Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
ez nagyban függ a darabszámtól, a lyukak mennyiségétól, és a kivitelezés módjától.
Olcsóra ne számíts! Az icd2 topicon találsz utalásokat árra, mert ők csináltatták a nyákot, és akkor kikeresték a legolcsóbbat. (gondolom)
Na vettem fotoérzékeny nyákot.
levágtam egy kis darabkát. fóliát lehúztam, nyomtattam teszt vonalakat, és 5 perces időközökkel lejjebb húztam azt a fóliát ami addig takarta a nyákot, így volt amit 20 percig világítottam le, és volt amit 5-ig. Beleraktam a szitivel készült előhívóba, (a töménybe) nagyon nehezen jött elő a 20 perces, és a 15 perces. Most ázik a tn150-ben, de nem vagyok meggyőződve róla, hogy bármit is le fog marni, mert a 20 percesen a felirat már alig látszik, de mintha még mindig nem lenne nyák színe, és hát ázás ide oda, sok változás nincs a nyákon. Mi lehet a bibi? Világítsam 30-35 percig?
Híg az előhívód a gyári nyákot 10 perc világítás után
A tn előhívót használva 6-1 arányt találtam jónak és legalább 40c hőmérsékletet ! A Hívóra 9-1 arány van írva. A kellő töménység 1-2 % A tn -és a +20 sokkal hígabb hívót kiván !
Olyan tömény, hogy a p20-at 5mp alatt szétszedi, csak az lehet, hogy nem világítottam elég ideig, mert a minta már kezdett eltűnni, de a réz, még mindig sehol.
Most rátoltam még 30 percre, nekem csak egy 15w-os germicidem van. Addig világítom amíg a rézig le nem viszi az előhívó, ha úgy sem megy, akkor keverek egy atom töményet, végül ha nem jön be a wc-t még lehet vele pucolni ![]()
Szerintem germicid cső hullámhossza nem jó a
gyári panelnak! Én eddig cree leddel 10 perces idővel dolgoztam . Most készül a blb neonos levilágítóm ha lesz tapasztalat majd írok!
Hány led kell, milyen fesszel megy, és hol lehet kapni?
Én a chipcadnál vettem 600mA -rel hajtottam De el k..tam
ezért csinálok most neonost az nem olyan érzékeny . És árban is ugyananyi.
de ahoz meg mindenféle fojtó meg ilyenek kellenek nem?
Mit k...rtál el?
Én is ilyet használok, 300mA-ről hajtva, 2 db-t. Cree Jeee! ![]()
Én egy folytóról sorbakötve hajtom majd meg a 3 csövet
kb 600ft egy folytó de én találtam a padláson.
Volt egy 2 ledes kókány levil átépítettem új panelra
és tettem mellé még 2-őt de nem vettem észre egy forrasztási hibát és a bekapcsolásnál elvillant mind a4.
Üdv!
Én igaz, a gyári fotonyákot napon világítottam le, 35 perig volt kint üveglap alatt, és wolf-os előhívót használtam 1:6 töménységben az előírt helyett így lett jó. Most 10 percig volt a napon, és 1:9 töménységű előhívónál nem lett jó a nyák. Remélem tudtam segíteni.
Küldjetek már légyszi valami elvi rajzot, és akkor ma elszaladok a chipcad-hez
Most néztem a chipcad-nél van egy pár cree led. Melyiket kéne venni?
Sziasztok!
Most kezdek ismerkedni a Protel használatával és szükségem lenne egy kis segítségre! Keresem a következő alkatrészek footprintjét: - Normál méretű ellenállás - Normál méretű dióda (1N4001) - BC301 - 5V-os relé - Egyenirányító - LM7805 - 2-es Sorkapocs - Normál méretű 100nF és 1ľF-es kondi Ezek nagyon alap alkatrészek, így biztos benne vannak alapból, de nem tudom hogyan lehet megtalálni őket. Nagyon sokat segítenétek vele, ha bekopiznátok nekem! Előre is köszi! Üdv.: Zoli
Azthiszem van proteles fórum, ott már nézted?
Ha Uv fotózásra akarod használni, akkor UV ledet vegyél, ebből csak egyféle van:
XR7090UV-L1-UV8-11 395-400 nm, 210-250 mW nettó 1030 Ft Elvi rajz? Egy áramgenerátorral (LM 350 + katalógusa, ~300mA) sorbakötöd a ledeket (2db). Ennyi. ![]() Remélem erre gondoltál.
igen, köszönöm, akkor délután elszaladok a chipcad-be.
na vettem 3 uv ledet, meg egy meghajtót hozzá.
Sorba kell kötni a ledeket, és akkor 12v-ot adni a meghajtóra az eladó szerint. Azt is mondta a fószer, hogy lehet próbálgati növelni a feszt amig szép fényes lesz. Bele lehet ebbe nézni, nem ugyan olyan káros mint a germicid fénye?
Az a része a + ahol a két vonal van van(leírás nincs sehol normális róla, egy kép alapján próbáltam kisilabizálni, de ott mind a két oldal egybefüggő volt), vagy az ahol az egybefüggő csati van?
Ez hihetetlen. Nincs egy normális leírás a gyártó honlapon, ekkora egy ****!!!!!!!!!!!!
Mindeféle grafikonok a fénykibocsájtásról az van, de hogy hogy kapcsold rá az áramot, hogy azt a rohadt ényt kibocsájtsa, az nincs!!!! Mindjárt felgyújtom az éghet mint a reistag, és akkor lesz fénykibocsájtás, de ha nem lángol 50.000 óráig akkor a gyártó fejéhez vágom!!!
Gyártói honlap:
The Page You Requested Cannot Be Displayed Suggested actions: * If you typed the address, try typing it again. * If you clicked on a Cree.com link and believe the link is broken, please notify us at webmaster@cree.com. Then click the Back button in your browser to return to the previous page. * Enter a term into the site search engine at the top of this page. * Search our site map for the page you need. Be*****rás, ezt hogy engedheti meg magának egy cég????!!!!!!!!!!!!
XR7090UV-L1-UV8-11 chipcad-nél így szerepel
rákeresel a google-ban és kapsz egy pdf-et amin nincs feltüntetve igazából a + - csak egy felülnézeti kép van, ami még véletlenül sem egyezik azzal amit a chipcad árul mert ott az egyik oldalon a csatlakozósáv felül folyamatos a másik oldalon meg felül szaggatott.
Szia !
Mi lenne ha multiméter dioda mérővel ránéznél ? Üdv!
Egyébként igazat adok neked, mert iszonyat, hogy ilyen nagy cégek néha milyen marha kevés információt adnak meg a SAJÁT termékeikről... ez valóban felháborító dolog tud lenni!
Az ötlet jó, csak soha nem mértem vele diódát.
Ha a plusz felére teszem a piros kábelt, és a minusz felére a feketét akkor kell értéket mutatni, míg fordított esetben sima 1-eset?
A másik poén az hogy egy ilyet is vettem hozzá:
http://www2.chipcad.hu/tartalom.aspx?hir=218 erre épül: MP2467 Népszerű gyártó honlapja a termékről: Not Found The requested URL /search.php was not found on this server. köszönöm! Most aztán mindent tudok!!!
Szia !
Igen, ha a műszer + a LED + a műszer - a LED - akkor van átvezetés ! Üdv! |
Bejelentkezés
Hirdetés |