Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Bocs, ha félreérthető voltam!
Arról volt szó korábban, hogy a transfer papír hozzáragad a nyákhoz. Erre írtam azt hogy: Idézet: „Nálam akkor ragadt a nyákra, ha túl melegen lamináltam/vasaltam.” Szóval: Nálam akkor fordult elő az, hogy a transfer papír ( Kinai, sárga) hozzá ragadt a nyákhoz és úgy kellett leáztatni, amikor túl melegen vasaltam/lamináltam. A hőmérséklet csökkentésével sikerült elérnem azt, hogy a papír magától ( én még mindig tegező viszonyban vagyunk!), áztatás nélkül leválik, a toner viszont tökéletesen áttapad a nyákra.
Jó, értem.
Ezek szerint ha nem 180-190 fokon csinálom, hanem kevesebbel, akkor nem kell áztatni. Mennyire kell kb. beállítani a hőfokot ? És hányszor engeded át ? A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2018
Kisebb nyákokat ( pl 5x5cm) 4-5-ször, nagyobb ( pl 10x10cm) 8-10-szer engedem át a laminálón.
A nagyobb nyák jobban visszahűti a hengereket, ezért szoktam többször átküldeni, lehetőleg forgatva közben a nyákot. Kb 160 fokon, de ez toner függő!
Oké értem.
Akkor a feladat adott. Ki kell kísérletezni a toner porhoz. Az utolsó átküldés után ki kell hűlni, és önmagától ledobódik, vagy rá kell segíteni ? Ha rásegítek, nem fog sehol felszakadni a rajzolat ?
Igen, ezt már többször beszéltük. Nem mindegy milyen a toner. Van amelyikel álom dolgozni van amelyiket meg inkább nem minősítem. Utángyártott, utántöltött tonerek általában nem túl jók.
Az utángyártott legtöbbje kiröhögi a 160 fokot. A hozzászólás módosítva: Okt 8, 2018
Kicsit hagyom hűlni.
Normál esetben leesik.
Akkor az én toner porom nem jó.
Többféle hőmérsékleten próbáltam, a fele mindig a sárgán maradt. Áztatva pedig mindig hibátlan.
Akkor áztasd le, ne kinlódj
Ebben a toneres vasalásban az a szép, hogy mindenkinek mindenhol másként sikerül. Senkinek nincs egyforma tonere, nyomtatója, vasalója, szeme, keze. Ez egy 5 változós technológia A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2018
Igen így van. Én is belevágtam kikisérleteztem, valami tényező változott, máris megállt a technika, lehetett újrahangolni a rendszert. Befejeztem.
Pedig szépen lehet vele dolgozni. Laminálóval melegítem. A vasalás nem sikerült olyan jól. A papír lehúzása után kicsit ráteszem a vasalótalpra. Nátrium-perszulfáttal maratom. A sósavas marató nekem túl erős volt. Utántöltőtt tóner porral is jól müködik, HP 1100 nyomtatóval.
Sziasztok!
Vasárnap kérdeztem tőletek hogy meg e felel szerintetek a nyák amit készítettem és úgy döntöttem kimaratom, elég szépen néz ki,be is ültettem majdnem mindent. Segítségeteket kérném még egy dologban. Basszusgitárhoz csinálok egyébként erősítőt, ami 60W-ot ad le 8ohm, 4ohmon pedig 40W-ot. Kettő TO 3-as tranzisztor lesz benne ami ki van vezetve a nyákról, mert ugye ezeknek a tranzisztoroknak kell egy nagyobb hűtőborda. Nos, ez is lenne a problémám, hogy nem tudom hogy mekkora hútőborda kéne nekem. A tranzisztorok egyébként Darlingtonok, MJ11015 és MJ11016. Ha valaki tudna segíteni nagyon megköszönném.
Szia!
Egy jó tanács Jobb ha ezt a kérdést itt teszed fel. Egyébként az szombat volt, és én válaszoltam Neked. A hozzászólás módosítva: Okt 11, 2018
Nekem is jó volt laminálással, amikor új toner kellett a nyomtatóba, azzal a festékkel sehogy sem passzolt. Másik nyomtatóval szintén ugyanígy. Meguntam.
Olyan kérdésem lenne uv lámppákkal kapcsolatban.
Valaki használt-e már manikürös uv pilácsot panel fotózásra? Öszintén megmondva eddig búra nélküli hgl-t használtam de rengeteg ozont termelt. Az meg nem túl egészséges. Vagy esetleg tudtok-e ajánlani a hgl helyett valami szagmentesebb megoldást ha a manikürös nem lenne jó?
Ha méretre elég akkor nyugodtan használd , ha nagyobb kell akkor arcszolárium ..
UV ledekből összerakott mező.
Ha nagyobb kell, akkor drága mulatság. Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2018
Huuu.
Köszi az infókat ez jó! Ebben az esetben is elég lehet a kb 10-15 perces megvilágítási idő?
Én 45-70 másodperces időket használtam az arcszolival ...
A hozzászólás módosítva: Okt 14, 2018
Akkor valszeg a 150 wattos 30 centiről való hgl izzóval (bemelegedve) mindig túlvilágítottam a paneleket?
Annak sokkal erősebb a fénye mint a mint a műkörmös cuccnak.
Te pozitiv20-al vagy előre lakkozott panelekkel dolgozol?
DRY fóliával dolgoztam , de használtam a lakkos panelt és a P20 at is az előre lakkozott panelnál volt a leghosszabb a levilágítási idő de ott sem volt több másfél percnél , a DRY megelégedett 45 másodpercel.
Értem.
Köszi az infókat.
Csináltam pár képet a műkörmös lámpáról.
Tettem mellé egy fáziscerut a méretek miatt. Szerintetek jó lehet kisebb paneleket fotózni? Max kicsit arrébb tolom a cuccot idővel.....
Jó lehet de az arrébb tolás nem fog működni ,inkább emeld fel olyan magasságba hogy a fény elérje a panel széleit is ..
Gondoltam én is.
Amúgy ahogy néztem a fényt kb 5-10 centis emelésnél mindenhol homogénnek tűnt a fény. Ekkora fényerő, és megemelt magasság mellett szerinted egy előre lakozott panelnek mennyi megvilágítási idő kellhet?
1 -max másfél perc , de ez függ a maszkod minőségétől is , neked kell kikisérletezned.
Túlvilágítással lehet gond?
2-3 perc stb.
Természetesen hacsak nem 100% ig fényzáró a maszkod ami házilag nem igazán megoldható ...
Hát nem tudom én milyen lakkozott panelt vettem de nekem kellett 3-4 perc amikor azzal próbálkoztam a P20 és a DRY között. Pedig adtam neki kakót rendesen.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |