Fórum témák
» Több friss téma |
A blank_1M -et választom.
Volt két olyan példányom, ami teljesen rossznak tűnt, ez segített. A LUA nagyon érdekes, több fájlból csak azt futtatod, amelyikre szükség van.
Nekem valamiért nem ment a törlés így rendeltem 10 darab MCP73831T IC-t és kicseéltem, most még tartalék is van mert csak 4 darab kellett.
A csere is lehet jó megoldás.
Tapasztalatom szerint a gond akkor jelentkezett ezeknél a moduloknál, amikor olyan program futott rajta, ami végtelen ciklusba vitte az eszközt. Hihetetlennek tűnik, mégis ez tehetett benne kárt. A törlés nekem sem sikerült, ehelyett átírtam a teljes memóriát üres byteokkal.
ESP8266-t Bővebben: Link szeretnék használni két HX711-modullal. Arduino alatt szereném összehozni a dolgot. Csatlakoztatom a két HX-t (D5-D3, D2-D1 pineken), és az ESP wdt-e megállítja a rendszert az indulás után rögtön. Ha olyan programot használok ami csak egy HX-t használ, és külön-külön mérek vele, tökéletesen működik. Mitől van ez? Próbáltam több könyvtárat is mindegyiknél ugyanez a jelenség. Ezek a könyvtárak tökéletesen működnek 328 chippel.
Hali!
Ami lib működik avr-en, az nem biztos hogy megy az esp-en módosítás nélkül.... Fő probléma ha hosszú idejű várakozás van valamire a programban, akkor az eps-en megszólal a wdt. Az ilyen hurkokba be kell tenni yield() hívást az esp esetén, guglizz utána.
Azt irja a HX könyvtár készítője, hogy a így módosítsuk esp estetén a hx711.ccp-t:
A yield(); -d kommenteljük ki, és tegyük delay(1);-t. Ezzel a könytár meg is indul, mér is. De az egyik hx csatorna rettenesen szór, a mérési határhoz képest 5-10 % -t sétál. Van egy ilyen rész a cpp-ben :
Ezen akad ki a wdt. Valami ötlet? Vagy próbáljam 328-al kezelni a HX-eket, és az ESP csak küldjön?
Vagy van máshol is valami hosszabb ideig tartó rutin.
nézd meg: https://github.com/me-no-dev/EspExceptionDecoder Az esp-en a delay is meghívja a yield()-et ![]() As mentioned earlier with this command you also give the processor time to handle other tasks, such as receiving or sending network packages over WiFi. In this context a call to yield() does the same as delay(0). A fentebbi arduinó verzió csekkolás helyett inkább a proc tipusát kéne éllenőrizni.... #ifdef ESP8266 ...
Az utolsó mondatot nem biztos, hogy értem.
Most UNO-val mérek 2 HX-el, ESP-12-vel töltöm fel az adatokat. Ez jeleneleg működni látszik. Bár a példa ami alapján csináltam a programot, nem igazán tetszik.
Csakcsak gondolkodom én ezen a külső antennán NodeMCU-ra.
A melegeret a nyomtatott antenna tövére gondoltam forrasztani ( utanna pedig a panelon sniccerrel tőbe elvágni) de az árnyékolást nem tudom hova kéne forrasszam.... Ahhoz a fém burkolathoz? Vagy ki mit javasol?
Létezik külső antennás csatlakozóval szerelt panel is.
Próbálkozni persze lehet.
Nodemcu-ra miért kell külső antanna? Messze van a routertől?
Nodemcu nincs kűlső antenna csatlakozós.esp-07 van külső antenna csatlakozós
Igen egy kicsit messze van, rendeltem most egy irányított antennát, ha megjön akkor megpróbalkozok azzal remélem nem.nyirom ki a routert vele.
Ha nem éri el akkor marad a külső antenna berhelés!
Segítséget szeretnék kérni ESP témában, amivel eddig még nem volt dolgom.
Mely kész modul lenne alkalmas az alábbi feladatra? Ha az ESP adott lábára feszültség kerül (pl +12V DC) ,akkor wifin keresztül figyelmeztetö üzenetet küld a telfonra. Jobb esetben, ha az üzenet szövegét is meg lehetne adni, az super lenne. Pl.: Aliexpress
Hali!
Bármelyik és egyik sem ![]() A modulokban gyárilag nincs ilyen funkció, programozni kell hozzá, és akkor bármelyik modul jó. Ha ismered az arduinót, akkor a, ha nem ismered, és kevésbé akarsz programozni, akkor pl blynk-et nézegesd. --- Egy kérdést csak egy topicban kérdezz, mart a moderátorok megharapnak ![]()
12 voltot egyik se fogja szeretni, mivel 3v3-as a modul.
Sziasztok! Nodemcut akarok dht11-el összehozni, blynk-el! Találtam githubon scetcht hozzá, be nem tölti fel arduino ide, azt írja, hogy no such file or directory!
Sziasztok!
Van egy bitbumper nevű programocskám. Amíg működött wifin keresztül tudtam vele frissíteni a kedvenc esp8266 kütyüimet. Mióta újra telepítettem a gépemet nem megy. Mi lehet a gond? (ubuntu 18.04 wine ) A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2019
Ha már kész modult akarsz és aránylag nagyobb távolságra is biztos összeköttetést?
Akkor Válaszd a TTGO Lora32-est. Bővebben: Link Leírás: A 868/915 MHz-es antennának az IPEX interfészhez kell kapcsolódnia (ha az antenna nincs csatlakoztatva, károsíthatja a LoRa chipet) A lítium akkumulátor töltés és kisülési áramkör, amikor az akkumulátor tele van, a kék LED nem működik. Használat közben ügyeljen az akkumulátor pozitív és negatív értékére, különben megsérül! Az IO port érintőképernyős érintőképernyő bemenetével hozzá kell adni a 100nF-es lehúzható kondenzátort ehhez a tűhöz! példa: Ez a termék egy SX1276 chip az ESP32 WIFI alapú OLED-en, nevezetesen a LoRa távoli modemen, 868-915MHz frekvencián, nagy érzékenysége több mint 148dBm, + 20dBm kimeneti teljesítmény, nagy megbízhatóság, hosszú átviteli távolság. a 4Mt bájt (32 Mt bit) wi-fi antenna, 0,96 hüvelykes kék kijelző, lítium akkumulátor töltőáramkör, CP2102 interfész és USB soros chip, amely tökéletes támogatást nyújt az Arduino fejlesztői környezethez, a programellenőrzéshez és a termékfejlesztéshez használható. nagyon könnyű és gyors. Üzemi feszültség: 3,3 V-tól 7V-ig Üzemi hőmérséklet tartomány: -40 ° C és + 90 ° C között Támogatás a Sniffer szoftver protokoll elemzéséhez, az állomás, a SoftAP és a Wi-Fi Direct módokhoz Adatátviteli sebesség: 150 Mbps @ 11n HT40., 72 Mbps @ 11n HT20, 54 Mbps @ 11g, 11 Mbps @ 11b átviteli teljesítmény: 19,5 dBm 11b, 16,5 dBm @ 11g, 15,5 dBm @ 11n a vevő érzékenysége -98 dBm-ig Az UDP 135 Mbps-os folyamatos átviteli sebességgel rendelkezik Szerintem jó paraméterekkel rendelkezik. És aránylag támogatott eszköz. A Bluetooth hasznos plusz rajta, ha kis fogyasztáson akarod használni a telefonod és elég kisseb távolságon használni. És ha van Wifis routered? Akkor simán a hálózatra is csatlakozhatsz vele. A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2019
A 12V feszültséget le tudod osztani 3,3V-ra, amit vagy logikai értékként, vagy A/D átalakítás után analógként tudod használni.
A bemenetet célszerű védeni, azért, hogy a feszültség 0 és 3,3V között legyen. Az ESP tetszőleges adatot tud küldeni wifi segítségével bárhová, ez lehet akár email is. A telódat úgy állítsd be, hogy figyelje az emailjeidet.
Milyen terhelhetőségű az a +12V? Egy feszültségátalakító (DC-DC konverter) adhatja a tápot az ESP-nek, akkor igen egyszerű programmal megoldható a dolog. Elindul, elküld egy emilt, és kész.
Egy ilyen megoldás viszont könnyen sebezhető. Ha a router kapcsolata megszakad a külvilággal, valami baj van az internetszolgáltatónál, esetleg lekapcsolják a 230V-t, már nem jut el a riasztás a telefonodra. Biztonságos akkor lesz a rendszer, ha a normális állapotot le tudod kérdezni, illetve folyamatosan monitorozod, hogy nincs riasztás.
Nem.
3.3V-os szinteket tolerál - 5V közvetlenbe megsüti. Lehetőségek: - Soros 10k ![]() - 1k/2k ellenállásosztóval, - zener+ellenállás szintmegfogás, - FET illesztés, - kapuIC 74xxx (?74125), - bármi más ![]()
ESP32-vel szeretnek 9 db 230V-ot kapcsolo relet idozitetten kivezerelni - cel a hosszu tavu uzembiztos mukodes. A program nem gond, de az analog kapcsolasnal bizonytalan vagyok. Van olyan pelda, ahol az ESP egy digitalis kimeno jele relet kapcsol (tranzisztoron keresztul, vagy mashogy)? Elore is koszonom a segitseget! (elnezest, ha mar volt ilyen kerdes, kutatok folyamatosan)
A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2019
Koszonom, bar elolvasva a diszkussziot, negativ a felhang es nincs konkret megoldas. Ha jol ertem sok a felesleges veszteseg es nem tokeletes a feszultsegszint a relehez. Valaki esetleg egy mukodo megoldast tapasztalt mar?
Nekem nem gömbölyű a probléma. Most digitális, vagy analóg kimenettel akarod vezérelni azt a relét?
Azt sem értem, hogy milyen veszteségről beszélsz? Egy mikrokontroller kimenete pár mA áramot visel el - ezt mindenáron erősíteni kell, mert tudtommal nem gyártanak 60 mW teljesítményfelvételű jelfogót. Nekem a link egy gugli képkeresést mutat, nem tudom kitalálni, milyen eszmecserét találtál a linken. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2019
Pardon, nem volt egyertelmu, melyik kepet neztem: Ime.
Digitalis kimenettel, illetve kimenetekkel szeretnem vezerelni, de mivel az ESP32-nek 3.3V a kimenete minden egyes gpio out-on es osszessegeben sok aram folyna rajtuk, ha mind 9 egyszerre mukodtetne a relet direktben, ezert gondoltam, hogy kerek nemi iranymutatast. A releket es az esp32-t kulon taprol hajtom meg.
Ez az internet egyik hátulütője - minden marhaságot le lehet írni, rajzolni.
Egy MOSFET vezérléséhez feszültség kell, valóban, de egy jelfogó esetén a biztos kapcsoláshoz aránylag gyorsan fel kell tölteni a G-S kapacitást. Ez 10K, de szerintem (vakon, az adatlap átfutása nélkül) még 1K ellenállás is sok. Körölbelül 100 ohm ellenálláson egy 2N7000 már biztosan kapcsol. (Évek óta ezt használom.) Nem szabad elfelejteni a G-S közötti, 100K körüli ellenállást sem, valamint a relé tekercsével párhuzamosan kötött, záróirányú védődiódátl, ami a kikapcsolásnál előforduló tüskéket lenyeli. Mivel az ESP legfeljebb 3,6V tápfeszültségig használható, egy 5V jelfogó behúzásához pedig általában minimum 3,7V kell, jogos, hogy külön tápot használsz. A hozzászólás módosítva: Jan 21, 2019
fet nem biztos hogy jó, illetve alacsony Ugs feszültségűt kell választani
amit linkeltem nálam első gugli kép, ez jó Bővebben: Link A 3V-ra felhúzó ellenállás csak akkor kell ha pl reset alatt is legyen meghúzva a relé... Vagy veszel ebay/alin arduino relé modult, azon rajta van a meghajtó fokozat is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |