Fórum témák
» Több friss téma |
Vagy nézzél be az OFF topicba, mert ide nem tudtam válaszolni
Pedig az lenne a legegyszerűbb megoldás.
A legtöbb helyen, ahol csőben megy a vezeték ez könnyeg megoldható.
Itt sajnos nincs csőben a vezeték. Ezért gondoltam valami terhelésre. Esetleg ha több LED villanyt teszek föl?
Idézet: „LED villanyt” Hát ez felvillanyozta a napomat. Inkább a plusz vezeték lesz a járhatóbb. A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2018
Elég érdekes amiket írsz, attól most eltekintek hogy egypólusú kapcsolót én még nem láttam, legalább kettő kell hogy legyen neki, amit aztán nyit vagy zár.
Szóval. Az a helyzetfény nem helyzetfény,inkább fény. A helyzetfény az általában 1db LED, vagy 1db glimmlámpa. Azon még véletlenül sem tud akkora áram folyni, ami akár csak pislákolásra is késztetné a lámpát a kapcsoló kikapcsolt állásában, még akkor sem ha ledes, mert ugye olyankor csak azon keresztül tud folyni az áram. Nem a lámpát kell terhelni, hanem olyan helyzetfényt kell választani, ami nem hajt át működési nagyságú áramot rajta a kapcsoló kikapcsolt állapotában.
Tévedésben vagy. Helyzetfényem van, ami 1 db LED. Bizony, hogy világít a LED-es körte! Fél fénnyel. A kapcsoló, természetesen két bekötéssel rendelkezik, de egypólusú kapcsolónak hívják, mert csak az egyik ágat szakítja, kapcsolja.
a LED villany egy helyes kifejezés. Írtam volna LED izzót?
LED fényforrás.
Mihez képest? A LED az LED, semmi nem kell utána. Sem az izzó, sem a dióda, ennyi.
Szerintem ne vitatkozzunk a helyes kifejezésen.
Hello! Próbálj meg a Led-es lámpáddal párhuzamosan kötni egy 220nF 275Vac X2 kondit. Az segíthet. (Bár én nem tudom mekkora a Led-es visszajelző árama.)
Kompakt fénycsővel még kellemetlenebb, mert ott lassanként feltöltődik a puffer kondenzátor, elindul a ketyere, villan egyet, elfogy a szufla, és így tovább...
Akár még tévedésben is lehetek, de ahogy nézem az elektronok nem tévednek. Nem csak beépítve, hanem a képen sem.
Jelentéktelen apróság.:
Idézet: „4. Váltó- és keresztkapcsolók esetén sajnos a nulla és a fázis váltakozva kerül a kapcsoló egyes sarkaira,”
Helyes bekötés esetén:
Idézet: „a "nulla" és a fázis váltakozva kerül a kapcsoló egyes sarkaira” Így szerintem helyes. A két száll megy végig a kapcsolók között, ezek közé lehet kötni a helyzetfényt. Mikor a fő világítás be van kapcsolva, akkor az egyik szálon fázis van, és folyik az áram. A másik száll "lebeg" a levegőben. Mikor kikapcsolt a fő világítás, akkor az egyik szálon a fázis van, a másikon pedig a fő világítás bemenete, ami a villanykörtén (vagy más fényforrás) keresztül a nullára van kötve. Ha ezt nevezzük "nullának" akkor pontos a megfogalmazás.
Na Helloztok!
Újra itt. Vettem egy 3 fázisú fűtőszálat, így van benne 3 darab cekász. Hogyan érdemes bekötni? Δ - Y ?
Ez nem így működik. Tudni kell, hogy a fűtőszál hány voltra készült.
Ahogy a gyártó előírja, máskülönben elég.
villanykörtén (vagy más fényforrás) keresztül a nullára van kötve. Ha ezt nevezzük "nullának" akkor pontos a megfogalmazás.
Így van.
Nem igazán, mert az nem a "Nulla" hanem a fogyasztó. Az eredeti szöveget olvasva villanyszerelő egyből a tiltott megoldásra gondol.
3x230/400V
csak nem tudom, hogy érdemes hasznlni? Fokozatosan kapcsolható? AKkor kell neki a 0 rajz szerint ha egyszerre megy mind a 3, akkor 4 kivezetés (3F + Föld)
Ez esetben csak is csillagba, deltában el fog égni. A csillagpontba kell a nullát bekötni (mindenképp!), a földet pedig a földelő csavarra.
Csak csillagban használhatod és ajánlatos mindkét esetben a nullát rákötni a csillagpontra.
elektroncso, sámli!
Köszi a válaszotokat. Igen ezen filóztam én is, hogy ha deltába kötöm akkor átmegy a szálakon 400V ha csillagba, akkor a 0 nem terhelődik, le nagyon ,ha mondjuk én csak két fűtőszálat használok?
A legnagyobb terhelés a nullán akkor lesz, ha 1 fűtőszálat használsz. A legkisebb pedig akkor amikor hármat. Kettővel valahol közötte leszel.
Értem. Ebből fogok építeni kazánt, aztán nem mindegy, hogy 5 eres, vagy elég a 4 eres kábelt kell vegyek kb 12 métert.
A feszültség nem megy sehova, az van. Azaz Volt. Az áram megy (folyik)
Itt még az sincs rendesen, vagy 40..50 méterről jön be a házig, örülök a 200V-nak, ha van
Amúgy gyorsba lőttem egy fotót, ezt találtam összehajtogatva a kupak alatt.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |