Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » NYÁK-lap készítés kérdések
A témában nincs helye a nem szakmai indíttatású vitáknak, ezért a szabályszegést elkövetők azonnali figyelmeztetés nélküli kitiltásban, vagy némításban részesülnek. Ugyan így járunk el azokkal szemben, akik "blog"-nak nézik a fórumot. Ezt mindenki tartsa szem előtt!
Mivel én nem szoktam sem lötyögtetni, sem melegíteni, ezért kb 1 óra. De ha melegíted + lökdösöd akkor kb. 15 perc (vagy annyi se).
köszi! mégegy kérdés! elöbb fúrás aztán maratás vagy fordítva?
Előbb maratás, aztán fúrás.
Ha előtte fúrod, akkor függetlenül a fúrófej sebességétől, minőségétő, ha nem is láthatólag de pár tized mm-re felszakítja a fóliát, és ott a cucc képes alámarni. Főleg vékonyabb forr. pontoknál. Megaztán utólag mégis jobb, mint előtte ezzal szenvedni, nehogy valamivel megsértsük a vezetősávokat.
igaz...és egy ilyen oldatba tudok több nyákot is marni? vagy 1 be csak egyet?
Ilyen sokáig marja neked melegítés és lötyögtetés nélkül? Én múltkor marattam egy 8X8 cm-es nyákot 20 perc alatt szobahőmérsékleten lebontotta róla a rezet. És nem is mozgattam. Én is meglepődtem, hogy melegítve se szedi le sokkal gyorsabban mint hidegen. Ez furcsa.
Idézet: „marattam egy 8X8 cm-es nyákot 20 perc alatt” 20 perc, nem tudnék ennyit várni
Persze, de nekem vam ithon egy rakat olyan nyák, ami nem épp szabvány méretű. 2.5mm vastag, meg a réz is elég vastag rajta. Mivel ez van, ezt használom
Istuuu Tudsz vele többet is, hogy mennyit, az füg attól hogy mennyi felesleges rezet kell lemarni a lemezekről.
Én olyankor megkajálok, meg összekészítem az alkatrészeket, meg a fúrómat is. Eltelik hamar az idő.
Jó neked! a sósav hidrogénperoxid mellett semmire nincs időm! max 1 perc alatt lemarja !És ha teliföldes nyákot
tervezel sokkal kissebb felületet kell marnia, sokkal hamarabb kész!
Én meg melegvízbe rakok egy fagyis dobozt, abba megy a tn150, a nyák hátuljára rakok a barna ragasztószalagból egy kis fület, és rézzel lefelé ráfektetem a folyadékra a nyákot. Ez azért jó, mert a maratás során a leszedett réz, egyből le is szállingózik az edény aljára, és a marónak nem kell átbíbelődnie magát a lemart rétegen, és így lötyögtetni sem kell (azért kell lötyögtetni, hogy a lemart réteget lemozgasd a nyákról, de ha nem marad rajta a lemart réteg, akkor ugye nem kell lötyögtetni)
Na csak sikerült mind a 3 ledet rábírni a világításra ráadásul sorba kötve, viszont a sor végén állónak a hátlapja 5-6 perc után már kezdett elszíneződni, úgyhogy hűtőbordát fogok vadászni holnap a lomosban.
Az eredmény: 15 perc volt egy vastag üveglapon keresztül a jó időzítés, simán lekapta a lakkot a gyári nyákon, holnap lemaratom a nyákot neki, mert a légkötésben voltak problémák és ettől nem ment együtt a 3 (meg a 2 sem). Köszi mindenkinek az ötleteket, meg a helpet.
Jah, azt hittem, h a borda természetes dolog
Azért ellenőrizd, h mennyi áram folyik rajtuk, mi lett a megoldás?
most fogok leaplikálni egx régi alaplapról pár bordát. A légkötések hagytak maguk mögött némi kívánnivalót
Ilyennel a Latincában megbuktam volna.
Előszőr én is egy hűtőbordára aplikáltam fel a ledeket, de iszonyat volt, nem igazán lehet feszítés nélkül rögzíteni...
Aztán kiderült, hogy elég neki egy pár négyzetcm nyák felület. Egyszerűbb is megoldani, és forrasztható, amire tervezték. A hűtőfelületet felesleges forrasztani, elég a hővezető paszta alá.
Az uv ledes nyák fotózás témában kovidivi tett fel egy
nagyon szupi 2 ledes nyákrajzot pdf-ben én is azt használtam (a 26-27 oldalon van)csak rá kell forrasztani a ledeket és már a hűtés is kész.
Átrajzoltam 3 ledesre, most lett kész a maszk, éjjel még a légkötésessel lefotózom, vagy gyorsan fújok egy maradék nyákot.
Sziasztok!!!
Hány %-os NaOH kell a fotolakk lemaratásához??? Mert most tudok csinálni löttyöt, van anyagom hozzá, és azért kérdezném. Köszi
Én spec azt a módszert használom, hogy sziti lefolyótisztítót feloldok vízben 2-3 kanál egy sima befőttesüvegbe, attól olyan tömény lesz, hogy 3-4mp-re belógatom a levilágított nyákot és már teszem is át hidegvízbe és a festék ott oldódik le igazán.
Azért jó ez a módszer, mert 1:olcsó egy 300Ft-os sziti-ből lehetne vagy 100 litert csinálni, de 2:mivel a festék nem a szitisben oldódik le (vagy legalább is nagyészt nem) ezért egy befőttesüvegnyi nagyon sok nyákra elég. Most azon törpölök, hoy nagy 5l-es befőttesüvegben csinálok szitit, csak a szája kicsi. Kéne valami olyan nagy üvegedény ami zárható (mert ezt lehet zárni, ha a sziti feloldódott már nem keletkeznek + gázok) és ugyanakor jó nagy a szájnyílása, és elég mély a nagyobb nyákokhoz is. Most nagy nyák esetén átöntöm a szitit egy fagyis dobozba ott előhívom azután visszaöntöm, lötyit.
Nah Közben kavarintottam egy 10 %-os oldatot! Hát az nagyon brutál... Leszed mindent a nyákról
Abból csináltam kb. 1-2 %-os oldatot, az már biztosnágosabb volt
Mennyi időre raktad bele a nyákot?
Egyébként régebben én is szórakoztam hígabb oldattal, de ott ecsettel kelllett maszírozni, hogy lejöjjön mindenhol , azután volt ahol lejött a festék is de a másik felén még mindíg zanzás volt... Jó levilágitás után 2-3mp a töményben, a többi meg a vízben már lejön lóbálás közben, ha mégsem, akkor megint 2mp a töményben. 1 perc alatt elő lehet hívni és már mehet is a maratóba.
Hát inkább az ecsetelés híve vagyok, mert ha nagyon tömény, akkor leszedi azt is amit nem ért a fény... Mmikor láttam, hogy lilásan oldja a lakkot a cucc, akkor gyorsan kaptam is ki és hívítottam rajta... Hát kb. 1 perc alatt lejött ez is! Nem lett tökéletes, mert sajátkezüleg fújtam be a lakkal, ráadásul Wolfos lakkal, ami elvileg gyengébb minőségű mint a P20... Bár ezt nem tudom.
Üdv
Hát a wolfos az nekem pöttyösen száradt, és használhatatlan a p20-hoz képest
Nah nekem is pont az a bajom!!!!
Hogy pöttyös, és azzal szerintem macerás a nyákot lefújni... Meg így nem is lesz kontrasztos a vezetősávok szélei... Akkor az a baj? Nem jó a lakk? (csak hát ez fele árban van mint a P20... )
Én Wolf -os fotolakkot használok. 10 NYÁK -bol 8 sikerül, szóval lehet szxrabb, de olcsó és magyar
Egyébként ha pöttyös, akkor nincs eléggé megtakarítva, ez még p20-nál is előforulhat! Tapasztalatom, hogy sokkal kényesebb cucc, de azért lehet vele dolgozni. Ja, és Idézet: „hűtve fogyasztandó” Idézet: - a levegő „nincs eléggé megtakarítva” A nyáklemezre gondoltam.
Egyszer vegyél egy p20-at és nézd meg azzal!!!
Elfelejted a wolfot örökre. Ha gondolod van félredobva nálam egy wolf, egy hétvégét szenvedtem vele, azután elmentem hétfőn egy p20-ért azóta ott rohad a wolf a sarokban!!!
Egy képet tegyél már fel a 8-ból, mert nekem 10-ből 10 szar lett, inkább le sem martam.
Én próbálkoztam elsőként p20-szal, aztán ajánlott valaki mást. Előszőr ódzkodtam, mert drága, de őszintén szólva istenkirálycsászár a cucc.
Nem olcsó az igaz, de miután lefújod vele a nyákot, látod ahogy darabos, egyenletlen, randa, és foltos. Majd ez szépen lassan kb 5-10 mp alatt szétterül, és mint a tenger úgy hullámzik, majd még pár másodperc, és gyönyörű egyenletes lila felületet képez a nyákon. Soha egy darab porszem sehol nem látszott meg rajta. Vagy én vagyok baromi jó, vagy a cucc az. Hogy mi a neve őkelmének? Bemutatom: Íme: Cramolin Positiv Resist Link1 Sajna ennyire még nem tudok angolul, ha valakinek van ideje, írja már le, h mi az értekezés ezen az oldalon: Link1 Idézet: „Egyszer vegyél egy p20-at és nézd meg azzal!!!” Eddig azzal csináltam, és tudom mi a külömbség Most nem kell nyák, mert légszereléssel készítem a PicCoLo -m, de holnap csak a kíváncsiságod kedvéért is fogok 1-et fújni és felteszem. Egyébként nehogy azt hidd, hogy elsőre sikerült, vagy 2 flakont elpazaroltam borzasztó eredménnyel... A 2.-at kaptam ajándékba, mert mondta milyen szxr vele dolgozni, hátha tudok vele kezdeni valamit.
Végülis 2044Ft-ért nem is drága. De hol lehet ilyet Ithon kapni? Szivesen kipróbálnám.
Semmi konkrétumot nem említenek ( nem találtam), inkább arról beszélgetnek hogy mivel, hogy és meddig kell levilágítani, meghogy kristályüveg kell hozzá mert az nem nyeli annyira el az UV-t .... |
Bejelentkezés
Hirdetés |