Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Led/Lámpa ütemre villogása! Hogyan a legegyszerűbb?
Lapozás: OK   3 / 6
(#) fulmination válasza Lázár Péter hozzászólására (») Ápr 7, 2008 /

na ez levag... ebbe most mi az igaz? h zenet halgattal..azt elhiszem) de a kettonek mikoze? talan ugy dongott a haz hogy a korte a basszustol kialudt es a kovetkezonel meggyult...de nem valoszinu h az aram megszakitasa miatt aludt ki...
(#) hüblerattila hozzászólása Ápr 16, 2008 /

Sziasztok! Valaki tudna egy kapcsolást ami mély hangra egy ledet villogtat fülhalgató kimnetről? Egy keverőpulthoz kellene. Köszi előre.
(#) proba válasza hüblerattila hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

Fényorgona "mélyhang" vezérlő része a kimeneten pedig nem opto hanem led PL urbánelektronika.

Én valami egyszerűbbre gondoltam ami kis helyen is elfér és kevés alkatrészből áll. Valami ilyesmi nincs esetleg?
(#) proba válasza hüblerattila hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

Csak ennyit kell megépítened kb. belőle .Szerintem ha rákeresel hogy fényorgona, egy csomó kapcsolást találsz azt hasonló módszerekkel átalakítod és kész.

futfény.JPG

(#) pizzai hozzászólása Ápr 16, 2008 /

Szerintem az LM3915 az pont ilyen dolgokra jó .
http://www.hobbielektronika.hu/katalogus/files/lm3915.pdf

Valahogy úgy kellene megoldani hogy van egy RCA bemenet és egy Rca kimenet rajta és a hangminőségen sem ekllene rontania.
(#) pizzai válasza hüblerattila hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

Keress rá youtubon az lm 3915-re és nézd meg hogy miket lehet belőle kihozni hátha jó lesz !
http://www.youtube.com/watch?v=7noMzLZSdYU
(#) hüblerattila válasza pizzai hozzászólására (») Ápr 16, 2008 /

Ami a videón van az egy kivezérlésjelző. Nekem egy darab ledet kellene villogtatnia amit a keverő bemenete és a számitógép audió kimenete közé szeretnék kötni.
(#) proba válasza hüblerattila hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Az alkatrészértékeket majd kikisérletezed a neked megfelelő táphoz ledhez karakterisztikához (a tranzisztor CB közötti kondival tudod a magas hangokat kiszűrni)

hangszin.jpg

(#) Kovidivi válasza proba hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Szia!
nem kell egyenirányítani a hangfrekvenciás jelet?
(#) proba válasza Kovidivi hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Szerintem, ha a mélyhangok csúcsaira állítod be akkor így is elmegy.(kipróbált kapcsolással sajnos nem szolgálhatok).Lehet a tranzisztor bázisáról a + ra menő ellenállást el is hagyhatod ,ha elég nagy a hangfrekis bemenőjeled.
A bemenetre min 10mF és esetleg egy potméter ,vagy egy sokos 5... K ellenállás hogy ne terheljen be a kimenőjelnek.
(#) hüblerattila válasza proba hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

egy 5voltos tápról szeretném működtetni , de még annyira nem vagyok jártas a szakmában ugyhogy kellene egykis segítség az alkatrészértékekhez.
(#) Gory válasza Pafi hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Idézet:
„Jujj!!! Amiket itt leírtál, egyenáramú összetevő, koszinusz fí, fordított polaritás, meg csak basszusra villog, hát hadd ne kelljen minősítenem!

Egy ütemre villogó kapcsolás. Ez
nem basszusra, hanem nagyjából ütemre villog, méghozzá a hangerőtől kevéssé függően. Kicsit lehet még játszani az időállandókkal, hogy tökéletesebben kövesse az ütemet.”

Valaki el tudná magyarázni a működését, hogy melyik opamp milyen kapcsolásban van bekötve stb...? Sajnos én csak a processzorokhoz meg a digitális dolgokhoz értek.Erről van szó az idézetben
(#) proba válasza Gory hozzászólására (») Ápr 17, 2008 /

Hát szerintem elég bonyolult.
1 Opa virtuális föld /féltáp előállítása
2 Szűrés
3 Négyszögesíti a bemenő jelet
4 Megfelelő szinten kapcsolja a ledet.
(#) hüblerattila hozzászólása Ápr 17, 2008 /

Na senki sem tud segíteni az alkatrész értékekben? De valahogy úgy kellene hogy tutira működjön is. Fontos lenne...
(#) Szebence hozzászólása Máj 6, 2008 /

Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne, hogy hogyan lehetne megcsinálni azt, hogy egy 12V-os kis DC motor valamennyire a zene ütemére forogjon. Mármint ha csend van akkor ne forogjon, és utána meg a zene ütemére gyorsítson, lassítson.
(#) proba válasza Szebence hozzászólására (») Máj 6, 2008 /

Lehet a diszkófények házilag topicban találsz rá megoldást.
Régen (bár az inkább rángatózás volt) egy fényorgonaszerű kapcsolás kimenetére egy monostabilt kötöttem ,és azzal vezéreltem a motort.
Ha ezt kellene megcsinálnom egy egy tranzisztoros
erősítő kimenetét egyenirányítanám,esetleg még ezen erősítenék ,és ezzel hajtanám a motort. (bár ez hangerő függő inkább,de ha egy fényorgona szerű kapcsolás mélyhang részére teszed akkor talán azt csinálja amit szeretnél)
(#) Szebence válasza proba hozzászólására (») Máj 6, 2008 /

Egy másik Hobbielektronikás felhasználótól ugyan ezt a megoldást kaptam, csak PM-ben, de ugyanez Erősítő után egyenirányítással kössem ...

Köszi a választ enked is
(#) sapikoma hozzászólása Jún 23, 2008 /

Sziasztok!

Ennek a kapcsolásnak körülbelül mennyi az anyagköltsége?

Kapcsolás

köszi

nem én fogom összetenni hanem majd egy ismerösöm de megszertném kérdezni hogy ebben hányled van? mert én nem értek hozzá ?
és ezt az ütem villogót hogy lehet majd rákötni a hangfalamra?
(#) fadam válasza sapikoma hozzászólására (») Jún 23, 2008 /

ebben két led van, ott van jobb oldalt (led1, led2)

ezek mekkora ledek mekkora a fényerejük?
több ledes verzóra hogy lehetne átalakítani?
(#) sapikoma válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Jún 23, 2008 /

ezekez az pótalkatrészeket miért kell beépíteni?

köszi a választ 5.6 zenert hol lehet kapni?

megkérdezem hogy hol lehet a neten ilyen alkatrészeket rendelni ?
mert nem tudok ilyen boltokat
(#) Kovidivi válasza sapikoma hozzászólására (») Jún 23, 2008 /

például: www.hestore.hu (csoda, hogy nem vetted még észre, ennek a weboldalnak a tetején van a reklámja )
(#) zeneszlelek hozzászólása Szept 3, 2008 /

Sziasztok!

2 kapcsolásban kérném a segítségetek:

-Adott egy hangdoboz, egy mély hangszóróval. Ehhez szeretnék egy primitív szűrőkapcsolási rajzot kérni, ami csak kb. 400Hz-alatt ereszt át, a hangszóró 8Ohm impedanciájú.

-Ehhez a dobozhoz készítenék egy led-es villogó kapcsolást, ami nagyjából a ritmusra villog, itt csak a látvány lenne a lényeg

Ezeknek a megvalósításához szeretnék kérni két egyszerű, de hiteles kapcsolási rajzot!Előre is nagyon köszi!
(#) Szebence válasza zeneszlelek hozzászólására (») Szept 4, 2008 /

Szia!

A 2. kapcsolás az talán van nekem olyan, de az mikro-motor vezérlő. Az a lényege, hogy egy kis áttételes motort a zene ütemére mozgat (random-oda-vissza) tehát megy a tuc-tuc és akkor: előre, előre, előre. vissza, előre, vissza, vissza stb. Ha nem mikromotort kötsz bele, hanem olyan ledet ami két féle képpen világít akkor működhet. Nemrég találkoztam olyan ledde, hogy ha az anódot a negatívra, a katódot a pozitívra kötöd, akkor pirosan, ha fordítva, akkor zölden világít. Ha ez a kapcsolás érdekel akkor megkereshetem suli után, most indulnom kell. (amúgy mikromotorra megépítettem, azzal működik)
(#) zeneszlelek válasza Szebence hozzászólására (») Szept 4, 2008 /

Szia!
Érdekelne a kapcsolás, esetleg úgy is működhetne, hogy két ledet építek be a motor helyett, az egyiket +-, a másikat pedig fordított polaritással? Gondolom ilyenkor egyszer az egyik, egyszer a másik világítana.

(#) Szebence válasza zeneszlelek hozzászólására (») Szept 4, 2008 /

Szerintem működhet a dolog, bár arra kell vigyázni, hogy a ledek azt hiszem 15-20mA-esek, a kapcsolás meg több száz mA-ert produkál. (ha jól emlékszem)
Igazság szerint le kellene mérni, hány mA és utána azt lecsökkenteni 1 led szintjére, vagy a kapott értéket elosztani 20-szal és annyi ledet belerakni, amennyi az érték lett.
A kapcsolás a bss oldalon található, adom a linket: Bővebben: Link
Ez lenne az! Olvasd el a hozzászólásokat, mielőtt megépíted. Egy kedves felhasználó itt a He-n a kérésemre megcsinálta a nyáktervet Sprint Layout 5.0-ában, csastoltam.
Következő: »»   3 / 6
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem