Fórum témák
» Több friss téma |
Én win10x64 et használok az Eee PC-men, mint mutattam. Persze sokféle EeePC létezik.
Ezt is olvastad?
Idézet: „8 Gb-os benne a vinyó.” A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2018
Ezt is olvastad?
Idézet: „Persze sokféle EeePC létezik.” A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2018
Kari. Úgy tudom, hogy a win10 -nek is van olyan kiadása ami ilyen PC -ken is eltud karistolni.
Ismerem ez a vasat. Kettő mEIDE port van benne, amiből az egyik integrált SSD -lesz. A másik slotba tudsz rakni ilyet, viszont csak használtan. Laptop nevével keress rá akár paródon, vagy a fészbúkon. A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2018
Ha 8GB a háttértár, akkor az nagy eséllyel az Eee8G lesz, ami XP korabeli jószág. El fog futni rajta a 7 is, meg a 10 is (bár egyik se lesz fürge!), viszont folyamatos helyproblémákkal fog küzdeni mind, bármelyiket is teszed rá. A 8 gigára viszont már rá tud menni egy Ubuntu, amiből, ha a frissítéseket kikapcsolod, akár még használható rendszer is lehet (viszont abból is inkább egy régebbi változatot rakj fel és XFCE grafikus felülettel, a Unity és a Gnome elfogyasztja ezt a gépet).
Én egy Eee2G masinával "szórakoztam", arra még az Ubuntu se ment fel (9-es verzió se - min. 3.2GB háttértár kell a telepítéshez még akkor is, ha a végén nem lesz akkora amit felpakol!), azon elfutott az XP, csak folyton takarítani kellett, hogy legyen hely. Végül azon a gépen Puppy Linux lett a győztes (amihez persze nekem kellett akkukijelzőt faragnom, meg az akkufigyeléses dolgokat megírni, mert ehhez a géphez nem volt gyárilag semmi ilyesmi). Ha mindenképp Windows kell rá, akkor XPsp3, frissítsd fel ameddig csak van hely, majd lemezkarbantartó (frissítéseket is távolítsa el) -> frissítés -> karbantartó -> ... amíg minden aktuális frissítés fel nem ment.
Elvileg XP-vel menne.
A "Van egy PC-m milyen oprendszert tegyek rá?" kérdés túl általános. Sokmindent kéne ismerni hozzá. Sajnos ha eltitkolod a gép paramétereit akkor nem kapsz neked megfelelő választ..
Itt vannak az EeePC-k tulajdonságai: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2018
Sziasztok!
Ide csatolós dvd író nem nyitja gombra a tálcáját, próbálkozik de el akad. Lehet ezzel kezdeni valamit vagy nézzek egy használtat? Üdv!
Szia! Esetleg ha a kis lyukon keresztül kinyitod, átmozgatva a mechanikát, visszazárás után hátha jó lesz, csak be van ragadva? Hátha alapon...
Gumis áttét van benne, nem kopott vagy lazult ki?
A vezetősíneket takarítsd ki, kendd újra. Hirtelen ennyi.
Egy szép HP modellt javítok és minimális költséggel szeretném mert csak műhelyes gép lesz....
Köszönöm mindenesetre. Másik bajom , hogy a video kártyán van kép de erősen kék majdnem minden. valahogy nem jön ki az összes szín rajta. vga kábel meg a monitor rendben van. Köszönöm!
Asztali vagy noti az író? Az lemaradt. Notisnál más a nyitási módszer.
Vga gyanúsan hibás. Boot képernyőnél is ilyenek a színek?
Asztali. A 2 dvi közül az egyik rendben működik de a másik...
kép
Lehet egy SMD alkatrész megszakadt a panelon annál a DVI kimenetnél, vagy a GPU-ba van valami. Nézd meg alaposan a kártyát a DVI csatlakozónál, nincs e lepattant megégett stb rendellenesség a környéken.
A DVD-nél azt a gumit nézd meg. Én annó befőttes gumival pótoltam egy ugyan ilyen hibát produkáló DVD-t
Égést nem látok rajta... valószínűleg gpu.
Ha nem zavar, és nem használod, akkor felesleges vele foglalkozni.
Használtam volna de így nem fogom.
Akkor vagy vga csere, vagy mérés a két oldal közt. Esetleg ha egy jó fotót tudsz készíteni, vagy típust mondani több szem többet lát alapon megnézhető.
gt7600 de nem görcsölök vele. smd nem nekem való. remeg a kezem és vaksi vagyok.
Köszönet! Apróban veszek másikat.
Sziasztok,
Pár éve már, hogy fent van a gépemen egy Lightscribe program, amit használtam jópárszor. Tegnap megint akartam lemezre írni de a program nem volt hajlandó semmit se csinálni. Szerencsére megvolt a telepítője, újraraktam de semmit se csinál. * nem található iró hardver* hibával kiakad. Elötte pár perccel írtam ki a DVD tartalmat, tehát az író biztos jó. Kipróbáltam másik gépemen, ott se megy. ( a képen látható lemezt használom) Kerestem neten másik programot de sehol semmi. Létezik, hogy nem támogatott többé a Lightscribe funkció?
Ennél viccesebb a dolog.
A nem található író hardver jelentheti, hogy a gépedben lévő DVD író nem támogatja a LightScribe (LS) funkciót. Viszont néha csak a lemezt nem ismeri fel LS kompatibilisként és akkor is ezt a hibát írja ki (de ilyenkor gyakoribb a nem LS lemez hibajelzés). Az eszköz onnan tudja, hogy LS kompatibilis a lemez, amit behelyezel, hogy a lemez közepén lévő kódokat megpróbálja leolvasni. Viszont (csak, hogy öröm legyen, amikor véletlenül működik), a lemezek, amiket én eddig próbáltam, 90%-ban kapásból elutasításra kerültek, mert nem tudta az író elolvasni a kis kódocskát középen. Viszont ugyan ezek a lemezek 100%-ban megjavultak attól, hogy alkohollal megtisztítottam a kérdéses szakaszt és utána tettem őket vissza az íróba.
Kösz a tippet, megpróbálom megpucolni a belső gyürű részt.
Az író eddig tudta ezt a funkciót, tehát az nem lehet. Originál, csomagból kivett lemezt használtam, most megpróbálok egy másikat is. Azért érdekes, hogy neten nem találok másik íróprogramot! A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2018
Pont ezt mondtam, celofánból frissen kibontott lemezek csinálták ezt... S nem is márkátlan darabok
Eszerint megoldódott..(?)
Ha nincs benne 1 GB-nál több RAM akkor egy Win98-at tennék rá mert olyan már nincs sok embernek és igazi retro jelleget kölcsönözne annak a kis gépnek.
Már csak azért is, mert az SE az első windows, amelyik az usb-t kezeli...
Akkor már inkább Millennium, ugyanis abban már alapból benne van az USB és nem kell azt külön telepítgetni...
Nem egészen tudom hogy mire van szükségem.. inkább így leírom a problémámat aztán így hátha rájöttök.
A kis NAS-om nagyon szépen megy! ( OpenMediaVault) Minden nagyobb fennakadás nélkül, még az én sorozatos bénázásom ellenére is! Ha itthon vagyok akkor ugye szépen látja minden a meghajtót benne. Telefonon egy FileManager+ nevü programot használok! szuper.. amire nekem kell arra bőven jó! De van a laptop, amit néha itthon néha meg nem itthon használok! És vagy egy Mappa szinkronizáló programot keresnék ami autómatikusan szinkronizál, vagy valami olyan beállítási lehetőséget hogy "távoli" hálozati meghajtót tudjak hozzá adni! Egyrészt így lenne szinkronizált Mappám/Meghajtóm... másrészt talán tudnék olyat csinálni hogy a laptopon lévő meg a desktopon lévő (pl) SketchUp vagy Gimp ugyan azt a mappát tudná használni.. ugyan azon a projekten mind a két gépről tudnék dolgozni!, mint egy "felhötráhelyel" Köszönöm
Szeretném jelezni, hogy megjelent a Hiren Boot CD új verziója Win10 (x64) alapon. DVD-n nagyon lassú, pendrájvra érdemes kiírni. Evvel is legalább egy perc a bootolás)
A káromkodás ezen az oldalon szigorúan tilos!
Van-e belőle 32 bites (x86) verzió is? (...)
|
Bejelentkezés
Hirdetés |