkezdtem írni még nem láttam a módosításod.
Tudom, nekem is sikerült megfejteni a titkosított linket.
![]()
Jó... egyébként ez volt:
miből...
Szerintem fogadd meg Ferci tanácsát, ha már Conrad, nézd meg ezt: 0,1mm-es lakkozott rézhuzal. Persze ez nem a legalkalmasabb a trafó tekercseléshez, mert lakkozott (magasabb kőmérsékleten megolvad), a zománcozott jobb, de az sokkal drágább. Ebből annyi szálas litzét tekerhetsz amennyit csak akarsz. És még olcsóbb is mint amit linkeltél LiY drótot.
Szerintem te se olvasol, csak írsz?
Minek írtam be neked, ha szabad kérdeznem? ![]() Először tisztázd le az előző dolgokat. Beírtam 1x és linkeltem is. A hozzászólás módosítva: Aug 25, 2018
Csak a tisztánlátás végett. Olyan hogy zománchuzal nincs, csak így hívják, mert ez az elnevezés alakult ki róla az évtizedek során. Mindenféle "zománchuzal"-ként kapható huzalon lakkszigetelés van, manapság már általában két rétegben és kétféle anyagból.
Olvasd el a kép alatti leírást, és egy kis történelem, aminek az első mondatában rögtön visszaköszön amit írtam.
Igen olvastam a linkedet, csak sajnos késlelteve vagyok, legalábbis én úgy érzem, KB 18 éve olvasgatom ezeket a fórumokat, egyszer ki is bannoltak. Hejes írási hiba miatt. Én mindent lassitva kapok meg. Arra is volt példa hogy törölték a regisztrációm. Èn egyszerűen imádóm az elektronikát, már egy csomó mindent megépitettem, és nem vagyok műszerész.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |