Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Témaindító: Topi, idő: Nov 18, 2007
Szerintem , meg ne hanyagold az oldalt . Akkor a feljelentgető nyer vele . Pont ez a célja .
Ne vedd biztos információnak de talán van valamilyen automatizmus a hirdetésekben. Ha egy olvasód -akár véletlenül rányom- jelenti, hogy neki nem tetszik a hirdetésed, akkor a hozzád kapcsolódó többi is átmenetileg blokkolódik.
Volt már valahol szó erről, és akkor felmerült ennek a folyamatnak a módosítása. Tehát egyáltalán nem biztos, hogy éppen a router miatt ért az atrocitás.
Többször volt már róla szó, tudomásom szerint, a "jelentés" csak jelzés a moderátor felé, a hirdetés marad, amíg el nem bíràljàk.
Skori: szerintem sokkal jobban belefér egy router, mint a sok kétes származású plc, villanyszerelési anyag. De elvileg itt a számtech. cuccok az éppenhogy megtűrt kategoria.
A szabályzat V/6. pontjának vége: "A számítástechnikai eszközök hirdetése nem tiltott, mivel az elektronikai szakmához kapcsolódik, de közös érdekünk, hogy a Hobbielektronika.hu apróhirdetése ilyen hirdetéseket ne tartalmazzon."
Ami ugye ellentmondás, teljesen szubjektíven lehet értelmezni úgy, hogy szabad (mert nem tiltott), vagy úgy, hogy törli (mert közös érdekünk, hogy ... ilyen hirdetéseket ne tartalmazzon). Vagyis attól függ az egész, hogy a moderátor milyen lábban kelt fel, és/vagy milyen érzelmei vannak a hirdetővel és/vagy a jelentővel és/vagy az apróban található ilyen hirdetésekkel szemben. Logikát ebben keresni teljesen fölösleges. A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2019
Azt gondoltam hogy jobb lett az oldal, de úgy látszik most is a névtelen feljelentgetés a menő. De ennek az érmének két oldala van, mert erre az oldal vezetése is ugyanúgy vevő, mint ahogy a névtelen moderáció is maradt. Ráadásul ha most rákeresek, akkor simán találok két másik routert - tehát van, aki hirdethet ilyesmit, más meg nem...
Azt is el tudom képzelni, hogy a jelentgető addig jelenti a hirdetést, amíg el nem tűnik. A moderátor meg a 10. jelentés után megunja a dolgot, és törli a hirdetésed. Lehet, hogy teljesen felesleges ez a hirdetési részleg, én eddig se használtam, de szerintem csak a gond van vele. Régen azt olvastam, azért kellett az Apró részleg, hogy a fórumbeli eladások/vásárlások ott történjenek meg. Szerintem erre van másik millió oldal...
IMielőtt bárkit is gyanúsitasz.gondolkozz el hogy a hirdetésed a szábályzat elemeiek minden pontján megfelelt ?
Egészen biztos valami nem stimmelt valós ár megadás pl -ul kötelező , Mondjuk ha 1 ft ért tetted ki akkor máris borult a bili . A hozzászólás módosítva: Márc 10, 2019
Idézet: A névtelenségnek oka van. Ha kötelező lenne megadni a nevet, a "sértett" számára biztosítana a moderátor egy felületet, ahol kiengedheti a mérgét. Az ilyen panaszokból, mint amilyen a tiéd is, könnyen vérre menő viták alakulhatnának ki, teljesen feleslegesen.„névtelen feljelentgetés a menő” Használod az oldalt, ezzel alárendeled magad a moderátoroknak akiknek döntési joguk van. Ugyanakkor ők is emberek, tévedhetnek.
Igazad van, de a feljelentő miért nem ír privátban Skorinak, hogy szerinte ez, meg ez nem jó a hirdetésben.
Szerintem hasznos ez itt, vettem már itt pár cuccot, jó áron, megbízható(*) eladótól. Már értsd, jobban bízok valakiben, akinek ilyen-olyan témában olvastam pár kommentjét, mint egy random vatera/jofogas eladótól. Ezzel szerintem nincs baj.
Persze vannak itt is másfajta figurák, akik megpróbálnak egy palimadarat találni irreális árral, szerintem ezek ellen kellene fellépni, de az oldal főnökei szerint ezt rosszul látom, mert ez üzletrontás. Szerintük a számítástechnikai témákkal van baj, az valakinek nagyon szúrja itt a szemét, ezek szerint az apróban is.
Szerinted milyen választ kapna? "Semmi közöd hozzá k@cs@g, @nyád üzletét rontsd! Megtalállak!!!!!! Kussolj! Nem mindegy neked????" stb.
Idézet: „jobban bízok valakiben, akinek ilyen-olyan témában olvastam pár kommentjét, mint egy random vatera/jofogas eladótól.” Idézet: Mivel ez egy alapvetően elektronikai fúrum, nem csodálkozom a dolgon. Van kimondottan számítástechnkai fórum, több is. „Szerintük a számítástechnikai témákkal van baj, az valakinek nagyon szúrja itt a szemét, ezek szerint az apróban is.”
Miért nincs az apróban több kategória? Teszem azt Pc-s, szerszámgépes, műszeres, stb...
Nem tudom, de ezeket a válaszokat Skoriból nem nézném ki.
Nem is rá értettem, általánosságban. A nagy számok törvénye szerint csak idő kérdése, hogy ilyen megessen.
Na igen, én is kaptam "gyönyörű" privátokat.
A baj az, hogy némelyek üzletrontást látnak. Nemis tudom, az ilyen üzletesek mit keresnek itt. (pontosabban nagyon is tudom, jól jön nekik az ingyenes lehetőség)
Szerintem az aprót arra kéne használni a létrehozók szándéka szerint, hogy itt az oldalon egymás között csereberélhessük szükségtelen dolgainkat, aprópénzért. Elég nehéz szétválasztani a magot az ocsútól, ezért van az, hogy aktív hozzászólásnak is lenni kell hogy hirdetni lehessen. Ezért aztán van kamu hozzászólás is.
Vagy csak minimum limites hozzászólás után lehessen hírdetni. Nekem is voltak és vannak dolgaim amit pusztán jószívűségből adtam oda. Mint az EM80-at. Aki olvassa magára ismer.
Bármilyen alsó limitet lehet teljesíteni kamu hozzászólásokkal, gondolom ezért lett beépítve a "társadalmi ellenőrzés". Ezzel viszont az a baj, hogy vissza is lehet élni, ahogy látszik, meg is teszik.
Nem lehet vele visszaélni (mint régebben), a moderátorok ott vannak a bejelentő és a törlés között.
Ez az az eset, amikor illene megindokolni, hogy miért szabálytalan Skori hirdetése, és miért elfogadható a másik két router meghirdetése. Mondjuk egyszerűbb lenne, ha Skori közvetlenúl érdezné meg az oldal alján található általános "Hiba jelentése" gombbal.
A hirdetés jelentését az alábbi szabályzati pont miatt tették.
Idézet: „8. A kínál rovatba feltöltött képeknek saját készítésűeknek és kiemeléseket (pl. keret) – figyelem felhívásokat nem tartalmazó fotóknak kell lenniük.” Semmilyen üzletrontási célja nem volt ezzel senkinek szerintem, csak az egyik alapfeltételt kifogásolták, mely szerint annak kell a fotón szerepelnie amit eladsz, abban az állapotban amilyenben eladod. Szerintem ebben semmi inkorrektség nincs, ez mindenkire vonatkozik.
Remélem megfelelő választ adtam a kérdésre. Nem szükséges egyből rosszakarót, vagy másik router hirdetést keresni.
Egészen egyszerűen Skori kizárólag abban hibázott a hirdetésével, hogy random webes termékfotót töltött fel, mikor a szabályzat a vásárlók védelme érdekében előírja, hogy lőni kell egy fotót az eladni kívánt portékáról. Pár másodperccel több idő, mint egy webshop fotóját feltölteni, de megéri.
Pillanatnyilag nem ott vagyok helyileg ahol a router, és úgy gondoltam, jobb egy olyan hirdetés, amiben van kép, mint egy fotó nélküli. Eszembe sem jutott, hogy ez probléma lehet, de ha bárki rámszól akkor töröltem volna a képeket. Egyébként pedig a meghirdetett router állapota megfelelt a felrakott fotóknak, mivel ugyan használt, de újszerű kinézetű, hibátlan eszköz(ök)ről volt szó.
Lehet, nem leszek népszerű, de sebaj.
Idézet: „Eszembe sem jutott, hogy ez probléma lehet, de ha bárki rámszól akkor töröltem volna a képeket.” Rádszólt valaki, méghozzá írásban, a hírdetés feladásakor láthattad a hírdetési feltételeket, sőt el is fogadtad.
A későbbi félreértések elkerülése végett üdvös lenne, ha moderált hirdetés, hozzászólás esetén a moderációról értesítő rendszerüzenet (feljelentő nikk említése nélkül) tartalmazná a moderációt kérő szöveget. Ez szerintem minimális programozási munkával megvalósítható, és nem nézne a moderált, mint a vett malac, hogy most mi van?
Idézet: „random webes termékfotót töltött fel, mikor a szabályzat a vásárlók védelme érdekében előírja, hogy lőni kell egy fotót az eladni kívánt portékáról. Pár másodperccel több idő, mint egy webshop fotóját feltölteni” Ez eddig oké, amúgy totálisan elfogadható érv és nem is megalapozatlan. Viszont ezt nem is súlyos szabályszegésnek, azaz szó szerint büntetendő cselekedetnek, bűncselekménynek nevezném, inkább hiányosságnak. Ami sokkal inkább furcsa: ezek szerint valóban létezik olyan ember, akinek az a napi elfoglaltsága és önnön vállalt harci feladata és "napi minőségi jócselekedete", mondhatni perverziója, hogy ahelyett, hogy a saját életét igazgatná és tenné jobbá, szebbé, tartalmasabbá, ahelyett inkább betölti reggelente a fórumot, átmegy az Aprókhoz, és elkezdi egyesével nézegetni / bogarászni a hirdetéseket, hogy célzottan hibákat keressen benne. Ha én például vásárolni szeretnék bármilyen eszközt, akkor nézegetni kezdem a hirdetéseket, és amely termék épp szimpatikus és megakad rajta a szemem, arra rákattintok és ha minden stimmel, akkor ajánlatot adok vagy felkeresem a tulajt valamilyen módon, de mindenképpen névvel vállalva és tisztességesen, korrekten. Még ha nem is minden infó tökéletes és feddhetetlen. Ha böngészés közben olyan termékkel futok össze, ami számomra nem lényeges, és nem valami teljesen ide nem illő kütyüről van szó, tehát hacsak nem egy keresztlengőkaros Babetta szilent nevű alkatrészt akar valaki eladni, eszembe nem jutna senki számára rosszat tenni, szándékosan és megfontoltan rosszat akarva azzal, hogy névtelenül, kérdés, kérés nélkül "feljelentgetem a hatóságnál". Ha pedig kifejezetten router keresésre adnám a fejem, és kiad 4 találatot a kereső, amelyikből 1-hez a többivel ellentétben csak egy snassz netes kép tartozik, de amúgy a leírás és az ár, típus szempontjából szimpatikus lenne, akkor sem fordulna meg még csak gondolatban sem a fejemben, hogy akkor most jól megbüntetem a tulajt, nesze, jól "feljelentgetem a hatóságnál", mert nem tett fel egy saját képet a kütyüről, mit képzel itt az aprókban?! Ehelyett normális, barátságos, megértő keretek között is lehetne jelezni - névvel - az esetleges problémát, hogy: "te figyeljé mán, igazán érdekelne a kütyü, nincs véletlenül egy jó minőségű fotód róla?" Egy kulturált és barátságos hangvételű kérdésre valószínűleg kulturált válasz érkezne a tulajtól, hogy miért nincs fent a termékről saját fotó és/vagy mikor tud feltenni / küldeni olyat. Ez a névtelenül rosszat akarós, feljelentgetős módszer... kissé (nagyon) dedósnak tűnik nekem. Ettől függetlenül az érvet és magyarázatot azért alapvetően jogosnak tartom, de ahogy a példa mutatja is, sok egészen más gondolkodású és különböző lelki világú ember böngészi az oldalt (aprókat)... én például továbbra sem jelentenék senkit a jövőben sem, aki nem perfekt és saját fotóval súlyosbítja drasztikusan a helyzetet az Aprókban.
Alapvetően igazad van. Azonban vannak, akik számára - hogy ne mondjam - "élvezetet" jelent, hogy feljelent másokat. (Moderátorként látom, ki, milyen jellegű bejelentést tett, és elég hamar le lehet szűrni, kik a "feljelentőbajnokok".) Ezek jelentős része személyes sértettségéből adódóan jelenti be a hirdetőket - ne adj' Isten, a fórumozókat - azért, mert valaha, valamikor Ő is kapott valamilyen szankciót egy korábbi hibája miatt. (Itt most nem azokra gondolok, akik a helyesírási szabályok súlyos megsértése miatt reklamálnak, az egy teljesen más történet!)
Ezek a feljelentők egyszer (vagy éppen többször) a múltban valamilyen szabályszegés miatt kaptak valamilyen szankciót (adott esetben figyelmeztetést, vagy épp némítást, de legtöbbször valamelyik hirdetésüket kellett eltávolítani). Ezen azután annyira "berágtak", hogy innentől kifejezetten vadásznak a különféle, szabályszegő hirdetésekre, és ha ilyet találnak, azonnal be is jelentik. Mivel egy szabályt nem lehet úgy értelmezni, hogy: "ha akarom vemhes, ha nem akarom nem vemhes", kénytelenek vagyunk ilyen esetekben a szabályok szerint eljárni, annak minden pontját betartani és a felhasználókkal betartatni. Már csak azért is, hogy a későbbi vitákat elkerüljük, mert annak - nem szó szerinti értelemben persze - csak "sérültjei" vannak. (Leginkább lelki értelemben.) Persze, lehet(ne) úgy is eljárni, hogy felhívjuk az illető hirdető figyelmét - akár privát üzenetben is - arra, hogy véleményünk szerint ez, vagy az a hirdetése ilyen, vagy olyan ok miatt sérti az egyik szabályt, azonban nem egy fórumozóról tudok, aki a privát üzeneteit nem olvassa, sőt, adott esetben kifejezetten beleírja a hirdetésébe is, hogy e-mailben, vagy épp telefonon kell Őt keresni. Ennek az embernek hiába írsz privát üzenetet, az pedig igazán senkitől nem várható el ép ésszel, hogy keresse az illető e-mail címét, vagy - horribile dictu - felhívja telefonon. A másik szempont, amiről szintén szó esett itt, az a nem megfelelő stílusú válasz lehetősége, hogy ti. a megszólított egy "Neked meg mi a f... közöd van hozzá?! Rontom a bizniszed, vagy mi?!" - típusú választ kap. Innentől pedig egyenes az út, hogy a jószándékú segítőből is feljelentgető váljék. Félreértés ne essék: Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ha valaki szabályszegést követ el - ide értve az Apróhirdetést, és a Fórumot egyaránt! - arról ne értesítsetek minket, moderátorokat. De értsétek meg, kérlek, hogy nekünk minden egyes bejelentést le kell kezelnünk, így vagy úgy. Ha egy bejelentés "jogos", akkor annak megfelelően. (Megjegyzem: Nem egyszer van úgy, hogy a trehányul, hányavetin megfogalmazott, irtózatos helyesírással feltett, vagy más okból szívem szerint még a föld színéről is eltörölni szándékozott hirdetést is inkább egy nagy levegővétel után kijavítgatom, szó nélkül.) A hozzászólás módosítva: Márc 11, 2019
|
Bejelentkezés
Hirdetés |