Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
A matektól én is most kezdtem félni, bár vagy 6 próbaérettségit megírtam rendes körülmények között, és a legrosszabb lett 76%, a többi mind 80 fölötti és két 94-es, szóval csak olyannak kellene lennie, mint eddig sikerült, de a rendes mégsem ugyanolyan mint a próba.. Betáraztam 2 számológépet, 2 fvtáblát, vonalzókat körzőket, és reménykedem..
hát én is félnék a te helyedbe most akkor mit mondjak h félévkor 4 es voltam matekból most meg 2ssel zártam nem tom mit csináltam, jah heti 8 történelem órám van minden kedden nagydolgozat. fincsi, atom lemaradtam matekból
Az nekem is benne volt, csak nem lesz 3-as egyikünknek sem, afelett meg már jó.. Vázlat nekem 4 szóból állt, csak mikor írás közben beugrott egy-egy új ötlet, leírtam hogy ne felejtsem el mire az épp aktuálist befejezem..
Jól elhúzzuk a topicot, de végül is OFF..
Na a töri az, ami nekem a legkétesebb.. Egész gimi alatt ha 5 esszét írtunk, az már sok, mondjuk a tesztje könnyű, de írni, nagyon nem tudok, hacsak nem lesz valami jóféle forrás.. A terminátor, starwars magyarból meg nagyon nagy, hogyan voltak képesek beleszőni?
fogalmam sincs hogy hogy jutott eszükbe, kiváncsi vagyok hogyan értékeli majd a tanár. Mi se írtunk sok esszét hidd el, azokat is az utolsó hónapokba. Reménykedünk aztán majd lesz valami. Nyelvvizsga??
Angol+német közép, és a matek emelttel van meg a max pluszpont.. Mi annyit sem írtunk, hihetetlen lusta a tanár javítani.. A felelés is mindig úgy ment, hogy 5 kérdés és amennyit tudsz, olyan jegyet kapsz, mert ezt a legkönnyebb értékelni.. Én most már nem tanulok semmit, csak nem száll el annak az évközbeni folyamatos matekozásnak és különóráknak a hatása egy hét alatt..
reméljük, én multhéten nyelvvizsgáztam és majd 3 hét mulva megtudom h hogy sikerült, gratula az elért eredményekhez
Huh, hát szorítok hogy meglegyen... Az angolt én 9.ben, a németet tavaly tettem le, direkt nem akartam idénre halasztani, hogy még arra is tanulni kelljen.. Az angollal akkor az uccsó évben amikor még lehetett, kiváltottam az érettségit, így nyelvből már nem kell nekem, és megvan a 100% emelt szint belőle, csak kb. semmit nem ér hogy emelt szint, mert a műszakira nem fogadják el, így muszáj volt a matekot megjelölni emeltre.. Aki gazdaságira megy tőlünk, szinte mindenki kimákolta így az emelt szinteket, nyelvvizsgával kiváltva...
Helló
Elmondaná valaki pontosabban mi is volt ez az érvelés. Csak azért hogy tudjam miről maradtam le. Hadd sírjak. Lehet nekem jövőre ezerszer nehezebb lesz.
Minden évben van érvelés, sok jóból nem maradsz ki. Az érvelés az elmúlt évek tapasztalata szerint 0 irodalmi tudással, csak némi általános műveltséggel jóra megírható, régebben azért voltak irodalmibb témák is, pl. érvelj a nők szerepével kapcsolatban irodalmi művekben, de tavaly a könyv vs. ebook volt a téma, idén a gépesítés előnyei-hátrányai a történelem során és napjainkban..
Kösz az infót. remélem jövőre is valami ilyen "könnyű" lesz benne. De sose lehet tudni. Kapunk új oktatási minisztert majd és megváltoztat mindent. Na jó ez csak vicc. Ennyire nem vagyok magam ellen.
nembiztos... lehet hogy még 3× megbuksz addig :crazya:
Én meg már azt várom hogy mikor lesz már végre vége a sulinak. Te még örüljél, hogy csak négy évet jársz, nem úgy mint én ötöt.
Én jövőre emeltezek matekból, attól nem is félek annyira mint az irodalom középtől A töri egy fokkal jobb, mert azt legalább meg tudom tanulni, ha nagyon akarom. Mindenhol megosztott véleményeket találok, hogy egyesek szerint könnyű mások szerint nehéz volt a szövegértés. Remélem jövőre egységesen könnyű lesz :nevetes1:
Nekem jövőre muszáj 100%os érettségit írni ha bme vikre akarok menni. A matekot és a fizikát megtanulom, de hogy a magyarral és a törivel mi lesz, azt nem tudom.:nemtudom: Remélem könnyű lesz.
Én is pont így voltam vele..
100% érettségi BME-VIKre? Ne viccelj.. Ha duplázol, és megvan a max plusz pontod, 80-80%, de egyesek szerint 70-70% a kevesebb jelentkezés, bővítés miatt (mat-fiz) érettségivel felvesznek. Ha meg jók a jegyeid és nem duplázol, még talán ennyi sem kell.. Én is oda mennék, sokat számolgattam már a pontokat..
Azzal az eshetőséggel, hogy jók a jegyeim inkább nem számolok De a rendszer automatikusan a számomra legkedvezőbb esetet veszi figyelembe.
Amúgy angol, német középfokúra és matek emeltre hajtok. A német már megvan, az angolt a nyáron akarom megcsinálni. Remélem menni fog. De bent is kell maradni majd a BME-n, akkor meg majd hülyére tanulom magam.
Te jó ég, mennyi jól képzett jómunkásember lesz itt Magyarországon. És ki tervezi, hogy munka céljából (esetleg tovább is) elhagyja kis hazánkat. (én biztosan)
Én is, pár évre biztosan szeretnék kimenni, de csak ennyire vagy többre, hogy mikor, hova, meg hogy utána mi lesz, nem tudom.. Majd egyetem alatt meglátjuk. Te amúgy hova mész, szintén BME-VIK?
nekem még 1 évem van, most csütörtökön előrehozottazom angolból. BME-VIK villamosmérnököt néztem ki, már kb. 10 éves korom óta szeretnék oda menni.
ezzel a külföldi melóval csak az a gáz, hogy az állambácsi 12 évig taníttat minket + az egyetem, ha államilag támogatottra mész, aztán te meg kimész, ott adózol, és az államnak egy büdös fillér nem folyik vissza abból, hogy neked végzettséget meg szakmát adott...
Én is feltétlen ki akarok majd menni külföldre, németországot néztem ki.
Majd még meglátjuk mi lesz. idavid! Szívesen dolgoznék itt M.o.-n ha tisztelnének, megfizetnének, megbecsülnének.De a jelenlegi helyzet ettől még messze van. Ha majd meglesz a kellő hátterem természetesen M.o-n szeretnék élni. Idézet: „Az állam csak a javunkat akarja. Ne adjuk oda neki!” Bocsánat, hogy beleszólok, csak pár gondolat. Technikum után dolgozni mentem, majd meló mellett levelezőn fősulira jártam saját pénzből, közben ugye munkabérből adóztam is, ahogy kell. Majd megint meló, itthon, az adórendszert és a diplomás béreket inkább nem feszegetném; mostanra család, hitel, kötöttség. 11 év (tudom, nem sok, néhányótokkal összevetve) munkaviszonnyal a hátam mögött azt mondom: aki teheti, menjen. Végezzen egyetemet, fősulit, mindegy; aztán amíg nem köti család, lakás, hitel, fusson egy kört "Nyugaton", szedje össze az elérhető tudást, kapcsolatokat, tanulja a technológiákat, lehetőségeket. Aztán, mikorra szellemileg és anyagilag is megbízható háttere lesz, jöjjön haza, és kamatoztassa itt a tanultakat, akár vállalkozóként, akár máshogy. A legtöbb cégnél piros szőnyeg a külföldi referencia, lesz hozzá stabil nyelvtudás, és azért nem mindegy az, hogy valaki villamosmérnökként színes táblázatokat gyárt, vagy projektet koordinál. Az országnak sem mindegy. Nehogy valakinek lekiismeret-furdalása legyen, amiért pár évig nem itthon adózik... Ha szétnéztek, akkor láthatjátok, hogy igazából nem is világos, mire is adózunk. Természetesen aki elégedett, az felejtse el, mit írtam Akinek meg összejön úgy, hogy nem is akar hazajönni, az a globális tudást gyarapítja majd, végül is ez mindegy, mert úgyis arrafelé tartunk. Ezzel befejezem: az állam senkinek nem ad végzettséget, vagy szakmát; legfeljebb lehetővé teszi, hogy Ti megszerezzétek. És ha utána az államnak nem kell (fizetés, munkafeltételek tekintetében), akkor nem muszáj erőltetni... Maguktól úgysem térnek észhez.
Ha már itt tartunk akkor én Pécsre megyek a közgázra gazdálkodás és menedzsment szakra. Szerintem rettenetesen idevág a sok villamosmérnök közé
Szia!
Te is Pécsre mész? Tök jó! Majd hátha találkozunk valahol!!! Azért nekem nem olyan szerencsés a dolgom... építészmérnökin kezdtem, de utána rájöttem, hogy villamosmérnök szeretnék lenni (álmom...). Utánaérdeklődtem, és kiderült, hogy szakot váltani csak úgy lehet, ha költségtérítéses finanszírozású lesz legalább egy félévem (utána lehet kérni az áthelyezést államilag finanszírozottra, ha egyáltalán elfogadják az átjelentkezést!), ami azt jelenti, hogy 175. 000 Ft / félév... hát én nem tudom.. nekem nincs ennyim csak úgy, ablakon kidobandó pénzem... úgyhogy szívás... Viszont most jött egy jó hír!!! Meg lehet úgy is csinálni, hogy szeptemberben elkezdem az építészmérnökit, majd a 2009-es felvételin beadom a jelentkezésem a villamosmérnöki szakra, államilag finanszírozottra. ekkor nem hagyok egy évet sem, és nem is kell fizetnem tandíjat.... Ez a válasz egy óriási reménysugár az álmaim felé!!! Ui:Azért elég nagy kitolás az emberrel, hogy szakváltásnál 175.000ft-ot be kell fizetnie... sajnos februárban még féltem, hogy a villamosmérnöki túl kemény lesz nekem, de azóta csak erre szeretnék járni!!!
Szép tervek, sajnálom hogy nem jött össze, szurkolok neked te hol akarsz lakni koleszba vagy albiba? lakhatnánk együtt de először vegyenek fel sok sikert neked
hát azért először ismerjük meg egymást! lehet, hogy egy fiú vagy, egy lány képével (tudod, régebben beszéltük... ) És a házasság mikor lesz???
|
Bejelentkezés
Hirdetés |