Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Még egy: Villámcsapás okozta túlfeszültségtől is védene a te elosztód?
Szerintem attól függ, hogy milyen messze csap le. Ha közel, akkor az ellen semmi se véd.
Az igaz. Ha akar akkor bejön.
Nekem azért ott figyel egy B+C a házi főelosztóban, a drágább kényesebb cuccok előtt meg a D fokozat (túlfeszültségvédős olosztó). És jelvezetékekn is (bár nem mindenütt). Kicsit nyugodtabban alszom azóta, és nem pánikolok (annyira) vihar esetén...
Szisztok !Nem tudtam hová írjak. Valaki meg tudná mondani nekem mondani, hogy ezek az 500 forintos laser mutatók (kulcstartók) hány mw osak kb? Mert semmi sincs feltüntetve rajta. Vagy létezik olyan app a telefonra ami megmutatná?
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2019
Elvileg 1-es osztályba kellene hogy besorolhatók legyenek.
Telefonos app-ot hogy gondolod? Azért ne szemezz vele sokat és rendszeresen.
Hát van neki az érzékelője mikor, a fülünkhöz tesszük elsötétül a telefon. Na most az tuná mérni a fényt is úgy gondolom. Mert van luxmérő app is. Gondoltam van laserhez is.
A hozzászólás módosítva: Feb 1, 2019
Sziasztok!
Tudnátok abban segíteni, hogy építeni szeretnék egy 100W-os LED-es "zseblámpát" és hogy milyen vezérlő/tápegység kellene hozzá?
Szerintem ezt gondold át . Ledes rendszerből 100 w az elég komoly zseblámpának. Repulő leszálló pályát tervezel ? Ha ledes világító testet veszel arra rá van irva hogy hány volt és hány amper . Utána kérdezz a tápegységről .
Innen lestem az ötletet: https://www.youtube.com/watch?v=Nz_LTHJaRVg
Írja a video alatt, hogy minden komponens a leírásban. Ha kész leszel vele, mindenképpen tegyél fel képeket!
Ha megépíted, arra figyelj, hogy egy nagy baki van a videóban. A hűtőborda lamellái függőlegesen állnak így az egyik oldala szinte teljesen zárt, nagyban rontva a hűtés hatásfokát.
Gondold át, mielőtt belevágsz, hogy milyen üzemidőre számíthatsz. 12-15 darab, jó minőségű, kiváló állapotú 18650 akkumulátorral körülbelül egy óra üzemidő a reális eredmény.
Ráadásként könnyen belepotyog sok nem kívánatos szemét. Oldalra fújónál ezek kizárva.
Üdv.! Remélem elég kezdő a kérdés. Hogy kell helyesen egy digitális oszcilloszkópot végfok kimenetére kötni? Arra gondolok, hogy ne zárjam rövidre a kinenetet. Köszönöm
Szia!
Egy megaohmos nagyságrendű szkóp bemenettel nem hinném, hogy gond lenne...
Egy Li-Po akkumulátor fogja szolgáltatni a tápfeszültséget.
Egy 3S 11,1V-os 110C/220C lenne az
Úgy érted, hogy a led hűtőborda és a tápegység bordái egymáshoz képest?
Nem tudom hány ohm a bemenete, de kellett miatta cserélnem egy stk-t.
Az alu procihűtő tömb és a hordozó fa lap egymáshoz képest.
Megnéztem, tényleg 1Mohm a bemeneti impedancia, de akkor nem értem miért ölte meg az stk-t?!
Az, hogy mekkora áramot tud leadni, másodrendű. A fontosabb az, hogy mennyi energiát tud visszaadni.
Az oszcolloszkóp hideg pontja és a hálózati földelés össze van kötve.
A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2019
Nem a szkóp volt. Lehet inkább, hogy rövidre zártad egy pillanatra
Nem. A nagy hűtőborda egyik fele el van zárva a fa alaplappal.
És? Az stk -t trafóról szokás táplálni, ha csak nem kapcsitápról járatta, nem lehetne baja.
Ezek szerint lehetséges. Szóval nyugodtan, egy az egyben rácsíptethetem egy kimenetre?
Az stk a helyén volt, egy régi hifiben, a saját tápjáról. Bár nem teljesen világos, miről beszéltek, a szkóp adapterről megy, ami nincs földelve.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |