Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   2980 / 3599
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Annyit a hátamon is elcipelek.
Tube: a saját készítésűnek más a fílingje.
(#) (Felhasználó 116638) válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 19, 2018 2 /

Ja.Lassabban készül, de legalább rosszabb mint a bolti))
(#) nedudgi válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Dec 19, 2018 / 3

Tulajdonképpen irígykednem kellene, hogy mennyire nincsenek anyagi gondjaid - el sem tudod képzelni, hogy vannak olyan emberek akik pár ezer forintot is igyekeznek megspórolni, mert nekik az is számít. De, ha jobban belegondolunk, van a dolognak egy másik oldala is. Az alkotás öröme behozza az "elvesztegetett" időt. Én szívesebben használom a gyerekem, vagy leányom által gyártott hamutartót, könyvjelzőt. Pedig vehetett volna sokkal szebbet is...
A hozzászólás módosítva: Dec 19, 2018
(#) (Felhasználó 116638) válasza nedudgi hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Ne irigykedj, nem erről van szó. A hamutartós hasonlatod teljesen rendben van, és értem is az "alkotás öröme" dolgot.
Csak tudod nehezen értem meg (ennek ellenére elfogadom) hogy a mai világban, ahol az idő hihetetlen módon felértékelődött, vannak emberek aki még hisznek a "gombhoz a kabátot", és a "sz--ból várat" dologban.
Nem arról van szó,-jelen esetben- hogy Alaszkában vagyunk a vadonban, és meg kell oldani egy szitut abból, amit találsz.
Itt tipikusan a kókányolás a téma, ami elég gáz, ha megkapsz valamit fillérekért, de nehogy véletlenül pénzt kelljen kiadni.Jani "munkáit" elnézve, jobb lenne ha megvenne dolgokat, mert amiket összehoz, legyen az csöves erősítő, vagy kályha, a szőr feláll a hátamon, olyan életveszélyes mókák.(Orosz Youtube videókra hajaz minden)
Én is építek dolgokat, de csak olyat, amit boltban nem kapok meg, és házilag JOBBAT tudok készíteni.
Tehát nem állok neki sarokcsiszolót készíteni, mert nincs értelme, gondolom ez érthető.
Ez a véleményem.
Aztán most nyomhatod a lefelé mancsot, mint eddig minden hozzászólásomra, de tudod a tények elég makacs dolgok...erről ennyit

(#) Kovidivi válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Dec 19, 2018 / 1

Pont szerszámostáskából készítenék sajátot, vagy már készet alakítanék át. Nekem volt egy, a szíj része egyszerűen mindig becsavarodott, mint egy kötél, úgy szorította a derekam, a csatja folyamatosan kilazult. A táskák olyan szögben álltak, hogy kihullottak a szerszámok belőle. De szerencsére már nincs szükségem szerszámtáskára!
(#) (Felhasználó 116638) válasza Kovidivi hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Pedig az Osztrákoknál nagyon jó dolgokat kapni.
Még szerencse hogy már nincs rá szükséged
(#) Kovidivi válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Ugyanazok a termékek az obikban, akárhova mész.
(#) jani1987 válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Dec 19, 2018 / 1

Nem publikáltam mindent. Kerítés, fal újra rakás, betonozás a jószág alá, kapufél csere a ház közt, eresz csatornázás egyenetlen terepen, ablak csere és még tucat plusz egy dolog amit meg kellett oldanom null szakmai tudással. Anyám rajtam kívül senkire nem számíthat mert bátyám b.... lejönni durciból. Elektronikával szinte nem is foglalkozok miután egy lemezt se tudtam kifúrni a gyatra szerszám minőség miatt. A "bátorításaidat" fontolóra veszem.
(#) lóri válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Nos, ne aggódj. Fiatal vagy, mindent megpróbálsz. Ha nem is hibátlan, tapasztalatot szerzel. A hegesztésed nem rossz kezdőként.
(#) granpa válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Dec 19, 2018 / 6

Van, aki úgy születik (és úgy is marad ), hogy mindjárt "jobbat" készít, aztán van, aki gyakorol, míg nem tud jót készíteni. Ajánlom Jani történeteit elolvasni, -tudom, az idő "felértékelődött", meg pénz-, de némi empátiával talán megértenéd a helyzetét. Aztán van , aki "kókányol" (tanul), meg nincs az a pár fillér, amit kiadjon, valamint nem Alaszkában lakik, hanem esetleg a magyar vidéken (ahol nehezebben érhetőek el egyszerű dolgok, mint Alaszkában, a sokkal komolyabbak).
(#) pjg válasza (Felhasználó 116638) hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Utálatosak azok a "gazdag" emberek, akik a csórók küszködését lenézik!
(#) jani1987 válasza granpa hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Kösz az együttérzést mesterem.
Lóri: egyetértek veled.
(#) pucuka válasza granpa hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Vagy volt neki mestere (apja) aki a "kókányolmányomat" meglátta, (nem volt időm eltüntetni a szem elől) két ujjal felcsippentette, és kérdezte: "ez mi?". És azzal a mozdulattal vágta ki a csukott konyhaajtón, üveggel együtt. (Az üvegezés saját zsebpénzből) Kérdeztem, hogy miért, a válasz, miért hogy nézett ki. (voltam tán tizenpáréves)
(#) Ge Lee válasza granpa hozzászólására (») Dec 19, 2018 / 2

Az idő annál értékelődik fel akinek nincs belőle, akinek meg van, az nem is számolja. Nyilván aki napi 12 órát robotol valahol, annak már nem lesz sem kedve sem ideje bütykölgetni. Meg ha esetleg jó sokat keres abban a 12 órában, akkor értelme sincs bütykölgetni, inkább megveszi amit akar. Aki meg otthon ül egész nap, vagy éppen minimálbéren tengődik, annak lesz ideje, vagy éppen rá lesz kényszerülve.
Ha meg kellőképpen sarkosan nézzük ezt az egészet, akkor tulajdonképpen semmit sincs értelme csinálni. Főleg ebben a szakmában, mert mindent legyárt a kínai olcsóbban, az anyagot nem kapom meg annyiért mint amennyiért ő ideküldi Kínából, és akkor még vegyek pákát, szerszámokat, meg még görnyedjek is fölötte órákat.
Ha meg a másik sarokból nézzük, akkor sok mindennek lehet értelme, hiszen aki annyit keres egy hónapban, amennyit a vízvezeték szerelő elkér tőle egyetlen munkáért, akkor nem jár rosszul ha megcsinálja magának. Legfeljebb nem 2 nap alatt készül el hanem 1 hét alatt, de megspórolt magának egy havi fizetést.
Eléggé rövidlátó az olyan ember, aki ezt (meg mást is) csak a maga szemszögéből képes látni, így képtelen a többit megérteni.
(#) zolika60 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Az életben három dolog van, aminek hiányára az emberek folyamatosan panaszkodnak. A pénz, az idő és a szeretet. A vicces az, hogy mindhárom végtelen mennyiségben áll rendelkezésre.
(#) jani1987 válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Sok dolog van amit az élet nem adott meg nekem. Kivéve az önálló, saját véleményt és gondolkodást, empátiát, emberséget és mindazt ami az egészséges társadalom alapja. Nem szeretném ha a vita személyeskedésig fajulna.
(#) peti333 válasza Ge Lee hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Ennek is van egy optimuma, mi az aminek érdemes nekiállni és mi az aminek nem. Fiatalon, amikor a válságévekben alig lehetett munkát találni, gyakorlatilag időmilliomosként egy 2000 forintos alkatrészt inkább kifaragtam 1,5 nap alatt. Ilyen mostanában eszembe sem jutna.
Persze még mindig kiröhögöm a volt kollégáimat, akik mérnöki diplomával a zsebükben képesek szervizbe vinni az autójukat egy olajcserére is, ami otthon, még akna nélkül is 30 perc alatt bőven kivitelezhető. Ott még arra sem hivatkozhatnak, hogy "drágább az idejük", mert tovább tart megszervezni, hogy eljusson a kocsi a szervizbe, és haza mint amennyi idő alatt házilag kivitelezhető lenne.
Itt is természetesen megvan az optimum, pl. az autómon, motorjaimon a szerelések 95%-át elvégzem házilag, de pl. gumit szerelni eszembe sem jutna.
Egy másik szempont, hogy ha szigorúan idő/pénz arányt nézzük, jobban jönnék ki, ha nem főznék, hanem rendelném az ételt valahonnan, viszont itt szerepet játszik az is, hogy az éttermi étel soha nem lesz olyan minőségű, amit magamnak készítek.
Arról nem is beszélve, hogy az a legjobb, ha az ember mindenhez ért valamennyire, vagy legalább a tananyagot begyűjti hozzá időben. 3-4 éve ha valami bajom volt a motorral, simán áttoltam a szomszéd utcába és két napon belül készen volt, mert konkrétan minden sarkon volt egy motorszerelő. Most az egész városban 2 motorszerelő van, nyáron 2-4 hónapos várólistával dolgoznak.
Én azt mondom, mindig becsüljük meg az embert, aki megoldja önállóan az életét, de azért fél évente vizsgáltassuk meg elmeorvossal is.
(#) zolika60 válasza jani1987 hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Személyeskedni eszembe sem jutott. Csak leírtam ami eszembe jutott a fentebbi beszélgetésről.
(#) Bakman válasza peti333 hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Idézet:
„mindig kiröhögöm a volt kollégáimat, akik mérnöki diplomával a zsebükben képesek szervizbe vinni az autójukat egy olajcserére”
Egy oljacsere nem csak az olaj lecseréléséből áll. Garanciális feltételhez is kötik. Sokszor rejtett hibákat is javítanak így a tulajdonos tudta nélkül. Stb.
(#) Topi válasza Bakman hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Én is szervizbe viszem olajcserére villamosmérnökként, mert az autószerviz feladata helyes környezetbarát módon kezelni a régi motorolajat. Ezt se felejtsük el, hogy a kiengedett olaj is feladat! És semmi keresnivalója nincs a kommunális hulladékban.
(#) granpa válasza Topi hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Viszont jól ég a kályhában (a szintetikusok nem annyira), bár erősen környezetszennyező.
(#) SALáta válasza Topi hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Minden benzinkúton leadhatod. Amúgy helyes amiért viszed. De le lehet adni ingyen.
(#) Topi válasza granpa hozzászólására (») Dec 19, 2018 / 1

Csak óvatosan ezzel, mert nagyon sokan komolyan gondolják. Szerintem azért a téli fűtésszezonnal nem kellene együtt járnia a fekete füstű kéménynek, meg az égett gázolaj szagnak.
Tüzeltem régen vegyestüzelésűvel, eszem ágában nem lett volna ilyeneket beleönteni, rádobni, stb. "Jól ég a PET palack..."

Szerk: És nem (csak) környezetvédelmi harcoskodás kérdés ez, hanem józan ész. Vastag jól hőszigetelő korom és salak nagyon jól távol tartja a vízkörtől a meleget.
(#) dokidoki válasza Bakman hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Ez igaz is lehetne, és biztos van olyan hely ahol tisztességgel el is végzik, az is jogos, hogy a garancia így érvényes.
De rejtett hibák javulása a tulajdonos tudta nélkül, úgy hogy még kiszámlázva sem vehető észre, az inkább Andersen világába illik.
Abszurdisztán sarkában az a jellemző, hogy szűrőcsere címén egyszerűen nem történik semmi, illetve kifizeted, de nem kerül bele a gépbe. Sajnos van ilyen tapasztalat...
Ezért többnyire az a biztos, amit az ember sajátkezűleg elvégez.
(#) zolika60 válasza dokidoki hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Bizony ez sajnos így van. Egyszer vittem egy márkaszervizbe egy ismerős garanciális autóját. Az olajcserét láttam az ablakon keresztül. Úgy zajlott, hogy felemelték az autót, az olajat leengedték egy sárga műanyag kancsóba. (Aki volt katona még biztosan ismeri azt a fajtát Abban adták az étkezőben a teát, vagy kávét.) Majd a szerelő ezzel a kancsóval és a leszerel olajszűrővel eltűnt a színfalak mögött. Kis idő múlva jött vissza, egy ugyanolyan kancsóval és egy doboz nélküli olajszűrővel. Feltette a szűrőt, betöltötte a hozott olajat és készen volt. Úgy vagyok vele, hogy én is sajátkezűleg cserélek olajat, mindig időben és megfelelő helyről vásárolva. Sok százezres futásteljesítmény az eredménye.
(#) Ge Lee válasza SALáta hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Ezt kipróbáltad már? Én sok éve, amikor még magam cseréltem az olajamat elindultam a fáradt olajjal a kútra. Mondom hogy ezt hoztam, és itt hagynám, mert hogy ezt hallottam hogy itt kell leadni. A kutas majdnem kapkodott a levegő után, hogy honnan vettem ilyen marhaságot, és nehogy itt merjem hagyni. Másik kút, kb, hasonló válasz.
Azóta öregedtem. Huszonévesen nem éreztem jól magam ha valamelyik nap nem olajozhattam össze a kezem, folyton bütyköltem, simsonon teljes motorgenerált magam csináltam és hasonlók. Most eszembe sem jut hogy magam cseréljem az olajat. Elviszem az ismerősömhöz az új olajat meg a szűrőt, megvárom azt a pár percet, odaadom neki azt a 2000Ft-ot amit kér és eljövök. Sőt, ma már az is nyűg ha meg kell húzni egy csavart, vagy ki kell cserélni egy légszűrőt.
(#) Ge Lee válasza dokidoki hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Gyári, teljesen új alkatrészeket vettem a bolti ár harmadáért így a régi autómhoz. Kérdezem a csávót, hogy hát ezt meg hogy? Mondja, szervizben dolgozik, és bizony gyakran előfordul olyan, hogy kiszámláznak alkatrészt amit valójában nem is cserélnek ki!!! Mondom ez király.
Olaj ugyanígy, ráírnak a munkalapra valami márkás olajat, csak éppen nem azt öntik bele hanem valami olcsót. Ha én viszem oda, legalább tudom hogy mit önt bele a haverom. Vagy mégsem, mert az eladó azt mondta egyszer a boltban, hogy hát ő csak reméli, hogy nem hamisított az olaj amit a kezembe ad, merthogy ők sem tudják visszakövetni az eredetét, pedig próbálták. Van egy olyan szakasza a kereskedelmi folyamatnak amibe egyszerűen nem látnak bele.
Mondom, de hát itt a hologramos matrica a Castrol-os (mert hogy olyat vettem) flakonon. Válasz, igen, a hamison is ugyanúgy ott van...
(#) bbb válasza zolika60 hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Én meg olyan márkaszervizbe vittem a kocsim, ahol ismertem a szerelőt és nyugodtan nyakon tudtam vágni, ha valami nem úgy történt, ahogy én jónak láttam. Azóta is hozzá hordom a kocsit, csak már márkaszervizen kívül...
Az olajcseréről meg tényleg csak annyit, hogy nem nagy szám megcsinálni, de! Utána vihetem el a leeresztett olajat valamelyik benzinkútra, vagy jó esetben a hulladéktelepen átveszik. Ugyan ez igaz a szűrőre is, hiszen az is környezetre ártalmas hulladéknak számít. Nekem megéri kifizetni azt, hogy nem nekem kell elmenni az olajért, az alkatrészekért, s nem nekem kell befeküdni a kocsi alá, hogy megcsináljam.
Az időtényező se olyan, hogy nagyon szervezgetni kellene, telefonon megbeszéljük mikor menjek, s munkamennyiségtől függően pikk-pakk végzek.
Nem a nemtudást kell az én esetemben megfizetni, hanem a kényelmet és ez a nem mindegy.
(#) Bakman válasza dokidoki hozzászólására (») Dec 19, 2018 / 1

Idézet:
„rejtett hibák javulása a tulajdonos tudta nélkül, úgy hogy még kiszámlázva sem vehető észre, az inkább Andersen világába illik”
Pedig nem mese. Ismerősöm ilyen helyen dolgozik. Akár tetszik, akár nem, ma már az autók is olyanok, mint a frissen kiadott telefonok és szoftverek. Igénylik a frissítést, javítást vagy ahogy egy kollégám mondaná, a törődést. Csak a nagyobb és veszélyes hibák kerülnek nyílvánosság elé, lásd az utóbbi idők visszahívásait. A versenykényszer hozta ezt is, egyszrűen nem tudnak mindent, minden körülmény között tesztelni mert nincs rá idő.

Ha valamit javítanak ingyen, a tudtod nélkül (tulajdonképpen elismerve azt, hogy a megvételkor nem volt teljesen rendben az autó), nem teljesen mindegy?
(#) Alkotó válasza Bakman hozzászólására (») Dec 19, 2018 /

Nem túl vidám valóság ha igazad van.
Ha egy ilyen nem várt hiba, 300 km-re otthonról, hajnal fél kettőkor, intenzív esőben jön elő, akkor az bosszantó egy sok millás új autóban ülve.
Én már a melléklettől is megijedek, pedig ez egy nagyon kicsi autó belseje. A középen lévő karika inkább TV-nek tűnik, annyi vacak látszik rajta.
Következő: »»   2980 / 3599
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem