Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Frekvencia érték átalakítására eszközt 60Hz-ről 65-70 Hz-re lehet e ilyet?
Témaindító: rascalyjo82, idő: Jan 26, 2019
Témakörök:
Ez sajnos csak 26V-ig bírja a tápfeszt, ami 18V effektív kimenő szinuszt eredményez. Van egy marékkal, adnék neki ingyen is, de zavar a 60Hz hálózati frekvencia. Még nem írta hol lakik.
Azért írtam a szoftveres generátor + erősítő párost, mert az szinte mindenhol elérhető. Ez a szivattyú 10 Ohm feletti impedanciájú, nem terhel túl semmilyen erősítőt. Ezzel megtesztelhető hogy mire képes a szivattyú, talán még többre is mint gondolnánk.
Budapesten lakok.
Urak! Nagyon úgy érzem hogy nektek ez a kisújjatotokban van. Kérem segítsetek. Milyen eszközök kellenek hozzá? Ezt alkatrészre értem. A hozzászólás módosítva: Jan 28, 2019
Bár a BLDC motor alapja is szinkron motor, csak kiegészítve elektronikával. Olyan frekvenciaváltó félével.
Igen, ez igaz. Ugyanakkor maga az elnevezés is jócskán félrevezető annak, aki elöször a BLDC jelentését nézi meg.
Ne haragudjanak kedves urak, félre informáltam Önöket.
Egyen áramú áramot kap az elektronika, de ez szerintem egy másik szabályzó helyettesítésénél nincs jelentősége.
Semmi gond - szerintem mindegyikünk úgy gondolta, hogy a tápodnak dc kimenete van.
Rendben!
Hogy lehetne egy ilyen vezérlőt összeállítani?
Én már megírtam a véleményemet tegnap reggel, de az csak egy dolog.
Utánam is írtak, olvasd vissza. Alkatrészenként ne akard.
Áram csak akkor folyik, ha az áramkörben, ha valamilyen fogyasztót kapcsolunk, egyébként feszültséget szoktunk mérni, az adott tápfeszültség-csatlakozó és egyéb áramköri pontokon, és vagy hálózati feszültséget,pl. a lakásban..
Üdv.
Segítséget kérnék. Van egy berendezésem ami alapból 110-115v 60hz -en működne. Jelenleg egy trafóval biztosítom neki a 110v-ot viszont a 60hz-et nem tudom. Nyílván az egyenáramú részeinél (panel, vezérlés, stb) ez nem gond. Viszont van benne egy 1200w -os és egy 400w-os fűtőelem és ventillátor is ami a 110v 60hz-et kapná (nyílván ezeknek kellene a 60hz). Mivel, hogyan tudnám megoldani, hogy 110v 60hz-et kapjon a készülék (115v, 60hz, 2000w a készülék)
Szia!
Ha aszinkron fajtájú a motor, akkor kicsit lassabban forogna. Azt kell mérlegelni, hogy ez a lassulás mennyire csökkenti a légszállítás mértékét. A fűtőszálaknak nem számít a tápláló áram frekvenciája.
Nem mindegy, hogy 50 vagy 60 Hz-es táplálás van egyenirányítva, ugyanakkor vélhetően túl van méretezve a pufferkondenzátor, különben már észrevetted volna, ha nem lenne jó.
A ventilátornál, ha az aszinkron motoros, lehet érdekes a 60 Hz. Ha 50 Hz-cel is elég levegőt szállít, akkor nincs probléma. A fűtőbetétnek teljesen mindegy, milyen formájú feszültséget kap, az effektív érték a lényeg. Magyarán, ha 50 Hz-es feszültséggel is jól működik, nincs mit tenni.
A légszállítás állítható, max a maximális mennyiséget nem érhetem el ezek szerint. A motor nem károsodik a frekvenciakülönbség miatt?
Nem károsodik. Gondolom valamilyen kis méretű árnyékolt pólusú motor.
Köszönöm a gyors választ. Akkor maradok a trafónál és az 50hz-nél.
Egy dolog lehet kritikus. Nem irod, hogy mi van a berendezésben. Ha van benne egy 110V/60Hz-s trafo (ami a ventillatort vagy a fütőtesteket táplálja), akkor annak a vaskeresztmetszete tul lesz terhelve ha 50Hz-t adsz rá. ( tipikus amerikai trafohiba volt régebben. két primer tekercset tekertek fel, párhuzamosan kötve 110V, sorba kötve 220V volt). A baj az hogy a vasmagot 60Hzre számolták, és emiatt elöbb utobb leégett a trafo. A 2kW teljesitmény már gond lehet, mert ekkora teljesitményekhez már nagyon kis tartalékkal tervezik a trafokat. Ha a fütötest nem a trafon keresztül kap áramot, akkor , ahogy a kollégák irták, meguszod egy elötét trafoval.
Köszönöm az infót. Mindenképp megnézem, hogy van kötve, bár akkora méretű trafót nem láttam benne ami a fűtőtestet tudná táplálni (ezért úgy gondolom az "direktben" kaphatja a 110v-ot)
Egyszer nekem is beesett egy amerikai ruhaszárító - hasonló adatokkal. Átvizsgálva kiderült, hogy 2db 1kW-os fűtőbetét van benne, amit az (ottani) két fázis közé köve tápláltak. Tehát egyszerűen sorba kötve őket simán mehetett a hálózatról. Egy kis Puskás nyák-trafó primer oldaláról vettem 110V-ot a programkapcsoló motorjának. Sajnos a forgató motor megoldására már nem emlékszem.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |