Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
szia!
alatta volt egy nagyobb darab nyáklemez a tetején üveg volt csak a végén láttam hogy le kellett volna súlyozni :no: a megvilágítás egy 160W-os HmLi lámpa volt 20 percig üdv! Leszorításnak jó a sima üveg is? MErt ez a másik panelhoz kicsi lessz ![]()
Akkor, ha egyenletes volt a lakk, akkor csak annyi a teendő, hogy legközelebb sújozd le. Nem kell 2t, de azért nyomja oda mondjuk egy nagyobb könyvvel. gulasoft előhívási módszere pedig nagyon jó, hasonlóan csinálom én is, próbáld majd ki!
Én 1db Tudás Fá*át szoktam rátenni a szekenneres levilágítómra.
nekem még csak egy izzóm van a levegőben
![]() De majd a suliban megkérdezem az infótanárt hogy nincsen-e rossz szkennere ![]() Mert nem tudok honnan szerezni :no:
6740Ft-ból hoztam ki Bővebben: Link
Még elég kuszán nézett ki, mert 1 fojtó hiányzott. A szkennert 200Ft-ért vettem vaterán ![]() Idézet: „a sima üveg jó?” Nem a legtökletesebb, mert az UV fény egy részét kiszűri, de eleinte én is azt használtam, és működött. A fénymásolóból/szkennerből kitermelt üveg jobb, az nem szűri meg az UV-t. (Mondjuk a szkenner eleve adja magát egy ilyen projekthez... ![]()
Éppen ezt akartam javasolni: Vatera. (Mondjuk én 500-ért jutottam hozzá egy ősöreghez, de kiváló, volt benne hely bőven az UV csöveknek, meg a folytóknak, gyújtóknak...
![]()
jó nektek, én néztem a vaterám és BAZ megyében egy eladó szkenner sincsen
![]()
Az teljesen lényegtelen, én is postán vettem ami +830Ft volt (1030Ft összesen
![]() ![]()
hmm most hogy mondod ha nincsen a tanárnak kinézek valamit
![]()
Itt egy kis előzetes a készülő leírásból. (mondjuk ez elég durva fogalmazás, mert már 3 hónapja írogatom)
Igazából azért tettem be, hogy szerintetek mit írjak a "foto technikáról dióhéjban'" -hoz. Most az 5/2/3 nál tartok. Bocs a .doc ért, de még nem tallátam .pdf konvertert.
Ez így elég durva, hogy 3 hónapig csak ezt a 2 oldalas borítót + tartalmat írtad
![]() Jó-jó... tudom már félig kész van ![]() ![]()
Haha...
írtam hogy 5/2/3 -ig, azaz 25 oldal! csak az meglepi. vicsys: köszönöm, fogom is használni! ![]()
Itt van egy visszalakkozott és csak a forrszemeknél levilágított nyák, ott ahol zöld filccel jelöltem, ott megpróbáltam a hideg zsíroldóval lemosni, látszik, hogy az szétfolyik meg minden baja van, a többi helyen az előhívással (sziti) lett leszedve csak a forrszemről a lakk.
Látszanak a lakkban azok a porszemcsés pöttyök is, amit a levilágítás előtt kerülni kell, itt mikor csak visszalakkozás volt, már nem vigyáztam annyira. Még pár nyákot is felrakok, az érdekes az ahol 0.2mm-el arébb lett forrasztva a 80 lábú ic, mégsincs zárlat és minden a helyén van, nagyon gáz de működik, annyit kell tudni a méretekről, hogy az ic 12mm*12mm-es, kb. mint a régi egyforintos, tehát mm-enként kb. 2 láb van. A nyák sarkában pedig a zsíroldóval való kísérletek nyomai láthatók, mert még nem vágtam le a nyákot méretre. Ugyan ezen a képen kissé homályosan de ott van a 100 lábú Pic is, itt oldalanként 25 láb van, szintén 12*12mm-en.
Valahol itt kezdődik a tudomány és az elismerés!
![]()
Aztabetyár... Ez igen! Gratula!
![]() ![]()
Hi
nagyon jó lett, főleg, hogy saját készítés, én még csak hasonlót se csináltam. Viszont 1x cseréltem egy elég dúrva smd-s IC-t. Azon is félmilliméterenként voltak a lábak, 1 óra hosszáig csak a lábakat egyengettem (a nemnormális csak belevágta egy zacsiba és úgy küldte postán az IC-t) egy napom ráment, de sikerült megjavítanom a panelt. üdv
ÉS mi volt az, amiélyért enynit érdemes volt dolgozni?
![]()
hát igen,az lenne jó, ha a félmiliméteres lábak közé is tudnék kasa vastag forrasztásgátló lakkot rakni, de ahhoz már szitázni kéne, ami nem két fillér.
hogy a francba?...Marattad? Vagy kézzel kapartad?
Marattam, de ha te kézzel tudsz ilyet kaparni szóljál, biztos kezű agysebészekre mindig nagy szükség van.
egy fénymásoló IO-boarja, újonan 100.000ft, úgyhogy megérte bajlódni vele.
üdv
És ezt miért nem linkelted be előbb??? Sok szívástól megkíméltél volna...
![]()
Remélem tudod, hogy nem azért mondtam!
![]() ![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |