Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Megvan! A GitHUB on megtaláltam. csak fura hogy az onnan linkelt "gyári" csomagot szedtem le és abba sincsen benn !
De letöltve bepasszítva, és szépen működik! Köszönöm
Lehet nem látom a dolgot át rendesen, de az Adafruit.h is kell majd a megfelelő könyvtárba, mert valószínűleg hivatkozik rá ez a lib. Ennek mondjuk eléggé gány szaga van, inkább #include-al rántsd be azt is a kódodba, ha azt is telepítetted.
Szia!
Ha hiányzik valami akkor az arduino programon belül a vázlat menü könyvtár tartalmazása almenü majd a könyvtárak kezelésére katt, és innen válaszd ki ami kell, így a legegyszerűbb.
Sziasztok! Egy Arduino Pro Micro, vagy más 32u4-el szerelt lapka a leírások szerint képes MIDI átvitelre. Valakinek van ezzel tapasztalata? Megoldható-e stabilan néhány érték MIDI fogadása, ezzel WS2812 LED szalag vezérlése, 2 enkóder+4 gombnyi MIDI küldése, (néha a gombok az arduino-t külön vezérelnék, ilyenkor nem küldene Midi-t) és 2 db 3x7 szegmentes kijelző vezérlése? Esetleg az, hogy a MIDI IN és a MIDI OUT külön eszköznek látszódjon Windowson belül?
A projekt: Adott egy DJ kontroller, ami Traktort vezérel, a dobozában van még hely. a deck-ek két odallára tennék 2 kis kijelzőt, meg 1-1 gombot, amit ha ütemre nyomogatok, a számláló kiírja az ütem/perc-et. Ez lenne az alap cél, erre bármelyik arduino képes. De ha már ott van, fogadhatná a Traktor Midi jelét, ésvezérelhetne VU méter szerűen, ütemre villogva, sb. LED szalagot is. A 2 külön eszközt pedig azért kérdezem, mert a számítógép vezérli a DMX világítást is. De ha a fényvezérlő program a kontroller bármelyik gombját használja, akkor a Traktor nem látja a kontrollert. (12 csatorna van rajta, ha csak különböző csatornát használ a két program, akkor sem.)
Kel építeni a 7 szegmenses kijelzőknek egy ilyen vezérlőt Max7219 Chip:
Bővebben: Link Ez leveszi az időzítési feladatokat az arduinoról. És marad ideje más célok elvégzésére,
Vagy lehet készen is kapni: Bővebben: Link
Ezek mind jók lesznek, köszönöm! A 2 MIDI eszközként látszódást 2 külön egységgel tudom csak megoldani?
Sziasztok!
Csv fajból szeretnék ad kártyáról több karakter lánc sorokat kiolvasni arduinoval valaki tudna erre ötletet adni? ![]() Karakter lánc
Sziasztok!
Egy kis segitséget szeretnék kérni arduino lcd kezeléssel kapcsolatban. Amit szeretnék az az hogy a program leellenőrizze hogy van -e lcd csatlakoztatva és ha nincs akkor az irás a serial portra menjen.
de az RTC ellenőrzéshez képest ez nem müködik.Van más megoldás rá?
Az alap LCD lib nem kérdez semmit az LCD vezérlőtől, tehát erre nincs mód. Neked kell megírni az ellenőrzést, ha runtime karod megállapítani, hogy van-e kijelző.
Valami tám pontot tudnál adni?Valahogy ellenörizzem le hogy mondjuk a 00x27 cimen jön e válasz?Ha igen akkor azt hogy?
Szia.
I2C használata esetén például kiindulási alap lehetne ez a Scanner: Bővebben: Link X időnként "ránézhetnél" vele a 00x27 címre.
Én hülye!
Pedig ismerem ezt a progit és használom is amikor keresgéltem vele az lcd portját. Köszönöm szépen .Igazság szerint csak az elején kell megvizsgálni mert a melohelyemen nincs bent az lcd igy viszont tudom tesztelni a programot menetközben lcd nélkül is és nem kell átirnom mindig a teljes programot ahol a kiiratás megy.
Azt nem írtad milyen LCD-ről van szó, de ha a sima karakteres LiquidCrystal.h / cpp -ről, az semmit nem olvas vissza a kijelzőtől, így fogalma sincs róla, hogy fizikailag rá van-e kötve. Ha az RW láb nincs használva (és a kijelzőn fixen GND-re van kötve), akkor meg még saját programmal sem lesz lehetőséged a csatlakoztatás meglétét ellenőrizni.
Valóban nem írta, hogy párhuzamosan (4 vagy 8 vezetékkel) kötötte be, vagy I2C-n.
Épp az is megoldás lehet erre, hogy az egyik nem használt pin-t high-ra húzod (input_pullup), és ha a cégnél játszol akkor szépen a földre kötöd. Így nem kell ellenőrizni az LCD-t, hanem egy kapcsolóval tudsz váltani az otthoni és a céges környezet között.
Nos köszönöm mindenkinek a válaszát és valoban nem irtam .Az lcd sima karakteres i2c modullal és ugy van összekötve az Arduinoval.Ennek egyszerübb a csatlakoztatása mivel csak a fesz kell neki plusz az sda scl pin.Viszont a scannerrel kapcsolatban belefutottam egy érdekes hibába,ha az i2scannert külön lefutattom tökéletesen müködik ,viszont ha beillesztem a saját a programomba függvényként "void" és csak egyszer hivom meg a setupban akkor nem müködik.Itt vajon mi lehet a hiba?Minden könyvtár ami kell a müködéséhez az fel van telepitve és mégis önállóan müködik,programon belül pedig nem.Amugy meg azt szerettem volna megoldani hogy ne kelljen az összes lcd.print parancsot állandoan átirkálni serial.printre.
Apropo hogyan tudok olyan változót késziteni amit helyesen cseréli az lcd nevet serialra ugy hogy 1 feltétel ha igaz akkor marad az lcd egyébként pedig serial?Most ugy probáltam hogy csináltam egy char lcdalias=("lcd"); változót de ezt nem fogadja el programon belül. A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2018
Sima byte elég. Ha 1 akkor serial, minden más esetben lcd. Lehet boolean is, de nem szükséges. At is 1 báyt, ha jól emlékszem.
A setup-ban beállítod. Semmi extra. if (valami==1) { lcd } else { serial }
Szerintem neked nem kell az egész i2c sanner-t használnod, csak a lényegét.
Az address nyilván az a cím, amit az lcd-hez használsz, talán 27? A kiiratást pedig egy saját fv-nyel csinálnám, valahogy így:
A legjobb, ha ezt nem minden esetben a loop-on belül csinálod, hanem kiszervezed egy függvénybe. A loop-on belül pedig csak ezt a függvényt hívod meg, mégpedig paraméterként átadva a megfelelő valami értékkel.
setup loop itt meg ahol kell meghívod.
A változókkal az a baj, hogy foglalják a helyet a flash-ban és a RAM-ban is. Miközben ez az egész eldől már fordításkor. Hiszen tudod, mikor melyiket akarod használni. Erre találták ki a preprocessor makrókat.
Én így csinálnám:
És így csak cserélgetned kell, hogy melyik define van kikommentezve. A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2018
Nem is raktam bele az egészet hanem csak a 28ig nézi de a progin belül hibára hivatkozik a wire.h könyvtárnál mig külön nincs hiba.
koblogpergyok: De igy nem veszi át magát a parancsot hacsak nem tudok rájönni hogy kell a könyvtár parancsra változoval hivatkozni,igaz akkor se uszom meg a jelenlegi parancsok átirását. Ugye a serial.print parancs az a serial portra küldi ki a karaktert mig az i2c könyvtárba kreált lcd.print az pedig az lcdre.
Kellene a kód és a pontos hibaüzenet is, mert baromi nehéz úgy segíteni, hogy csak homályosan mesélsz a hibáról és arról amit csinálsz.
Köszönöm szépen szerintem ez lessz a jö megoldás.Ha az i2cscanner majd müködik a progin belül akkor akár vele is kapcsolgathatom a defineben a lcd.print és a serial printet és csak a print (x)az lessz a jelenlegi lcdalias(x)
Szerintem nem. Lehet hogy tévedek, de a define-al a fordítónak mondod meg, hogy mit tegyen a helyére. Megoldható úgy is, de a lefordult kódban nem biztos, hogy jó lesz. Az a megoldás tökéletes arra az esetre, ha a fordítás előtt te magad döntöd el, hogy lesz-e rajta LCD vagy sem.
Simán megoldhatod azt, hogy ha rádugod az lcd-t akkor arra is kirakja a kért dolgokat, ha van időközben serial-is, akkor arra is. Ok, hogy begin mindenhol van, de le is kell zárni. Mindez 1 byte pluszban. (az LCD.h és a serial, illetve a wire.h sokkal többet elvisznek.) De tévedhetek is, régen kódoltam ebben a nyelvben.
Nos itt van a teljes kod beleraktam vargham javaslatát de igy azt mondja ellenőrzésnél hogy az lcdalias nincs deklarálva. Oppsz meg még másokatis átkell irnom pld a setcursort szerintem a serial port nem ismeri A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2018
Persze, lcdalias nincs deklaráva. A define-okat a kód legelejére kell írni, nem pedig egy fv mélyén kell csinálni, úgy nem működik. Ezek konstansok, fordítási időben fixek, nem lehet őket futásidőben felüldeklarálni.
Bővebben: Link A scan kódod amúgy továbbra is bloat, és tök fölöslegesen scan-nel végig 26 címet. |
Bejelentkezés
Hirdetés |