Fórum témák
» Több friss téma |
Idézet: „STM32CubeMX TrueSTUDIO támogatásal forditok mcut és ezt kapom TrueSTUDIO alat!” Ez a mondat nem értelmes. Az MCU az a Micro Controller Unit rövidítése, és azt nem lehet fordítani. Tehát mit csinálsz?
Ezt csinálnám Bővebben: Link make fájl hiány!
A hozzászólás módosítva: Szept 4, 2018
Sziasztok!
Próbált valaki mostanában CubeMX-el SD kártyát használni? Sikerült? Februárban egy kisebb tesztprogramot készítettem, az működött és működik most is. Viszont amit most generálnék, az nem működik már. Az f-mount-nál elakad, FR_NOT_READY hibaüzenettel. Interneten kerestem, többen is panaszkodtak, hogy a CubeMX 4.21 óta gondjaik vannak az SDIO-val, viszont senki sem talált megoldást, vagy nem osztották meg. Nekem most 4.26-os verzió van, nem tudom milyen verzióval készült, amelyik működik. Ötleteket előre is köszönöm! szerk.: STM32F401RE és 1 bites módban használnám az SDIO-t, 2GB uSD kártyával, formázva. Régen is és most is. A hozzászólás módosítva: Szept 8, 2018
Szerintem inkább használja mindenki a gyorsabb 4 adatvonalas alkalmazást, DMA-val.
Mint, hogy vissza fejlesszen a lassabb SPI módra. Ezért még fel sem tűnt, hogy az hibás lenne.
Ebben van valami, bár ez nem SPI, hanem 1 bit széles SDIO.
STM32F3 Szimulációra létezik szoftveres megoldás környezet?
Sajnos a proteus is csak akkor képes STM32 ha a Ms stúdió forrás is benne van vagyis, egy ismeretlen hex reménytelen forrás nélkül futtatni firmware fájlt !
Ezt ismeri valaki van hozzá modolt firmware is (serial numbel)
J- Link v8 ? Program Segger J-Flash !
A fórum szabályzata tiltja az ilyen témák tárgyalását!
Ráadásul hol egyik, hol másik áll nyerésre. Ha utána olvasol fórumokban, akkor egy idő után nem lehet frissíteni, nem működik, mert a gyártó (Segger) újabb védelmet talált ki. Természetesen egy idő után azt is feltörik, másolják, és újra megveheted. Aztán pár generiáció másolat megvásárlása után ugyanott vagy, mintha megvetted volna az eredetit, garantált működéssel. Ráadásul azt a céget támogatnád, amelyik beletette a munkát a fejlesztésbe.
Eböl nem derült ki semmi a feltett kérdésre!
De igen kiderült. Az én saját (eredeti) J-Link-em 10.1-es verziójú. A kínai V8-asokat pedig nem támogatják az aktuális Segger driver-ek, mert érzékelik, hogy hamisítványok.
Hát nekem nem!
Nem V10 volt a kérdés meg pláne gyári ami horror áron van! V9 is visszás van butítva pár mcu családdal!
Mivel gondolom nem vagy cég, ezért megveheted az EDU verziókat. Ha pedig cég vagy akkor leírhatod az adódból a drágább modelleket.
Az EDU verzióból a normál (a PLUS verzióval egyenértékű) 60€-t kóstál, a mini (ez csak ARM-hoz jó) pedig 20€-t. Azért ez nem horror ár. Modellek összehasonlítása: link Hivatalos disztribútor linkjei: normál mini
Vagy itt van ez: https://hu.farnell.com/maxim-integrated-products/max32625pico/dev-b...775375
DAP-Link 10 Euroért
Magán személy de exra költségek (jogtiszta) totálra nem érdekel hogy használható legyen mert nekem jó a modolt megoldás vagyis a legolcsóbbat keresem clone is jó!
De majd kikísérletezem többre megyek vele!
Annyit én is hozzá fűznék, hogy van hasonló kínai klón JTAGom. (Volt kb. 6000Ft.)
Egy évig sem tudtam használni, firmvare frissítés után nem működöt többet. Magán felhasználóként megtesz a kinai ST-link debugernek is.
Forrás nélkül nem sokat tudsz nézni. Látod a regiszterek változását, meg a memória változását.
Az elég lenne "Látod a regiszterek változását, meg a memória" mert pár dolgot módosítani szeretnék egy firmwaren! Sajnos forrás nincs!!!
openocd nézegetem de ez képes lehet regiszterek változását, meg a memória forrás nélkül is?
Ezt ismerjük. A Nucleo / Discovery boardok ST-Linkjét tudja átalakítani.
Az előző kérdésre is mert az érdekelne de nagyon forrás nélküli debbugolás!
Sziasztok,
van egy termékben egy lefagyott processzorom (M4, név szerint M453RG6AE). JLinkkel rákapcsolódva látom, hogy a CPU a hardfault handler-en áll. A mellékelt képről meg tudná valaki mondani, hogy melyik címről ugrott a handler-re? A stack ugye 2000.37B0-on van, és onnan számolva a hatodik longint lenne a cím, de az FFFF.FFFE lenne, ami nyilván rossz. Hol rontom el?
Eszerin az ábra szerint, inkább a 2. helyen van mentve a PC:
Szerintem azon az ábrán alulról számolunk, alul van a top of the stack felirat.
A retarget.c-ben pedig ez van:
Itt is a hatodik a pc, ebből gondolom, hogy ott kellene lennie.
Illetve találtam egy példát itt is.
Szerintem pedig.
Azért verem a neve, mert amit legelőször teszel bele, az kerül legalulra. És a legutolsó bekerült ellem, van legfelül, azt lehet legelőször kivenni. Tehát az SP az utolsó PSR státusz regiszter tartalmára mutat éppen. Alatta pedig van a PC regiszter tartalma, ahonnan jött a program a megszakításkor. Ha a stack 1 tömb, r0 pedig a tömb első eleme: stack[r0]); Viszont a POP utasítások fordítva működnek, mint a tömb műveletek. Mindig az utolsó elemet veszik ki elsőnek, mert éppen oda mutat az SP. |
Bejelentkezés
Hirdetés |