Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » PLC kérdések
Témaindító: Thomas10100, idő: Nov 12, 2005
Sziasztok!
Az S5 programját megtaláltam kinyomtatott kommentelt formában. Így már meg tudom majd csinálni a vezérlését S7-1200-ra. Pár kérdésem lenne az S5 programmal kapcsolatban: DB-kben ezek szerepelnek: - 0: KH:1020: - 1: KH:1030: - 2: KH:1020: stb. Ezek mit jelentekek? PB1 így kezdődik: 0000 :AWL 0002 :A DB11 0004 :*** Ez azt jelenti hogy a PB1 a DB11 adatblokkot használja? Van utána DW 1, DW 2, ... DW 9 ig. Időzítőknél használva. PB2 így kezdődik: 0000 : AWL 0002 : DB12 0004 : *** Ez pedig gondolom a DB12 blokkot használja. Van kettő komparátor amiknél DW 0 és DW 1 szerepel. BE gondolom ugyanúgy a BlockEnd? Illetve még egy utolsó kérdés: 000A : U A 6.0 000C : L KB0 000E : SPB =M001 Ha A6.0 értéke 1 akkor M001 címkére ugrik? L KB0 mi lehet? Köszönöm az S5-ben jártas emberek segítségét! A hozzászólás módosítva: Jan 8, 2019
Sziasztok!
PLC-t keresek, Arduino controller szerűt. Tud valaki hasonlót? DIN-sinre szerelhető kéne, 10-12 x 230V / 2-3A-t kapcsolni képes relékkel. Ethernet vezérlésű vagy külső kis-feszültségről (3.3V) kapcsolhatóra lenne szükségem. (Például ilyen: Bővebben: Controllino)
Szia!
Szerintem itt minden kérdésedre választ kapsz. Szeretem az S5-öt,van egy retro feeling-je. S5 operations list
Szia
Igen, pár dolgot találtam. Az AWL DB12 még nem tudom jól gondolom-e. Esetleg olyan doksid nincs ahol a német műveletek vannak? Köszönöm!!!
Alen-Bradley micro 820 ??
Bocsánat a nyelvet nem figyeltem.Link
Idézet: „- 2: KH:1020: stb. Ezek mit jelentekek?” Hexadecimális értékek.
Lenne egy nagyon kezdő kérdésem Mi a különbség az alaphelyzetben zárt és az alaphelyzetben zárt azonnali közt? (s7-200)
Szolgálhatnál kicsit bővebb információval a kérdéssel kapcsolatban, mert én ilyet ebben a formában még sose hallottam (pedig foglalkoztam már a témával elég sokat).
Szóval valami értékelhető körítést toljál még a kérdéshez mert ez így nem elég!
Én is vakon vagyok...
Csináltam egy fényképet.
Sziasztok!
Unitronics V130 PLC programozással kapcsolatban érdeklődnék. Van több hibaüzenetem, amit létrában leprogramoztam, hogy Set-elje a hibabiteket és ha hibabit SET-elve van és megszünt a fennálló hiba akkor ESC gombbal törlöm. A HMI része pedig úgy néz ki, hogy készítettem minden hibának 1 kijelző képet amin az aktuális hibaüzenet van kiírva, Létrában amikor a hibabit 1-be billen akkor meghívja a hiba képernyőjét. Ha itt megnyomom az ESC gombot akkor visszaáll az elötte lévő képernyőre. Így működik ez ha több hiba van egyszerre?
Hali!
Több helyen láttam már így megoldva: Az aktuális hibák egy külön listában is elérhetők, ahol prioritás szerint vannak sorba rendezve. A HMI egy részén (többnyire egy sávban a felső részen) pedig kiírja a legnagyobb prioritással rendelkező hibát minden menü pontban.
Így van. De ennél a típusnál nincs ilyen
Ok, így már értem a kérdést.
Az "immediate" kontakt azt jelenti, hogy nem a process image-ből veszi az illető bemenet állapotát, hanem közvetlenül (azonnal) olvassa a fizikai bemenet állapotát.
Ja, hogy ez egy ilyen egyszerű kijelző. Akkor az ESC-el az aktuálisan kijelzett hibát kell törölni és a hibák között a nyilakkal lehessen váltani. Ha nincs több hiba, akkor térhet csak vissza az előtte lévő normál működéskori képre. Esetleg az ESC hosszú megnyomásával (3s) törli az összes hibát.
Igen, van egy ilyen példaprogram.
Azt nem tudom hogy az alarm log subrutin kell e a működéséhez. Mert nekem nem kell
Erre már nem tudok válaszolni. Nálunk a cégnél S5, S7 és TwinCat van többnyire. Ráadásul a TwinCat-el vagyok jobb viszonyban, így azzal szoktam foglalkozni és nem is hivatás szerűen.
Sziasztok!
Van 2db motorom, üzemóra alapján szeretném váltani hogy melyik menjen. Van 2db bitem ami a kettő motor beállított üzemóra elérésekor 1 lesz. MB10 és MB11 SET-elve van. Van egy kimenetem a 2db motorhoz MB14 (ha 0 akkor 1. motor, ha 1 akkor 2. motor) Van kettő bemenetem ami az üzemóra számlálást végzi 1. és 2. motornál. MB12 és MB13 Illetve van 1db bit-em, hogy motor indulhat. MB20 A motor váltás akkor történhet meg amikor áll mindkét motor. Hogy tudom kivitelezni a váltás vezérlés részét? Unitronicsban így vannak a bit Merkerek. Köszönöm!
Összehasonlítod a két üzemóra számlálót.
Ha az 1. nagyobb ÉS motorok állnak, akkor bekapcsolsz egy bitet (RS tároló). Ha a 2. nagyobb ÉS motorok állnak, akkor kikapcsolod ezt a bitet. Az RS tároló (fentebb említett ki/be kapcsolós bit) állapota alapján döntesz melyik motor induljon amikor indítani kell a motornak.
Köszönöm a segítséget, így meg tudtam csinálni.
Annyi hogy én a kettő üzemórát hasonlítom össze a beállított üzemóra váltással. Ha nagyobb egyenlő akkor azt a bitet SET-elem. Amikor megáll a szivattyú akkor megtörténik a váltás és az üzemóra RESET-elése. Leteszteltem asztalon működik (Unitronicsnak nincs szimulátora). A hozzászólás módosítva: Jan 15, 2019
Sziasztok.
Pid szabályozó frekvenciaváltó analóg bemenetén állítja a referencia jelet, hogy hány %on menjen a motor. Pid szabályozó kimeneti tartománya jelenleg 0-100% között szabályoz. 0% 0hz, 100% 50hz. A startjelet pedig digitáliskimenetre akkor adom ha a pid kimenet nagyobb 0nál(komparátorral). Ha a PID szabályozó kimeneti tartományához nem konstans értéket adok meg, hanem egy változót ami atirható Hmiről akkor ha 20 és 80at állítok be akkor a frekvenciaváltó induló frekvenciája is 10hz lesz, a maximuma pedig 40hz. A minimum indulási változó is a 20% lenne. Ez így működhet? Visilogic v130 plc Köszönöm
Sziasztok,
Van egy gép a munkahelyemen, amiben egy S7-318-as PLC van.(6ES7318-2AJ00-0AB0) Az a problémám vele, hogy áramtalanításkor törlődik belőle az összes program. Elemet már cseréltem benne.Elem hibát nem jelez. Töltőtár bővítésnek egy 1MB-os RAM kártya van benne, azt is cseréltem már, bár nem hinném, hogy az okozná a hibát.Magát a PLC-t is cseréltem, vadonatújra, de az sem segített, annál is törlődik a program, újabban már 5 perc alatt is.Típushiba lenne?Valami ötlet? köszönöm.
És mikor felejti el?
Amikor kap tápfeszültséget, vagy amikor nem? Ezt elfelejtetted leírni. Tipp: csináljatok "Copy RM to ROM" funkciót rajta (Step7-ben PLC menü...) Csak CPU stop mellett lehet!
Előfordul, hogy lekapcsolják a gép főkapcsolóját, pl. takarítás miatt.
Visszakapcsolás után üres a CPU. "Copy RAM to ROM" funkciót próbáltam, nem hajtja végre, azt írja, hogy a PLC nem támogatja. EPROM nincs benne, gondolom azért.
Szia!
Ezeknél a régi CPU-k-nál a kártyára nem mentődik le a program.Te letöltöd a programot,de csak a RAM-ba kerül bele és lekapcsoláskor a RAM tartalma elveszik.Bekapcsolod a gépet,de mivel üres a kártya nincs mit betöltsön. A kártyára PG-ről fel kell másolni a programot és a következő bekapcsolásnál már onnan fogja betölteni.
Szia,
RAM kártya van benne töltőtár bővítésnek,arra szerintem hiába másolnék bármit is. |
Bejelentkezés
Hirdetés |