Fórum témák
» Több friss téma |
A klónok CH340 Soros-USB illesztőjének drivere (Letöltés)
Sziasztok!
Ardoino-val kell megoldani egy DC motor nyomaték illetve fordulatszám vezérlését... Kérdésem az lenne, hogy egy hajszárító motornak kb. 14-18 V-ot megtudok-e hajtani vele, ha külső tápot használok?! Illetve nyomógombokat és potmétert gondoltam hozzá a megvalósításhoz. Még azt hogy egy 16x2-es LCD kijelzőre kiírni az aktuális fordulatszámot... Valaki tudna segíteni? Előre is köszönöm!
Ja hogy ESP. Szóval ez Atmel "utasítás", ki tudja hogy implementálták ezt ESP-re, már ha igen. Ha a String-es téma jól megy akkor szerintem ne is küzdj szerintem tovább.
Persze, meg tudsz hajtani bármit, csak nem közvetlenül. Kell valamilyen kapcsolóelem, mondjuk egy FET, vagy valamilyen motorvezérlő cél IC. Motorból hülye vagyok, olvasmányélményem a H-bridge, lehet ezzel előrébb vagy.
A nyomógomb, a poti és az LCD triviális, de az már csak a hab lesz a tortán, a funkció legyen az elsődleges.
A core_esp8266_noniso.c fájlban van definiálva a függvény, érdemes ellenőrizni, javítani.
Ebben a fórumtopikban is küzdöttek vele (bár lehet, más volt a probléma). A hozzászólás módosítva: Okt 25, 2018
Kérdés a visszacsatolás mikéntje. Meghajtani akár egy NFET-tel vagy híddal is lehetséges, ott az áramra figyelj leginkább.
Köszönöm szépen, ránézek!
Egy arduino mega panel mekkora sebességgel (fps) tud egy 480x320 felbontású kijelzőt vezérelni, ilyenre gondoltam:
Bővebben: Kijelző
A megjelenítendő képnek mi a forrása? Az Arduinonak kell generálnia folyamatosan, vagy olvassa valahonnan (pl SD kártya)?
Az arduino-nak kell generálni. Bár a due jobb lenne használni.
A youtube-on találhatsz egy rakat videót az "arduino mega 320x480" keresőszavak kombinálásával. Amúgy lassabb lesz valamivel mint egy UNO, mert a MEGA 8 bites adat lábai jobban össze vannak keverve mint az UNO-é. Ekkora felbontáshoz azért inkább valami 32bites cuccot javasolnék.
A hozzászólás módosítva: Okt 26, 2018
Ez a megára való LCD:
Bővebben: Link
8 sec-re raktam kapásból a kódban, ekkor csinálta amit írtam. Új bootloader van?
Sziasztok!
Soros porton kapok az espeasy-től adatot, viszont elég sok karakter van, ami nem kell. Van megoldás, hogy hogyan lehet kiszűrni a "hasznos" karaktereket további feldolgozásra? Köszi.
Szia!
A hajszárító motor eredetileg nem DC motor, hanem soros univerzális gép. Persze megtáplálhatod DC feszültséggel, de a nyomaték szabályozás soros gépnél bonyolultabb, mint ha egy külső gerjesztésű vagy állandó mágneses DC motort választanál. Ha elég az egynegyedes szabályozás (egyirányú fordulatszám és nyomaték), akkor a meghajtásnak elég lehet egy fet és egy szabadon futó dióda. A fordulatszám és a nyomaték közvetett meghatározásához legalább a motor feszültségét és áramát kellene mérni.
Szia!
Hol vannak ezek a karakterek? Az elején, végén, vagy közben? De mindegy is, mert a string.replace() függvény segítségével lecserélheted a keresett karaktereket semmire. (azaz amire cserélnéd az '' karakter, nem adsz neki értéket, csak az idézőjelek egymás után.) Bővebben: Link Ehhez nyilván az kell, hogy használd a string osztályt. Ha azt nem akarod és byte/char tömbben vannak az adatok, akkor azt is megteheted, hogy a readbyte-nál egy if-el figyeled mi jön be és ha ezek közöl valamelyik megegyezik a kivágni kívántakkal, egyszerően nem teszd bele. Ennél is van jobb megoldás, de kód nélkül nem tudok mást javasolni.
Egyenlőre még nincs fogadóoldali kód. Az espeasy 10 percenként küld "ACT: OK" és nekem csak az "OK"-ra kellene reagálnia az arduinonak. Vagy az egészre és akkor nem kell válogatni sem.
Ebből próbálok elindulni, de csak 2 karakterre reagál, 3 vagy többre nem.
És olyan is akad, hogy bármit beírok, ami A-val kezdődik máris jön a válasz.
Csak azt figyelje, hogy jön e egy "O" és utána egy "K" ?
Szia!
Szerintem így nem lesz jó. Egésznek adsz át Byte értéket. (int incomingbyte az egész típus nem byte) Az egyik megoldás, hogy definiálsz egy char tömböt és abba szépen belepakolod azokat a byte-okat amiket a serial-ról kapsz. Ezután a tömb utolsó előtti is utolsó elemét vizsgálod, hogy azok ok-t adnak ki vagy sem. Ez a mód a jobb, mert nem használ string-osztályt. (szerintem ez a jobb, de a string osztállyal sem rossz.)
Az lenne a cél.
Ez a kód mást csinál, de az elv ugyanaz.
Addig vár amíg nem jön "O" "K" a soroson. Innen már nem nagy ügy.
De azért mást is kell csináljon a program, nem várhat az "OK"-ra 10 percet.
Az elvet nézd, sorba olvassa a karaktereket, nem kell tömb, se string, egyszerű a vizsgálat is.
Ezt "sütöttem" ki a segítségedből, működik.
Viszont van a programban összesen 10-11 sec delay. Nem okoz problémát?
Nem tudom a buffer tárolja e az adatot, a 10-11 sec egyben van vagy darabokba?
Ki kell próbálni, jobb ötlet nincs.
Darabokban van. Viszont olyan opciót lehet csinálni, hogy a válasz után törölni a c1 és c2 értékét?
Miért kell törölni? De persze, lehet.
Gondoltam azért törölném, hogy ne legyen tele a serial buffer. Vagy az nem tud megtelni?
Sziasztok. Volna egy kérésem,kérdésem. Adott egy kód.
Ez jelenleg egy nyomás szabályzó vezérlés. Az esetemben a relé helyén vagy utána egy dc motor lenne. Azt szeretném elérni,hogy ha a nyomás leesik a beállított értéktől akkor a motor elinduljon és termeljen nyomást és utána megálljon. Jelen esetben ezt is teszi. A nehézség ott kezdődik,hogy valószínűleg a motor mire megáll több nyomást fog előállítani mint ami kell.Ezt a,hogy lehetne megoldani? Azt sejtem hogy áttételes motor kell,így már jobb a helyzet. Vagy esetleg lehet ezt PWM szabályzással? Akkor a relé kiesik ami nem lenne gond.De ezt a részét nem tudom megoldani egyedül. Ebben kérnék segítséget. |
Bejelentkezés
Hirdetés |