Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok. A segítségeteket szeretném kérni, mert az a helyzet, hogy van egy Sony DCR-TRV265E típusú digitális videokamerám. Tudom, hogy ne studio minőséget várjak tőle, mert 1CCD-s de szerintem még nem kell leírnom. A problémám az hogy mostanában kezdtem el igazából használni és szeretném a felvételekez DVD-re írni. Az USB-n keresztül nem tudok minőséget felvenni vele és ott csak VCD-ba tudok egyébként is felvenni. Ez nekem kevés. Van rajta S-video és RCA kimenet is. A TV-vel nagyon szép képe van de mikor a géppel összekötöm akkor nem tetszik a végeredmény. Lehet az a probléma, hogy mivel TV-tuner kártyával akarok felvenni az meg sajnos elég régi Leadtek WIFAST 2000 XP az nemnagyon bírja? Van még a kamerámon egy Firewire ki-bemenet is. Az lenne a kérdésem, hogy azzal milyen lenne? Jobb mint a többivel? És ha valaki tudja légyszives írja már le nekem, hogy hogyan is működik az a fireware. Hogy az most digitális-e vagy analóg jel? Szóval ehhez sajna nem értek, de nagyon érdekelne.
A válaszokat előre is köszi
A PC-s tunerkártyák képminősége rosszabb a rendes TV-nél, ennek oka az a számtalan zavarjel, amit a kártya a PC házán belül összeszed. Minőségi digitalizálásra ez a módszer alkalmatlan.
Arról nem is beszélve, hogy a kamera is digitális, így felesleges a digitálist analógra, majd azt újra digitálisra alakítani. A Fireware-t leginkább az USB csatlakozóhoz lehetne hasonlítani, amely soros DIGITÁLIS adatátvitelt használ. Az USB 2.0 megjelenése előtt ez volt a leggyorsabb "civil" szférában használt soros átvitel, amely támogatja a hotplug funkciót. Mára az USB 2.0 sokkal nagyobb sávszélességet nyújt, de a fireware-t a mai napig használják főként audio/video eszközöknél.
Szerintem USB-n és Firewire-on keresztül is kell hogy menjen a felvétel jó minőságbe! A lényeg az hogy ha nincs gyors géped(min. 2GHz P4 vagy AMD aminek a valós órajele 2GHz fölött van) akkor nem tudsz rögtön DVD-be felvenni. Először DV-be(Digital Video) kell fölvenni, ez egy bazi nagy AVI fájlt fog eredményezni és ezt kell később letömörítened DVD-be. A digitális videókamerák mind USB-n mind pedig Firewire-on keresztül DV formátumban nyomják át a video anyagot olyan sebességel amilyen sebességel néznéd a videót.(A video bitrátája elég nagy, azthiszem több mint 10Mbit/s. Videó átvitelre a firewire még mindíg jobb)
Idézet: „az USB 2.0 sokkal nagyobb sávszélességet nyújt” ![]() USB2.0 480Mbit/s Firewire 400Mbit/s Szerintem ez nem is olyan nagy külömbség. De lehet hogy firewire-be már van gyorsabb is, ezt az adatot egy 2001-es újságból vadásztam elő. És még egy 2001-es hír: A Firewire új változatainak 800 MBit/s sebessége a későbbiekben 1600, majd pedig 3200 MBit/s-ra növekedik. hogy manapság milyen firewire kártyákat lehet venni? A fene se tudja.
Köszönöm a válaszokat!
![]() Az biztos, hogy a tv tunere ezekszerint sokkal jobb. Egy Sony Wega Supertrinitron képcsöves tv-m van. Azon nagyon jó. Ezeket elolvasva szerintem maradok akkor a fire wire csatolófelület mellett. Esetle tudtok vmi programot ami egyszerű, jólkezelhető és jó minőséget tud felvenni firewire bemeneten keresztül? 1-2 jótanács sem ártana, hogy hogyan kellene, milyen beállításokkal felvenni. A konfigom a következő, szerintem elég: - AMD Athlon XP 2800+ (nekem 2,2 GHz-n ketyeg) - MSI K7N2 Delta2 Ultra 400-as lap - 512 MB DDR-SD RAM 400 MHz ( dual channelbe) - Geforce 6600 vga - WD 250 GB SATA II winchester kb nagyvonalakban
Szia!
Sony DCR TRV145 digital8-asom van. Egy mezei legolcsóbb (3500HUF) firewire kártyával közvetlenül mpg2-be veszek fel. Az ULEAD VIDEOSTUDIO 7 mindent megcsinál. AMD 2000+os gépen valós időben veszi fel az mpg2-t. Beállítást a saját ízlésedre hagyatkozva te alakítsd ki, mert sokszor kell kompromisszumot kötni, a minőség és a DVD kapacitása között. A hangbeállításokkal sok tárhelyet lehet spórolni. Alapból a PCM van felajánlva, de mpeg-re átállítva negyede lesz a hang mérete, ami jól jön, ha jobb minőségű képet, vagy hosszabb időt szeretnél egy DVD-re írni. Ott van még az interlace kérdése is. Ha monitoron kell nézni, akkor többet kell vele foglelkozni, de ha csak tv-n nézik, egész jó már alapbeállításokkal. Tapasztalataom szerint nincs különösebben szükség villámgyors HDD-re. 512 mega RAM, 2G feletti processzor bőven megfelel. 1 óra anyag kb 3,5GB, ennek a területnek utómunka közben a 3X-osa kell, hogy biztonságosan tudjon konvertálgatni, másolgatni. Ja és egy stabil XP nem árt!
Az USB-n keresztül csak buta minőségben tudod a gépre húzni. A teljes minőséghez a firewire-t kell használni.
Üdv Inhouse
Való igaz... csupán 80Mbit/s a különbség, de ha belegondolsz csak a különbség is többszöröse az USB1.1-nek
![]() ![]() FireWare-ből meg hiába csinálnak gyorsabbat, szebbet, jobbat valamiért mégsem terjed... nem vált a számitástechnika egyik alap portjává, szemben az USB-vel. Talán a rosz marketing, vagy egyszerűen csak a profi cuccoknak tartják fennt... ki tudja...
Nagyon köszi a választ!
Most kb 3 órával ezelőtt vettem egy firewire kártyát. Ulead a márkája 4200 HUF volt össz vissz és 1200 HUF a nagyon frankó, puha kábel hozzá. Ez 400 Mbps. Nagyon könnyű és egyszerű a használata. Bedugom a kamerát és már lehet is felveni. Mikor megláttam hogy milyen minőségben jön a video azt hittem hanyatesek. És ez még csak alapbeállítás volt. Valósidőben megy tényleg az egész és a procimat 20%-nál följebb nem tolta akármivel vettem fel. Mégegyszer köszi a segítséget! Még egy kérdésem lenne. Mivel egy rohadt nagy méretű AVI kiterjesztésű file-t kapok azt milyen programmal tudnám letömöríeni DVD méretre?
Lehet csöppet drágán vettem de már mind1. A lényeg, hogy megvagyok elégedve vele.
A mostani nevesebb alaplapokon már mind van firewire. Valószínű a marketing az oka mert nem nagyon reklámozzák. Meg persze nem az I**el találta ki. Ismrősöm USB-n keresztül húzza le a kamerájáról a DV kódolású AVI-t baromi nagy minőségben. (igaz most így nem ugrik be milyen márkájú a kamera). Gyors vinyó tényleg nem a leg fontosabb, igaz manapság már nem lehet kapni lassú vinyót.....
TV-n azért jobb a minőség mert a tuner-e sokkal érzékenyebb, de a képcső felbontása viszont sokkal kisebb. Látnád TFT monitoron egyes filmek milyen ocsmányak, de TV-n meg nem látszik semmi minőség beli hiányosság.
Teljesen reális árért vetted!
Én DVD kódolásban csak a bbmpeg nevű progit részesítem előnyben. Igaz hogy tetü lassú, de semmilyen más progi nem volt képes szebb képet produkálni, még a Sony Vegas 5.0-sem......... ugyan olyan lett a kép minősége mintha le se lett volna tömörítve, vetekszik a gyári DVD-k minőségével.
Szerintetek ennél a Sony DCR-TRV265E kameránál mivel ez digitális, számít hogy LP-be vagy SP-be veszek fel???
Én úgy képzelem el ezt a dolgot, lehet tévesen, hogy a szalagon ez az egész kb olyan vonalkódszerűen van letárolva. Ha LP-be veszek akkor a kazit lassabban forgatja a magnó része így sűrűbben lessz rajta a jel. Ha ezt a gondolatot viszem végig akkor az LP-nél sem lessz rosszabb kép és hang mint SP-ben. Analógnál tudom, hogy az LP a minőség romlására vezet. És itt?????
Mivel digitális szerintem nem számít hogy SP v. LP...
És igen a szalagot tekeri lasabban.
Itt egy kép a bbmpeg által készített képről. Lehet hogy a jpeg tömörítés kicsit még rontott a minőségen.
Ez tökéletes kép még igy is.
Megkérdezhetem a kamerád jellemzőit? Az enyémé ilyenek: 20x optikai zoom 990x digitális zoom 37 mm lencse átmérő 800000 pixeles ccd 2,5" LCD (350 000 pxeles) HI8 és digital 8 támogatás sztereo hang 16 bitben Ja te milyen programmal tömöríted a videót a nagyméretű aviról?
jaj bocs
figyelmetlenül olvastam látom odaírtad a progit
sajna a kamera nem az enyém, én csak letömörítettem az AVI-t mert nekem van itt a környéken a leggyorsabb gépem.
aha értem
figy letöltöttem egy bbmpeg progit de vmi francia vagy nemtom milyen nyelvű. áttudnád küldeni ami neked van vagy linket tudnál mondani ahonnan leszedted?
figy ehez kell Adobe Premiere 5 is?
To use the software WITH Adobe Premiere 5.x (will not work with version 4.2) copy the file bbMPEG.DLL to your Premiere 5.x plug-in directory and rename it bbMPEG.PRM. After doing this you should see it loaded when Premiere is started and it should be added as an output option.
nem kell, csak be lehet szervezni a premiert is a tömörítésbe.
Sziasztok már megint ide írok mert az a gondom, hogy elhagytam még régen az útmutatóját a Sony DCR-TRV265E kamerámnak. A gugliban néztem de nem találtam csak mindenféle német cuccot. Magyar sehol, és nem lehet ahol van onnan letölteni. Ha valaki tudna nekem egy pdf-es útmutatót szerezni hozzá annak megköszönném.
Oneill
Szia!
A sony.hu-n öt kattintásnyira van. http://pdf.crse.com/manuals/3087936921.pdf http://pdf.crse.com/manuals/3087919931.pdf |
Bejelentkezés
Hirdetés |