Fórum témák
» Több friss téma |
Ez a hiba általános, minde akkumulátornál jelentkezik. Oka az akku belső ellenállása.
Végül rászántam magam a teljes gyári állapot visszaállításra. Ezzel mintha megjavult volna az akku. Megint bír 2 nap felett akár.
Közben az érdekesség kedvéért ránéztem a wifi router logfájlra és találtam benne sok kapcsolódást a telefontól pedig ki volt kapcsolva a telefon wifije végig. Valami program folyamatosan titokban (talán a google) használta a kapcsolatot. A teljes reset óta eddig semmi wifi folyamatot nem észlelt a router ettől az eszköztől. Köszönöm mindenkinek a tanácsokat, végül megnyugodtam, hogy nem halt kia az akku egyik napról a másikra. Apránként rakom vissza a régi programokat és majd figyelem, hogy melyik szeret wifizni a tudtom nélkül.
Jó, hogy nem vettem új akkut feleslegesen. A full reset után egész jól viselkedik a telefon, pedig pár program már visszakerült rá. Kezd szűkülni a kör, hogy melyik program ette az akkut. Ha meglesz és érdekel valakit akkor megosztom itt a tapasztalatomat.
Sziasztok! Szeretnék segítséget kérni!
Vagy egy LG D168 típusú telefonom. Ma sajnos valami történt vele. A hibajelenség, hogy ma többször újraindult, minden ok nélkül. Azt vettem észre, ha nem csinálok vele semmit pl.: lerakom az asztalra, akkor egy bizonyos idő után minden ok nélkül újraindult. A szoftverét gyári állapotra visszaállítottam, de sajnos ezután is újraindult. De ha pl. zenét hallgattam rajta akkor nem indult újra. Azonban ilyenkor, az akkumulátorra illetve a telefon hátulja nagyon melegedett. Letöltöttem egy ellenőrző programot, ami a hőfokát is mutatja az akkunaak. A program szerint, ilyenkor az akkumulátor 55°C volt. A telefon kijelzője szerint az akku gyorsan merül, pedig a program az akku állapotát jónak (good) jelezte. Ezt a hibát okozhatja az akkumulátor hibája? Vagy a hardver hibájából valószínűbb a gyorsabb merülés és az újraindulás? Köszönöm a válaszokat előre is! A hozzászólás módosítva: Okt 15, 2018
Szia!
A jelenség tipikus Snapdragon elhalálozás. Előbb-utóbb Boot-Loop lép fel és vége. Az akku hőmérséklete durva, ha a proci produkálná, még elfogadható volna, de a Li-Ion akksik ~80 °C-ig bírják károsodás mentesen. Az akku minél melegebb/ minél nagyobb a terhelés annál gyorsabban merül. Ha 55°C, nincs min csodálkozni. Azért indul újra, mert amikor kicsit erő-igényesebb feladatot kérsz a processzortól, már nem tudja "felpörgetni" magát annyira és lefagy. Ezzel sajnos nem tudsz mit csinálni. Ui.: A melegedés pedig a processzor erőlködésének és az újraindítások alkalmával fellépő magasabb energiafogyasztásnak tudható be. Megjegyzés; ez csak az én véleményem eddigi tapasztalatok alapján
Értem. Még esetleg annyi információt adnék , hogyha a töltője rá van dugva,akkor nem produkálja az újraindítást.
Hát ez így sok mindent megmagyaráz. Mint említettem, a nagyobb terhelés kihat az akkura ismét mivel minden akkuban (Li-Ion/Polymer) van egy szabályzó elektronika, így ha az meghibásodott, akkor könnyen elképzelhető, hogy ha a készülék nagyobb energiát akar kérni, az elektronika nem képes szabályozni és lekapcsol.
Vagy ellenkező esetben, mivel ezek az akksik képesek egyik pillanatról a másikra feldobni a talpukat, az elektronika az, ami még valamit kiprésel, de ebben az esetben alapjáraton is érezned kell, hogy nem jó a kapacitás. De valójában próba az egész.
Szóval akkor van esély,hogy nem kell kidobni a telefont.
Sziasztok!
Van egy Gigaset A120 típusú vezeték nélküli telefon... Na most az lenne a kérdésem, hogy hol lehet beállítani a hívóazonosítót rajta? Beírtam a névjegyeket és mind belső mind külső hálózatról hívva valamiért sehogysem akarja kijelezni a hívóazonosítót! Valakinek lenne rá ötlete , mi lehet a probléma? Előre is köszönöm!
Eltekintve attól az apróságtól, hogy nem mobiltelefonról van szó, a használati utasítást elolvastad?
A hívószám kijelzésnek vannak feltételei, azok teljesülnek? (használati utasítás Hívószám kijelzés szakasz) Bővebben: Link
Sziasztok! Szeretném a segitségeteket kérni. Van egy samsung j510fn és sehol nem találok hozzá firmawert. A tipus sm j510fnxxu2br3. Kernel: 3.10.49-1247 6963. Nagyon örülnék egy linknek vagy, hogy hol találhatnám meg, vagy milyennel lehet helyetesìteni. Ja az android renddzer 7.1.1
Sziasztok.
Sony Z5-ös telo.ha indítom a hívást elsötétedik a kijelző.Szoftvert újra telepítettem,de nem változott. Ötlet,tipp,mi lehet a hiba? Köszönöm.
Megdöglött a közelítés érzékelője (proximity sensor). A videó alapján próbáld ki a tesztet. Bővebben: Link
Sziasztok!
Tavaj másodkézből vásároltam egy Honor 8 Készüléket. Nem tudom, melyik Android fut jelenleg rajta. Pár napja küzdök vele, mert Factory Reset után nem enged be. Az első választásoknál (nyelv, G-fiók, egyebek), nem fogadja el a G-fiókomat. Másik telefonra azonnal megjön, hogy bejelentkezett, de a telefon visszadobta, hogy olyan E-mailt kér, ami rajta volt először. Az eredeti tulaj elérhetőségét nem tudom, rég töröltem (ha az övére gondol). A Huawei accountommal sikerült bejelentkezni, azt elfogadta, de a G-fiók bejelentkezésnél nem megy tovább. Mit lehet vele csinálni? Még ha nyitva lenne a Pre-loader, áttöltenék egy korábbi ROM-ot, de le van zárva és a Huawei nem adja oda a kódot... Valami ötlet valakinek? A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2018
Internet, google. Kollégám járt hasonlóan, master reset után nem tudott belépni, mert kérte az első fiókot, amivel beléptek. Vagy két napig kutattam a netet, mire találtam egy megoldást és sikerült nehezen belépni hackeléssel. Vannak fent videók, leírások próbálni kell, mert nem mindegyik jó egyformán minden telefonra.
Neten utánanézve, olyan tippeket adnak, hogy lehet el van mozdulva a szenzor, ha nem az alaplapra forrasztott, aztán ugye az előlapi üveget érzékeli. Ha nem az alaplapra épített, akkor meg lehetne nézni. Google ad pár találatot erre a hibára, érdemes olvasgatni kicsit róla, hátha megoldható otthon is a hiba.
Valószínű, hogy mégsem hardver hiba,? Újra indítottam és elvégeztem egy újabb tesztet,és működik az érzékelő,vagyis hívás indítás után is világos a kijelző,kézzel közelítve elsötétül.
Viszont nem működik a mikrofon,és a rezgő,és a kijelző érintő hang,és csengő hang. Újra telepítettem,van csengő,és érintő hang,de nincs mikrofon.és rezgő. ??
Esetleg egy másik, frissebb,vagy régebbi szoftvert meg lehetne próbálni feltenni, mert akkor valószínű szoftveres a gond.
Most 7.1.1 van fenn. Nekem jó lenne régebbi is,talán 5.0,vagy 5.1-el jött mikor megjelent.
Régebbire hogy lehet cserélni?
Processzortól függ, hogy hogyan. Mint ha kézi frissítést alkalmaznál, csak így Downgrade-t csinálsz.
Sziasztok, Van egy kínai (HomeTome) Zoji Z7 -es telóm. Szeretném ROOT -olni, mert vírusos lett az egyik system progi. (WirelessUpdater) SP-Flash közben lefagyott, majd másodjára lefutott, viszont kitörlődött a két IMEI szám. Root jogosultság nélkül viszont nem tudom visszaírni az eredetit. Amit a neten találtam progikat, mindet végigjátszottan, s azt írja, ha el is kezdi, hogy "kemény, mint a kő".
Van valakinek ötlete, vagy keményebb programja rá? A system 6.0 Marshmallow. Előre is köszi!
Csatolom a képernyőmentést.
Szép estét mindenkinek!
Vásároltam egy "független" Navon Supreme Pro "okostelefont". Nos megjött a csomag, de volt egy vodás új sim kártya is a csomagban. (nem tudom miért hiszen függetlenként vettem, mivel nekem 30-as kártyám van). Kibontás után telefonba akku belekerült és az én "30"-as kártyám. Nincs térerő a telefonon. (segély hívást sem lehet kezdeményezni róla) Ez lehet azért mert a "függetlennek" hitt telefon nem is független?(Voda függő lenne?) A vodás kártyát nem bontottam ki. Vagy esetleg rossz a telefon antennája? Vigyem (küldjem) vissza a boltba,hogy cseréljék ki? Mi lehet a hiba vele? (ha van egyáltalán)
Szép estét!
Meg is válaszoltad szerintem. Én visszavinném.
Ha nem független lenne, akkor szerintem el sem fogadná a kártyát és pin beadás után hibaüzenettel jönne. Ez inkább telefon probléma, vidd vissza.
Ha idegen sim bekerül akkor is kell tudnod segélyhívást indítani. Kivéve ha rossz a telefon.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |