Fórum témák
» Több friss téma |
Milyen videómagnetofon probléma van egy set top boxnál? Miért itt teszed fel a kérdést és nem a saját témájában?
Set top box
Toshiba V83CZ tipusu videómagnó,ékszijat pótoltam mert elszakadt.
Szépen beveszi a kazettát,kiadja.Viszont nem teker sem elöre sem hátra,meg a szalagot sem füzi be,nem megy a lejátszás.Hallom ahogy gombnyomásra megy valahol belül egy motor amit nem látok,de nem történik semmi a szalaggal.Van valahol még egy szij ami hiányzik,vagy megragadt valami?Minden fogaskerék ép. Köszi a segitséget. A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2019
Felső panelt nyisd fel, hátul jobb sarokban betöltőmotor szíját is cseréld ki.
A hozzászólás módosítva: Jan 10, 2019
Sziasztok! Tudnátok segíteni? LG videómagnó nem vette be a kazettát, a videodoktora azt írta, hogy tisztítani kell a lejátszófejet. Alkoholos tisztítás után a kazettát elindítja, de nincs kép, és továbbra is azt írja, hogy tisztítani kell.
Szia!
Hogyan tisztítottad a fejeket? Minimum kettőnek kell lenni belőlük a fejdobon.
Sziasztok! Van nekem Grundig gv250vpt stereo videómagnóm amivel az lenne a gond , hogy színes foltos a kép és a hang zajos. Mi lehet a gond ? Szalagpálya tisztítás megvolt a helyzet változatlan . Képeket csatolok illetve videót .
videó : https://youtu.be/-OWG-6po9AQ
Szia!
Tápegységben nézd át a kondikat ESR mérővel. Szerintem szekunder oldalon lesz rossz kondi (220u emlékeim szerint). A hozzászólás módosítva: Feb 17, 2019
Szekunder oldalon majdnem összes elko szét van folyva. Köszönöm szépen ! Csere után jelentkezem .
Cseréld ki, működni fog! 220µF jól emlékeztem?
Szia! 70%-os alkoholba mártott papír zsebkendő segítségével, közben a másik kezemmel forgattam a videofejet. ha nem jól csináltam, légy szíves írd le hogyan kell. Előre is köszönöm.
Alapvetően jó a technika, csak azt a tisztítás után érdemes ellenőrizni, hogy a fejek légréseibe nem szorult-e szennyeződés, papírdarab.
Nagyítóval ellenőríztem, nem láttam szennyeződést a fejeken. A videomagnó több évig nem volt használva és volt benne egy kazetta.
Igen jól emlékeztél ! Megcsináltam az elko cserét most már tökéletesen működik ! Köszönöm szépen a segítséget !
Szívesen, kicsit megtévesztő hiba, elsőre nem táphibára gondolunk..
Ennek az Apróhirdetési rovatban van a helye!
papír zsebkendő nem érhet a fejdobban lévő fejekhez,mert beakad, tönkreteheti azt, használj inkább kontakt tisztító spayt..
Nagyon rossz ötlet!
Nem csak tisztít ken is, kenőanyag bekerül a fejdob réseibe és emiatt szalag feltapad a fejdobra. Hosszadalmas tisztogatással lehet majd eltávolítani.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni! Ajándékba kaptam egy Panasonic NV-HV 51EP típusú videót. Szép állapotban van, de az LP módban felvett felvételeknél nincs kép, csak hang. SP módban semmi probléma, a kép tökéletes, mind a saját, mind más készülék által készített felvételnél. Mi lehet a gond, hol keressem a hibát? A fej nem tűnik koszosnak... Előre is köszönöm a válaszokat! A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2019
Megtisztítottam jó alaposan (IPA) és óvatosan. Erős nagyítóval nézve a fejeket, nem látok semmilyen koszolódást. Viszont most annyi változás van, hogy lejátszáskor néha bevillan a kép nagyon zajosan és színmentesen. A hang továbbra is tökéletes.
Kipróbáltam a saját felvételt SP és LP módban is. Az eredmény ugyanaz, hang jó kép nem, LP-ben. Kicsit visszaolvastam a fórumot és találtam egy 2015-ös bejegyzést ugyanezen hibáról NV-HV 61-nél. Ott nem találtak megoldást a problémára ( Tanácstalan vagyok.
Még annyi, hogy a fejmagok épeknek tűnnek. A hozzászólás módosítva: Márc 3, 2019
Próbáld meg nitróval tisztítani, makacs szennyeződés esetén hatásos.
Ha így sem lesz jó, megoldás fejcsere.
Szia!
Sajnos nitrohígító nincs itthon, viszont van aromás hígító, szintetikus hígító, lakkbenzin hígító és denaturál szesz. Melyik lesz a jó?
Egyik sem, denszesz gyenge, többi nem párolog el nyomtalanul.
Értem, akkor szerzek nitrohígítót. Egyébként most napsütésnél ismét megnéztem a magokat és óvatosan megérintve a felületüket hegyes fogpiszkálóval valami fehéres színű, faggyú állagú izé jön le róla.Azoknál a magoknál, amelyek felülete egységes nincs is probléma az óvatos eltávolítással, de azoknál a magoknál, amelyeknek a felülete középen meg van osztva, na ott lehetetlennek látszik ezen lerakódás eltávolítása. Hát nem egyszerű a megtisztításuk. Nincs erre valamilyen szerelői praktika?
Szereztem nitrót és azzal is megpucoltam...semmi javulás, így jobb híján bontottam. Alább láthatóak a fejmagok. Kettő "szimpla" és kettő "dupla" mag. Azt nem tudom, hogy a "dupláknak" össze kell-e érniük a tetejüknél, vagy sem, mert ha igen, akkor ott "szakadás"?? van.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |