Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 10, 2005
Témakörök:
Szia!
A jófogás hirdetés eltűnt a képeivel együtt. Gyorsan elvitték. A mély az biztosan megvan 20 cm-es emlékeim szerint. Akkor mindent próbálok összeírni és felrakom majd. Üdv.
Szia. Rendben köszönöm.
Sziasztok.
Van egy JAMO E500 tipusú hangfalpáram. Szeretném aktív hangfalpárrá átalakítani. Ehez kérnék segítséget (linket vagy bármi építő hozzászólást). Üdv.
Felejtsd el és inkább add ezeket és olyant vegyél, vagy építs, ami meg is éri a befektetést.
Kellemes ünnepeket és BUÉK!
Üdv mindenkinek !
Gyors kérdésem lenne az alábbi hangszóróval kapcsolatosan: CPA 6-75 WM Hangszóró méret (coll) 6.5 " Hangszóró méret (cm) 16.5 cm RMS terhelhetőség 75 W Terhelhetőség (max.) 225 W Frekvencia (min.) 40 Hz Frekvencia (max.) 5000 Hz Impedancia 8 Ω Hangnyomás 91 dB Beépítési átmérő 146 mm Beépítési mélység 72.5 mm Súly 2.42 kg Frekvrencia tartomány 40 Hz - 5000 Hz Terhelhetőség (RMS/max.) 75/225 W Hangnyomás 91 dB Ki milyen ládát ajánlana, felhasználás monitor állványon. Két dobozt néztem ki az egyik az a Nova Vision 8 MK2-es, a másik pedig a Martin féle Blackline x8 -as. A 6"-os változatok szerintem túl kicsinek tűnnek, de majd rácáfoltok.
Ptesza blogján van egy kép ahol reflex álltalános méretek szerepelnek kiindulásnak : Említett kèp
Idő közbe átgondoltam , KS Audio CPD 08 lesz a nyerő 24x28x40-es láda 1.8 rétegeltből, dupla 6cm reflexcsővel olyan max 7,5cm-erre beengedve, ez az előlap alján foglal majd helyet.
Hangolása olyan 70-80Hz környéke lesz, de valójában aktívan váltva nem valószínű hogy 100Hz alá bemegy majd. Igazából ott lesz alatta a subláda, nem akarom túl alacsonyra hangolni, felesleges is.
Szia!
Pü ment. Üdv.
Tudna valaki véleményt mondani erröl a hangszóróról?
Van előnye a kissebb érzékenységű hangszórónak, vagy csak "gyengébb minőségű" és ennyi.
Mármint mire gondolsz?
Mihez képest? Milyen célra? Mert ez egy autó hangszórónak tűnik.
Alacsonyabb érzékenység : jobb (alacsonyabb frekvenciás) mélyátvitel. Ez az összefüggés van köztük.
Hangfalat csinálnák belőlle. Műhelyben lenne ,tda7294 hidban hajtaná, kb 170Watt. Zárt,vagy szubládába rakjam? Kb mekkora láda kellene neki?
Kovidivinek kösz a választ.
A doboz és a reflex cső méretének kiszámolásához megadtam a szükséges adatokat.
Be kell őket írni valamely méretező programba. Például a WinISD-t innen töltheted le. Ha erőteljes mélyeket szeretnél akkor építs reflex dobozt! Az ajánlásban szereplő 28,3 literes 40 Hz-re hangolt láda csak az autó belsejében érvényesül, neked 40-50 literes kéne a műhelybe és mélyebb hangolással. Amennyiben egyetlen hangsugárzó kedvéért nem akarnál elmélyülni a tervező programban, idemásolom amit a hangszóról találtam hátha kisegít valaki: HOLLYWOOD EXCURSION X-1040_10" (25cm) Pe: 175W (525W Max) / SPL: 90dB / Fs: 30,0Hz / Qts: 0,42 / Vas: 60,0L / Xmax: +/- 6,4mm / Z:1x4Ohm / Re: 1x3,4Ohm / Qms: 11,7 / Qes: 0,45 / Mms: 52G / Bl: 9,0T A másik topicban nem tértünk ki rá, a TDA7294 hídkapcsolásban nem szereti a 4 Ohm-os terhelést. Rengeteget fűt és az áramkorlátozója miatt látványos teljesítményhez sem tudsz jutni. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2018
Jó estét kívánok, megkérdezhetném hogy milyen középsugárzókat rakna bele ugyanis az én sonus c101emben is tönkre ment a közép
Szia!
Egy több mint 9 éves hozzászóláshoz kapcsolódva kérdezel egy olyan személyt, akinek már fel sem ugrik az adatlapja... A C101-ben 1544-539-es 13 cm-es zárt közép van/volt. Ha csak hibás, akkor javítani érdemes SZVSZ. Pl. itt: H2000 Fehérvár javítás link De máshol is lehet. Ha nincs meg, akkor a mostani 13 cm-es közép lehet a kiváltó alternatíva. H13 közép link Üdv.
Sziasztok!
Kaptam két db. "Videoton DC 2000" tipusú hangdobozt. Újszerű állapotban vannak, de én nem értek a megítélésükhöz Jó/rossz/hulladék? Köszi a válaszokat!
Szia, azért pár kép is jöhetne a "megítéléshez"......
Sajnos most nem tudom lefényképezni, de igazából a technikai megítélésére lettem volna kíváncsi
Bővebben: Link
Jó az doboznak is. Annyira azért nem rossz, hogy hulladéknak kéne nevezni.
Legyen akkor doboz. Nem én nevezem hulladéknak, hiszen én nem értek a minősége meghatárolásához, csak példaként említettem, mint ahogy a jót, meg a rosszat is. Akkor ha jól értem egy közepes minőséget képvisel. Köszönöm a választ.
Sziasztok!
Szeretnem a kocsiban lévő hangszóróimat újra peremeztetni. Mivel egyedi méretűek az egyszerű csere nem játszik. Tudtok ajánlani megbízható céget aki szépen dolgozik? Köszönöm
Szia! Keresd msteve fórumtársunkat. Biztosan tud neked segíteni. Bővebben: Link
Szia! Pesten, Gál Levente a XIII-ik kerületben.
Sziasztok.
Nekem van egy felújított RFT L3401-es hangszóró párom, amihez dobozt szeretnék fabrikálni. A neten nem találok pontos adatokat, én reflex kialakításon töröm a fejem. Ha minden igaz, egyáltalán nem rossz minőségek ezek a régi RFT-k.Találkozott már valaki ilyen típusból készült hangsugárzókkal? Esetleg vélemény a kialakítást illetően? Ezt találtam róla: s=71Hz Re=6Ohm Qes=0.93 Qms=5.31 Qts=0,79 Vas=79l Sd=509cm² SPL=99dB qts=0.79 Pmax=12,5VA Übertragungsbereich: 40 Hz - 12000 Hz Bővebben: Link Ehez hasonlót szeretnék csinálni csak másik magas sugárzóval, egy 10wattos erősítővel hajtva. A reflexnyílás méretét nem találom milyen pogit ajánlanátok tervezéshez amivel megtudnám én is tervezni? Segítségeteket előre is köszi. Üdv. A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2019
Sziasztok!
Ki mit tud róla, akusztikus szivacs dugó reflexcsőbe mi célt szolgál? Dávid
Sziasztok!
Van egy JVC MX-J900 hifiből származó mély hangszóróm aminek szeretnék építeni egy mély ládát. Szobai illetve kültéri használatra de leginkább szobaira. Legfőbb képen a láda fajtájának illetve méretének meghatározásában kérnék segítséget. A hangszóró ellenállása 6 Ohm illetve a hifi adatlapján 150 Wattnak van feltüntetve amit egy STK412-010 70 Wattos végfok hajtott. A segítséget előreis köszönöm!
Ez sajnos édeskevés adat, a TS paraméterek nélkül nem igazán lehet dobozt számolni. Alapesetben nézd meg mekkora volt az erdeti doboza, és akkorát építs neki, majd a reflexcsővel fogod tudni hangolni. De ezt is csak onnét gondolom, hogy a neten ennek a hifinek reflex dobozai vannak.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |