Fórum témák
» Több friss téma |
Lehet egy buta kérdésem? Fél éves Aldis, AMBIANO indukciós főzőlapom, használaton kívüli állapotban elpusztult. Se kép, se hang! Érdemes, lehet javítani?
Udv.
Vettem egy melegitot. Viper feliratu chip ki van durranva. Tudtok errol valami infot? Kulsore 555 meretu. Mekkora frekvencian uzemelnek ezek? Egyenaramrol lehetseges mukodtetni? 200-500W Pmaxra gondolok folyamatos uzemben 50V feszultsegrol.
A Viper a processzor.
Innentől jó, ha donornak tudod használni az esetlegesen jó alkatrészeket.
"Szerencsére" nem a processzor... Ez az ST-micro SMPS tápja: Viper 12 ha jól emlékszem.
Sziasztok az Viper22 pontosan olcsó táp ic
Akkor ezt benéztem. De ha az szétrobbant, vitt magával mást is.
Koszonom.
Ha behalt az se baj. A tekercs jo benne. Szekletert vizeletert vettem kiserletezni a tekercs miatt.
Sziasztok. Van egy Electrolux indukciós főzőlap amit ajándékba kaptam mert rossz. Szétkaptam 2db IGBT zárlatos (Ezeket ki vettem) és megpróbáltam elindítani kíváncsiságból. Elindul a főzőlap az a 2 szekció ahol nem volt hibás alkatrész az működik tökéletesen, az a kettő ahol a hibás alkatrész volt az érdekesen viselkedik. Én úgy gondoltam, hogy csak az az 1 nem fog menni amiből a hibás alkatrész ki jött, de nem megy a másik se ami azon a panelon van elindítás után azt mondja nincs rajta edény pedig van és a jellegzetes pulzáló hang is hallható ami a működést jelezné. Kikapcsolást követően a "hibás" oldal 2 szekciójánál meg jelenik 1-1 C betű az időzítőnél meg 20 -Gondolom ez hibakód lenne. Szóval a kérdésem az, hogy ez meg oldódhat az IGBT cserével vagy keressek valami más hibát is?
Meg oldódott megy a szekció másik lapja csak az edény nem volt teljesen oda illő.
sziasztok!
Van egy Bauknecht indukciós főzőlapom amelyett 6 éve (garancia már nincs), vettem de csak 2 hete került beépítésre. Addig a padláson figyelt a dobozában. Bekötöttük, tökéletesen működött majd kikapcsoltuk. A meglepetés akkor ért mikor pár óra elteltével ismét be akartam kapcsolni. Semmi,sem történt. Megszakítók rendben. Lekötöttem a vezetékekről közben el kellett mennem egy órára. Visszaérkezve visszaköt és csodák- csodája ismét működött a gép probléma nélkül. 2 óra múlva ismét bekacsolás után megint semmi. Rutinbol ismét leköt és vissza de semmi. Még egy próbát tettem de a visszakötés előtt vártam kb 1órát. Próba, ismét működött. Ezek után a gyanum a következő: a tápegység panel a hunyó, azon belül a kondenzátorok( esetleg kiszáradtak?) Mi a véleményetek? üdv
Mi az az "üzi"?! Ez nem chat felület!
Továbbá a kérésed az apróhirdetési rovatba tartozik!
Sziasztok !
Segítségre lenne szükségem Whirlpool indukciós főzőlap F47 hiba kódot ír ki , kérdésem az lenne hogy mit jelent ez a hiba kód és mi lehet a baja . Előre is köszönöm a segítséget
Sziasztok!
Van egy régi indukciós főzőlap, ami úgy ment tönkre, hogy a hálózati kábel a lap fölé került. Szerintetek meg lehet javítani? Kösz!
"úgy ment tönkre, hogy a hálózati kábel a lap fölé került". Azt hiszem, segítene ha többet árulnál el a történtekről, és a "végeredményről".
A hálózati kábelt biztosan lehetne javítani
A hozzászólás módosítva: Aug 3, 2018
Én is "úgy mentem tönkre, hogy a nők fölém kerültek. Olyankor nagyon nehéz a szükséges időben kiszállni.
Sziasztok
Van egy Stúdió IK3000 indukciós főzőlapom amelyik a hálózatba csatlakozás után a kijelzője felvillan a ventilátor egy pillanatra elindul és utána semmire nem reagál ! Mi lehet a hiba ?
Tápegység.
Típus nem mond semmit, talán egy fotó kellene. Nagyon sok "márka" ugyanazt a kínai alaplapot használja, amiben egy 8 lábú VIPER12 a táp.
Sziasztok! Segítségeteket szeretném kérni! Vettem egy régi német miele főzőlapot. Az első két része indukciós és a nagyobbiknak van booster fokozata is. Jobb oldalán vannak az érintőgombok. Használat után, miután lehűltek mindegyik rész mellet kialszik a H betű kivéve a boosteresnél. 10 perc elteltével beindul a ventilátor és nem áll le, annak ellenére sem ha hideg a lap és a H betű sem tűnik el, ki sem tudom kapcsolni. Ha lekapcsolom az áramot és újból visszakapcsolom ismételten megjelenik a boosteres résznél a H betű annak ellenére, hogy be sem kapcsolom és 5 perc elteltével indul a ventilátor és nem áll le. Miért lehet ez? Köszi a segítséget
Szia. Nagyon úgy néz ki, hogy megadta magát a termisztor ami által figyeli a vezérlés a hőfokot. Első körben azt mérném le, mert ilyen esetben 80 - 90%-ban ő a ludas. Venti pedig azért nem áll le, illetve beindul, mert ugye nem a megfelelő ellenállás értéket kapja a vezérlés és azt hiszi ezáltal, hogy forró még mindig a felület.
Szia. Köszönöm a gyors választ. Arra lennék még kíváncsi javítható e a termisztor vagy cserélhető és mennyiért, mert nem igazán értek hozzá.
Nm. Írtam privát üzenetet, hogy ne legyünk moderálva
Sziasztok, remélem nézik még ezeket a kérdéseket, mert egy egyszerű kérdésem lenne az indukciós főzők hatásfoka területén, érdekelne bármilyen vélemény, tudom mérésekkel ezt meg lehetne tudni, de pont azért írok ide , hátha olvassák olyanok , akiknek nagyobb rálátásuk van a témában
Tehát az érdekelne , hogy egy 1500W -on működő indukciós főző, amely egy 5 literes vizet melegít, jobb hatásfokkal melegítheti -e fel , mint egy ugyan így 5 literes vízmelegítő bojler? A bojler is 1500W -on megy. A bojlernél a vízben van a fűtőszál , a környezetét nem melegíti . Érdekelnének a vélemények a témával kapcsolatban.
Szia,csak nem akarod lecserélni a vegyes tüzelésű kazánt egy indukciósra?
Üdv,
Nem , én klímával fűtök , ez vált be 'H' tarifás árammal nagyon jó a fogyasztása. Nagyobb lakásnál , több szobáknál gáz cirkót tartom jónak. Az indukciós cucc csak a hatásfok miatt érdekel, mert azt mondják , hogy jó a hatásfoka. Akkor létezik már az indukciós főző elvén működő kazán is ?, le vagyok maradva a technikai újdonságok terén. A gáz cirkóhoz viszonyítva milyen a hatásfoka?
A viznek kell a hot atadnia.
Tehat: egyforma magassagu es szelessegu vizmelegito edeny vagy gomb hoszigetelessel. Ezen belul nagy feluletu vizmelegito fokozatosan adja at sok viznek a hojet. De vizkoves lesz akkor is. Vagx indukcios melegiti az edeny aljat, az alja a falait es igy atadja a hot a viznek. 1000Wtal 6liter viz 30 perc. 12 liter 1 ora.
Üdv,
nincs különbség hatásfokban az indukciós és a hagyományos bojler fűtés között,előbbi melegíti a hőszigetelt vizet tároló tartályt,az meg a vizet,utóbbiban a fűtőbetét melegíti a vizet,az meg a hőszigetelt tartályt.Azonos teljesítmény esetén.Az üzemeltetési és bekerülési költségben van különbség csak.Kb. tíz éve főzök indukcióssal,ott már jelentős a különbség,az edény ugye nem hőszigetelt.Padlófűtéshez nem kell komoly gőzkazán,ott is a bekerülési és üzemeltetési ktg a lényeg.
Azért a hatásfokban van némi különbség e kettő összehasonlításában! Mégis mire kell a hatalmas hűtőborda és a kényszerhűtés ventilátorokkal az indukciósban? Az a hő a veszteség!
A boylernél ilyen nincs. Más kérdés, hogy az edényben való vzes főzéshez - a gázhoz és az ellenálláshuzalos típusú főzőlapokhoz képest az indukciósnak van a legjobb hatásfoka. Ha csak vizet kell melegíteni, akkor még ennél is jobb a kancsó talpába épített fűtőbetét. (Vízforraló)
Hogy a szovjet-mintájú merülőforralót ne is említsem! Vagy a "sereg"-ben használt zsilettest!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |