Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Lopásgátló építés
Lapozás: OK   1 / 2
(#) somafero hozzászólása Feb 21, 2008 /
 
Hello

Ajánlatot szeretnék kérni tőletek a legegyszerűbb megoldásra,az alábbi problémával kapcsolatban:
Pick szalámiba (rúd) kéne beépíteni jeladót,ami ha elhagyja a kijáratot,akkor jelezzen valamilyen módon.
Árajánlatokat privibe,vagy ide pls,ötleteket is várok.
A kijárat nyitott,szal vmien sorompó kellene értelemszerűen ami beriaszt,ha a cucc kivándorol.
Köszi

Üdv
(#) Master_of_the_web válasza somafero hozzászólására (») Feb 21, 2008 / 4
 
pl kifúrod a szalámit és beraksz egy RFID adót.

a kapun meg van a vevő.. kimegy, sípol

üdv
(#) ha6pc válasza somafero hozzászólására (») Feb 21, 2008 /
 
A dolog nem is olyan egyszerű,illetve csak annak tűnik.
Ez az RF-ID megoldás odáig ok,hogy beletesszük a szalámiba a chipet (mint bármi más áruba)-itt belefüstöljük,érleljük.
Igenám,de mivan,ha megeszem,lenyelem,mert nem tudom,hogy ezt is tartalmaz. Elfogyott a szalámi,megyek veszek másikat,de a kijáratnál sípolok.
Nekem ugrik két kredenc méretű szekuritis,oszt kinyomja belőlem a szalámit is?
(#) Master_of_the_web válasza ha6pc hozzászólására (») Feb 21, 2008 /
 
Mondjuk valóban nem kellemes, ha két ruhásszekrány méretű biztonsági félreállítja az embert, de pl. lehetne tenni a papír alá is, és akkor a pénztárnál kiszedi onnan az pénztáros, akkor akár lehet is használni úrja...

De biztos van jobb megoldás is...

üdv
(#) kobold válasza ha6pc hozzászólására (») Feb 21, 2008 /
 
Minden szalámin van szép díszes címke. Nem bele kéne tenni, hanem a címke alá, esetleg a csomagoló fólia azt is takarhatná. Vagy, egyik végéből zsineg lóg ki, amivel felakasztják, és ahol a zsineg a fóliát összeszorítja, oda is elférhet.
(#) tgpetrjan válasza somafero hozzászólására (») Feb 21, 2008 /
 
sztem a szalámiba bele kéne rakni 1 szépnagy tömör acél vmit és 1 sim a nagy teljesítményű fémdetektor
(#) somafero válasza kobold hozzászólására (») Feb 21, 2008 /
 
Nagyságrendileg mennyiből lehet kihozni mondjuk a jeladó darabját?Nem kell millió darab belőle,és senki nem fogja lenyelni ,ez egy nagykerlerakat,ahol dolgozók ki/be futkosnak,néha nem megfelelő dolgokkal.
Linket netán tudtok a jeladó/vevőhöz?
Köszi

(#) Master_of_the_web válasza somafero hozzászólására (») Feb 21, 2008 /
 
Hát most hirtelen Topi egyik cikkjét tudom javasolni, de majd utánanézek jobban is a neten!
RFID
(#) somafero válasza Master_of_the_web hozzászólására (») Feb 21, 2008 /
 
Köszi,énis olvasgatok erősen.
Kisfelhasználásra kellene pár darab jeladó,illetve egyetlen vevő.
(#) kobold válasza somafero hozzászólására (») Feb 21, 2008 /
 
Nem tudom, ilyesmivel még nem foglalkoztam gyakorlati szinten.
Esetleg nézz szét itt, és meg is kérdezheted tőlük. A kínálatból az UHF-es passzív RFID kellene neked, a hatótáv miatt, de azért kérdezz rá, áruvédelemre nem ajánlanának-e valami mást.
Biztos van még több forgalmazó is, de hirtelen ezt találtam.
(#) somafero válasza kobold hozzászólására (») Feb 21, 2008 /
 
http://www.rss-systems.de/assets/s2dmain.htm?http://www.rss-systems...x1.htm

innét nem tudnám összeszedni hozzá a cuccokat?
elég jónak tűnnek,és árban is baráti.
(#) kobold válasza somafero hozzászólására (») Feb 21, 2008 /
 
Külföldi oldalakon nem kerestem, gondoltam, jobb lenne, ha magyar beszállítód lenne a dologra.
Szerintem a legegyszerűbb az volna, hogy a talált oldalakon keresel kontaktlehetőséget, és megkérdezed tőlük, mit javasolnának a problémádra. Ne érts félre, nem lerázni akarlak, csak én is így szoktam csinálni, ha idegen technológiára van szükségem. Ha már javasolnak valamit, és tudottak a paraméterei, akkor könnyebben lehet segíteni, hogy tényleg megfelelőt válassz.
(#) googa válasza somafero hozzászólására (») Feb 21, 2008 /
 
Szia!

Az RF-ID, meglehetősen drága, nem mellesleg kijátszható. Gondolom a címke alatti elhelyezésben pedig a szalámi gyár vezetőit is meg kellene nyerni.

Egyszerűbb és célszerűbb megoldásnak tűnik, egy (több) kamera telepítése. Akár gombostűfej nagyságú, órába álcázott kamera is fellelhető a mai biztonságtchnikai fórumokon, üzletekben.

Üdv: googa
(#) kobold válasza googa hozzászólására (») Feb 21, 2008 /
 
Ilyen célra szerintem jobb a nagy kamera, hogy érezze a dolgozó a figyelést. De akkor már állandó és teljesen megbízható szolgálat kell a monitorokhoz, akiket illik az elkapások arányában premizálni, hogy érdekeltek is legyenek a témában. Akkor meg már inkább cirkáló biztonságiak, véletlenszerű motozással egybekötve, szerintem, úgy legalább a technikára nem kell költeni.
Az jutott eszembe, nincs valami spec fémdetektor, pár méteres hatótávra? Mert ha volna, és mondjuk egy bizonyos fémre lenne nagyon kihegyezve, na meg ez a fém nem volna aranyárban, akkor csak egy kis gyűrűt kellene rároppantani a csomagolás tövére.
Kíváncsi volnék, milyen nagyságrendben lopnak, ami ezt a beruházást indokolja.
(#) lgyk válasza kobold hozzászólására (») Feb 21, 2008 /
 
Éppenséggel van olyan fém és detektor. Csak az a baj, hogy uránnak és GM csőnek hívják..

Alternatíva a "koleszos" módszer. Koleszokban ugyanis gyakran előfordul, hogy a hűtők tartalmát illetéktelenek megdézsmálják. A megoldás praktikus volt és egyszerű. A hűtő felhasználói elhelyeztek egy hashajtóval megspékelt ízletes szendvicset a hűtőben... :yes:
(#) kobold válasza lgyk hozzászólására (») Feb 21, 2008 /
 
Na igen, csak ezt utána nehéz megmagyarázni a vevőnek, akinek a WC-je csak 50 centivel volt messzebb, mint kellett volna...
(#) Sebi válasza kobold hozzászólására (») Feb 22, 2008 /
 
Létezik a "mágneses" elven működő áruvédő, ami spec. ötvözet hiszterézisgörbéjére van kihegyezve. A tikett lehet 6-8cm-es huzaldarab, vagy fémcsík, ezek filléres dolgok. Pénztárban csak mágneslap kell, viszont a kétantennás berendezés hozzá fél milla...
Amúgy a fémszálak gyárilag benne vannak pl a cigarettákban. A rádiós rendszerek tikettjei nem rejthetők ilyen jól, mivel egy rezgőkört tartalmaznak. Igaz, hogy a 8,2 és 10MHz-esekhez gyártanak papírtikettet is, legkisebb a 4*4cm-es, ennek használatakor az antennák távolsága max 75cm lehet.

A kamerás megfigyelés állandó embert kíván. Az egyik (régebben) általunk telepített rendszer 4db távvezérelhető kamerát használ, az ember a delikvenst követni tudja vele. Ha észleli a manipulációt, rádión kiszól a területi civil "vásárlónak", aki a pénztárig szemmel tartja az elkövetőt. Ilyenkor azt figyeli, hogy nem szabadul-e meg valahol útközben az árutól, mivel lopásnak csak a pénztár elhagyása után minősíthető a cselekmény.

Felállás: (nagy elektronikai áruház) 2 állandó joystick rángató, 8 rádiós "vásárló", 2 pénztáron túli elfogó, és a mágneses áruvédő rendszer. Drágább termékeken vezetékkel csatkakozó egyedi jelzők.
Egyik délbeni karbantartáskor megkérdeztem mennyit vittek ma? Válasz: fogtunk 5 embert, 180eFt értékkel, de kb elvittek ennek a dupláját!
(#) Feri007 válasza Sebi hozzászólására (») Feb 22, 2008 /
 
Jut eszembe: A fiamnak vettünk kabátot a C&A-ban. A pénztárnál levették az áruvédőt, és még a zsebeket is átnézték. Egy marék (6-8) lefeszegetett áruvédő volt benne -> ennyi cuccot vitt el, sztem 1 valaki...
(#) kobold válasza Sebi hozzászólására (») Feb 22, 2008 /
 
Ilyesmire tippeltem a ciginél, de nem néztem még utána egyszer sem.
Egy nagyker raktárnál biztos nem egyszerű a megoldás, mert valószínűleg targoncák, békák is szaladoznak nagy zsilipeken át, ami az ellenőrzési szakaszt igencsak megnyújtja.
Sok futkosó emberre amúgy is nehéz figyelni, öcsém dolgozott biztonságiként a helyi gazdaságos áruházban, mesélt ezt-azt. Hiába voltak kamerák a kényesebb helyeken (pl. illatszer), a személyes bejárások sokkal hatékonyabban működtek. És hiába volt mágneskapu is a pénztárnál, még így is kijátszották.
Már olyanok is eszembe jutottak, hogy lehetne a tárolópolcokon tömegváltozást figyelni, és ha minimális a csökkenés, lopnak, ha nagy, jött a targonca. Vagy szakaszonként kapcsolható infrasorompó a polc homloksíkjára, és csak targoncásoknak, vagy árukiadóknak (ahogy célszerűbb) lenne hozzá távirányítója.
Nem egyszerű... Még mindig szó szerint értelmezzük azt a régi tanítást, miszerint az embernek a munkahelyéről kell megélni.
(#) watt válasza kobold hozzászólására (») Feb 25, 2008 /
 
És mikor erre rájön a dolgozó, téglával lép be, szalámival lép ki! Aztán a téglát kidobja az ablakon a másik kollégának!
(#) Sebi válasza watt hozzászólására (») Feb 25, 2008 /
 
Teherautó második 300literes üza tankkal, tele vízzel...
(#) JoeA hozzászólása Jún 3, 2013 /
 
Sziasztok!

Ha már lopásgátló....

Hogyan működik a bolti rendszer? A fém lapocska amit lehúznak a szalagon, az miből van? Mekkora az a legkisebb, amit ebből fel lehet ismerni? A kapu mit érzékel, hiszen a zsebedben lévő fém pénzeket, ékszereket, stb... nem érzékeli?

Konkrétabban a feladat:

Egy kb. 2-3 mm átmérőjű (pl. lyukasztóval készített darabka) fémlemezke jelenlétének detektálása lenne a feladat egy 50x50x50 cm-es dobozban, ahol más fémek is vannak és a keresett fém változő pozíciókban is előfordulhat. Zavaró körülmény, hogy több doboz van egymás közelségében. A detektornak kézben tarthatónak kellene lennie, valami olyasmi, mint a biztonsági őrök fémkeresői a reptereken. Ha esetleg a helyzetét is meg lehetne határozni körülbelülre a dobozon belül, akkor még jobb, de a jelenlétének detektálása is elegendő.
(#) Sebi válasza JoeA hozzászólására (») Jún 3, 2013 /
 
Idézet:
„Hogyan működik a bolti rendszer? A fém lapocska amit lehúznak a szalagon, az miből van? Mekkora az a legkisebb, amit ebből fel lehet ismerni?”

Fentebb leírtam: egy olyan ötvözet, ami ritkán használatos. A legkisebb amit használni lehet (szoktak), kb 4cm. Ehhez kapcsolódik:
Idézet:
„A kapu mit érzékel, hiszen a zsebedben lévő fém pénzeket, ékszereket, stb... nem érzékeli?”

Mert ennek az ötvözetnek a hiszterézisgörbéje egyedi ill. ritka és erre van hangolva az antennapár.
2-3mm-es darabot biztosan nem fog felismerni, pláne fémek között, hiszen azok zajként jelennek meg a hasznos jel mellett. A detektor nem lesz kézben tartható, hiszen a 4cm-es darabokhoz való antennateljesítmény is 20-30W!
Dobozon belüli helyzet pláne nem detektálható és az erővonalakra merőlegesen álló tikett sem ad jelet...
(#) JoeA válasza Sebi hozzászólására (») Jún 3, 2013 /
 
Hát köszönöm Marad a hagyományos fémdetektor elv a hibázás lehetőségével. Vagy az RFID technika. Bár ez utóbbi ágyúval verébre kategória esetemben. Az ekkora eszközök áráról meg ne is beszéljünk.
(#) Sebi válasza JoeA hozzászólására (») Jún 3, 2013 /
 
Az a baj, hogy fémek közé temetve az RFID sem fog működni... Egy bankkártya méretű (legolcsóbb) 125kHz-es tag-et egyedileg kihangolt ugyanakkora antennával tudok olvasni 5-6cm-ről. Ugyanez az antenna a kutya chip-et pár mm-ről olvassa. (az 3x12mm-es). Csodák nincsenek, az antennaméret lényeges minden esetben. (Csak halkan mondom, hogy az újabb - Mifare - 12,5Mhzes rendszer kisebb távolságot tud ugyanakkora antennával. Igaz, hogy csak telefonba épített tag-gel próbáltam, ott meg sok a fémes környezet...)
(#) Szammer hozzászólása Jún 3, 2013 /
 
Sziasztok!
Csak nézek és olvasok.
Ipari fémdetektorkapuval (börtönre tervezett, még a fél zsilettpengét is detektálja) próbálkoztunk egy nagy cég logisztikai központjában.
Az eredmény elkeserítő volt, mert ilyen kis fémmennyiség detektálásához (Pick szalámin az alu. szalag), olyan mágnesesen háttérzajmentes környezet kell, hogy azt egyszerűen nem lehet megoldani.
Az hogy RFID-t teszel rá, megkérdőjelezhető, mert levehető, egyszerű alufóliával árnyéklható (ugyanúgy, mint az áruvédelmi címke).
Hogy mi a megoldás?
Nem tudom, tán nem minimálbéren kellene alakmazni a dolgozókat és sokkal szigorúbb munkafeltételekkel, akkor tán akkor nem is mernének (akarnának) lopni.
(Bár a magyar ember ... ?)
A hozzászólás módosítva: Jún 3, 2013
(#) Sebi válasza Szammer hozzászólására (») Jún 3, 2013 /
 
Erre pedig pont jó lenne a mágneses rendszer, csak nem alufólia, hanem a szakaszos, véglegesen deaktiválható fémcsík kell a logó-szalagba. Bár a két antenna a berendezéssel együtt itt is milliós ráfordítás, a tikett olcsó. (Persze el lehet távolítani, mint bármely más rendszerét is. Még a zárt dobozos kivitelnél is tudják, hogy abból ki kell venni a motyót, CD-nek tokját a pulton kell hagyni, kis kerek bármit, címkét ruháról levágni, stb)
(#) Johndawson hozzászólása Feb 19, 2019 /
 
Sziasztok.
Érdeklődnék, tudna e valaki megoldást egy
"távolság érzékelős" riasztóra vagy lopás gátlóra.
Régebben láttam ehhez hasonló működési elvü dolgot wv kocsinál, amikor a tulaj a kulcscsal 25 méternél távolabb ment akkor a beépitett elektronika automatikusan lezárta a kocsit és felhúzta az ablakokat, bélesítette a riasztót. Valami ilyen kellene csak motorra.
Hogy ha a motort ellopják, és pl 25méternél nagyobb lesz a távolsága kulcs és a motor között, akkor pl jelezzen a tulajnál lévő jelző, plusz esetleg kapcsoljon be a riasztó.

Tudna valaki ilyen "távolság érzékelővel rendelkező" reléről vagy hasonlóról?
Köszönöm.
(#) proba válasza Johndawson hozzászólására (») Feb 19, 2019 /
 
BT4 es telefonnal és egy bluetooth-os key finderrel működik a dolog, igaz csak kb 10-15m . Ha eltávolodsz tőle sípol mindkettő ( telefon+ a "kulcskarika" is) Ha ezt fel tudod használni...
(#) Johndawson válasza proba hozzászólására (») Feb 24, 2019 /
 
Nem az sajnos nem jo.
20-30 meter az amennyire eltavolodok a motortol amig felveszem a kajat. Es sajnos sokszor sokat kell varni. Es nem feltetlenul ra lathato a parkolo.
Valami olyan dolog kellene ami jelez nalam ha kint megprobaljak ellopni, es vagy olyan valami ami blokkolja a hatso kereket pl valami eros elektromagnes ami behuzza a feket.
Következő: »»   1 / 2
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem