Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Nincs másik sajnos, ezért kerestem valami alternatívát, aztán eszembe jutott, hogy van egy málnapécém is. Ez a része még nem is bonyolult.
Vegyél egy Atmel ICE programozót. A csak NYÁK verzió 14 ezer, és tudsz programozni, debuggolni, a bootloader macerát pedig elfelejtheted.
Igazából onnan jött, hogy találtam a fiókban egy Atmega8-at, gondoltam szórakozok vele kicsit. Legrosszabb esetben mi történhet? Kizárom magam és nem tudok csinálni vele semmit? Unaloműzésnek jó, közben tanulok is valamit. Szeretek megoldani ilyen dolgokat. Csak ezzel a bootloader-programozó kérdéssel akadtam el kicsit, túl sok az ellentmondó információ a világhálón.
A hozzászólás módosítva: Okt 4, 2018
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne az Arduino betápjával kapcsolatban,megfigyeltem a saját arduino nano-mon hogy ha a pc ről usb-n keresztül kapja a tápot akkor az lcd felé pont optimális feszültség jut viszont ha 7808-as áramátalakitón keresztül kapja a 12 voltbol a 8voltot a vccn akkor az lcd-n látszik hogy tul sok feszt kap mert sokkal magasabb a kontraszt rajta ,maga az lcd arduino 5 voltjárol kapja a tápot.Elképzelhetö hogy az arduino 5 voltja nem korrekten tudja stabilizálni ezt 8 volt 5 volt közötti értéket?Az lcd egy I2c modullal van összekötve és azon keresztül kommunikál az arduinoval.Vagy esetleg az I2C modulnak létezik egy olyan parancsa amivel magán az lcd-n tudom a kontrasztot szabályozni?Mert az Lcd-n levo potméterrel már nem tudom lejjeb venni vagyis elértem a határt.
Cseréld ki a potit 10-szer akkora értékűre. Én 100k-t használok. Az USB kábelről egyszerűen kisebb feszültség jut el az LCD-hez (soros diódát keresd meg a nyákon, 0.1-0.5V esik rajta, de a kábelen is eshet simán 0.1V!), ez pont bőven elég a kontraszt változásához.
Mármint ugyérted hogy az I2C modulon levő gyári potmétert?Hát az nekem nem lessz egyszerü mert ez smd alkatrész temetö az egész
![]()
Akkor a LED nem fog elég áramot kapni. A poti és valamelyik tápág között levő rézsávot megszakítod, és oda rakhatsz be ellenállást.
Kicseréltem a 7808at egy 7805 re igymár jo viszont van egy problémám egy progival ami serail porton jol mukodik viszont az lcdre nem hajlando irni
Ha bármelyik lcd.print sort beaktiválom leáll az egész program futása
Szia!
Lehet az a gond, hogy setup()-ban , nincs inicializálva a kijelző.
A hozzászólás módosítva: Okt 5, 2018
Szia.Ott van az lcd.begin.Ha a interrupt elott iratok az lcdre az megjelenik.
A cli() letilt minden interuptot, a millist is.
Használd inkább párban a : Bővebben: Link noInterrupts()
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni. Program feltöltéskor a következő hibám van mit tegyek, hogy fel tudjam tölteni a programot? Érvénytelen könyvtár található ebben: C:\Users\Laci\Documents\Arduino\libraries\keypad_lcd: C:\Users\Laci\Documents\Arduino\libraries\keypad_lcd
Sziasztok!
Arra lenne szükségem, hogy memóriakártyáról olvassak ki változóKAT, és ezután felhasználjam őket a programban. Egyszeri kiolvasás a program indításakor, resetig nem kell megismételni. Nem tud valaki erre egy módszert? Egy változóval nem gond, nekem viszont 10-et kellene kiolvasnom. Előre is köszönöm a segítséget.
Ha egy változót tudsz használni, akkor mi akadálya 10 változónak?
Szia!
Erre találták ki a tömböket. Nemhogy 10, de akár több száz értékkel.
Vagy készítesz egy saját struktúrát, és azt olvasod ki!
Bővebben: Link Ezzel tulajdonképpen saját változót definiálhatsz, több különböző típusú változóval. Ezzel a megoldással sokkal könnyebben olvashatsz, írhatsz a háttértárolódba.
Szerintem más gondja lesz, mert ha már sd kártyát tud olvasni, nem hiszem hogy ne ismerné a változókat (tömböket struktúrákat etc). Várjuk meg mit mond!
![]()
Tudna esetleg valaki segíteni?
Ilyen rosszul megfogalmazott kérdésre, nehéz lenne válaszolni!
Ha esetleg bővebb tájékoztatás adnál! A „keypad_lcd” lib lelő helyéről? Mivel ez nem része alapból az arduinonak. És a könyvtárak kezelésben sem található. Egyébként a leggyakoribb hiba az ékezetes betűk vagy szóköz használata az elérési útban (nevekben). Esetleg más nem angol betük előfordulhatnak még. A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2018
Esetleg mellékelj forrás kódot, hátha látjuk hol a hiba! Amúgy kérdeztelek hogy mi nem megy, nem válaszoltál.
Inkább a libeknél van ott valami összekutyulva, azon a forrás nem sokat segít...
Mondta hogy egy változót tud, de tizet meg nem. Azóta találgatunk hogy mit rontott el. Több infót nem sikerült kicsikarni belőle. Kézrátétellel is lehet gyógyítani, állítólag van akinek egész jól megy. Itt szerintem nem sokan vagyunk jártasak benne.
Sziasztok.
Köszönöm a "segítséget" azért írtam ide mert fogalmam sincs hogy mi a baja és gondoltam itt tudnék segítséget kérni. Történt egy gép újra telepítés és az ardu mappát én vissza másoltam a dokumentumok közé ahol volt és most szerettem volna egy régi programot feltölteni egy vezérlőre és nem sikerült és itt jegyezném meg teljesen távol áll tőlem a programozás! A program tuti hogy jó mivel jelen pillanatban is használom egy másik vezérlőn. A kézrátétel lehet sikerül de tudod nem én tettem fel azt a kérdést... Aki valóban segíteni szeretne és tudna azt viszont nagyon megköszönném!
Arduino IDE Beállításoknál hova van beállítva a vázlatfüzet mappa?
C:\Users\Laci\Documents\Arduino (igen vagy nem?) Létezik-e a C:\Users\Laci\Documents\Arduino\libraries\keypad_lcd mappa és van-e benne értelmes tartalom? El tudom képzelni például, hogy most, az újratelepítés után C:\Users\Laci\Dokumentumok\Arduino\libraries\keypad_lcd lett az elérési útvonal.
Nem tudom mi az az IDE de a beállításokban találtam egy vázlatfüzet helye: C:\Users\Laci\Documents\Arduino
Szóval ha erre gondoltál akkor igen. Ilyent találtam: C:\Users\Laci\Documents\Arduino\libraries\keypad_lcd az értelmes tartalomra nem tudom mire gondoltál de ezek vannak benne : -keypad_1602for_1.0 -LCD1602for_023 -Ultrasonicfor_1.0
Ez nem tűnik értelmesnek:
-keypad_1602for_1.0 -LCD1602for_023 -Ultrasonicfor_1.0 "-" jel nem lehet a névben! Viszont így semmire sem megyünk veled! Csak csorgatod az infókat. Előzőleg a hibaüzenetnek csak a felét közölted. Most pedig lemaradtak a fájlok kitejesztései. Mik ezek *.zip, *.c, *.h? Használod egyáltalán a programodban a: keypad_lcd libet? Ha nem akkor tüntesd el az egészet a libraries\ -böl. A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2018
Azokat én írtam oda "-"
Nincs kijelző szerintem nem használja. Akkor csak simán kitörlöm.
Találtam egy olyant hogy hibaüzenetek másolása:
Arduino: 1.8.5 (Windows 10), Alaplap:"Arduino Nano, ATmega328P" In file included from C:\Users\Laci\Desktop\Akvárium VezĂ©rlĹ‘k\Saját Tengeri\PrĂłba\Nano_program.0\Nano_program.0.ino:11:0: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Bridge\src/YunClient.h:24:2: warning: #warning "The use of YunClient is deprecated. Use BridgeClient instead!" [-Wcpp] #warning "The use of YunClient is deprecated. Use BridgeClient instead!" ^ In file included from C:\Users\Laci\Desktop\Akvárium VezĂ©rlĹ‘k\Saját Tengeri\PrĂłba\Nano_program.0\Nano_program.0.ino:12:0: C:\Program Files (x86)\Arduino\libraries\Bridge\src/YunServer.h:24:2: warning: #warning "The use of YunServer is deprecated. Use BridgeServer instead!" [-Wcpp] #warning "The use of YunServer is deprecated. Use BridgeServer instead!" ^ In file included from C:\Users\Laci\Desktop\Akvárium VezĂ©rlĹ‘k\Saját Tengeri\PrĂłba\Nano_program.0\Nano_program.0.ino:17:0: C:\Users\Laci\Documents\Arduino\libraries\DS1307RTC/DS1307RTC.h:19:22: error: 'tmElements_t' has not been declared static bool read(tmElements_t &tm); ^ C:\Users\Laci\Documents\Arduino\libraries\DS1307RTC/DS1307RTC.h:20:23: error: 'tmElements_t' has not been declared static bool write(tmElements_t &tm); ^ C:\Users\Laci\Desktop\Akvárium VezĂ©rlĹ‘k\Saját Tengeri\PrĂłba\Nano_program.0\Nano_program.0.ino: In function 'void setup()': Nano_program.0:176: error: 'setSyncProvider' was not declared in this scope Nano_program.0:177: error: 'setSyncInterval' was not declared in this scope C:\Users\Laci\Desktop\Akvárium VezĂ©rlĹ‘k\Saját Tengeri\PrĂłba\Nano_program.0\Nano_program.0.ino: In function 'void loop()': Nano_program.0:406: error: 'year' was not declared in this scope Nano_program.0:408: error: 'month' was not declared in this scope Nano_program.0:409: error: 'month' was not declared in this scope Nano_program.0:411: error: 'day' was not declared in this scope Nano_program.0:412: error: 'day' was not declared in this scope Nano_program.0:414: error: 'hour' was not declared in this scope Nano_program.0:415: error: 'hour' was not declared in this scope Nano_program.0:417: error: 'minute' was not declared in this scope Nano_program.0:418: error: 'minute' was not declared in this scope Nano_program.0:420: error: 'second' was not declared in this scope Nano_program.0:421: error: 'second' was not declared in this scope Nano_program.0:425: error: 'year' was not declared in this scope Nano_program.0:427: error: 'month' was not declared in this scope Nano_program.0:428: error: 'month' was not declared in this scope Nano_program.0:430: error: 'day' was not declared in this scope Nano_program.0:431: error: 'day' was not declared in this scope Nano_program.0:433: error: 'hour' was not declared in this scope Nano_program.0:434: error: 'hour' was not declared in this scope Nano_program.0:436: error: 'minute' was not declared in this scope Nano_program.0:437: error: 'minute' was not declared in this scope Nano_program.0:439: error: 'second' was not declared in this scope Nano_program.0:440: error: 'second' was not declared in this scope Nano_program.0:517: error: 'setTime' was not declared in this scope Nano_program.0:518: error: 'now' was not declared in this scope Nano_program.0:528: error: 'hour' was not declared in this scope Nano_program.0:533: error: 'hour' was not declared in this scope Nano_program.0:543: error: 'hour' was not declared in this scope Nano_program.0:543: error: 'minute' was not declared in this scope Nano_program.0:543: error: 'second' was not declared in this scope exit status 1 'setSyncProvider' was not declared in this scope Ennek a jelentésnek több információja lehetne a "Bővebb kimenet mutatása fordításkor" opció engedélyezésével a Fájl -> Beállítások-ban.
Mindig az első hibával kezdjük a javítást!
Arra pedig már válaszoltam: Idézet: „Egyébként a leggyakoribb hiba az ékezetes betűk vagy szóköz használata az elérési útban (nevekben). Esetleg más nem angol betűk előfordulhatnak még.” Szedki az ékezetes betűket: "Akvárium VezĂ©rlĹ‘k\Saját ...." De itt olyan sok a hiba, hogy javaslom az arduino teljes újra telepítését! A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2018
|
Bejelentkezés
Hirdetés |