Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » [OFF] Pihenő pákások témája - Elektronika, és politikamentes topik
Lapozás: OK   86 / 3610
(#) Ricsi89 válasza hozzászólására (») Máj 18, 2008 /

Most már elfogadható eredményt adott. 1400kbit körülit. Na az már ott van nagyjából.
Na erre meg jön a vihar, már dörög is és jó sötét felhők gyülekeznek. kapcsolhatom kifelé a gépet. Ez hiányzott már csak.
(#) válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 18, 2008 /

Nálunk nincs semmi viharra utaló jel, viszont nekem ha csak akkor van rá időm (hogy gép elé üljek) akkor nem kapcsolom ki a gépet vihar idején. Nem tartom valószínűnek hogy belecsapjon a villám a hálózatba, annál is inkább, mert hozzánk a föld alatt jön be a három fázis. (( Bár előfordulhat, hogy a szomszéd utcában már nem így van, és a levegőben jön a kábel, akkor viszont tökmindegy hogy hozzánk hogy jut be, mert az, hogy a szomszéd utcában csap bele a vezetékbe a villám vagy a házunk előtt, az már baromira tökmindegy ))
Viszont van olyan ismerősöm aki vihar idején kikapcsolja a gépet, de a konnektorból nem húzza ki
Szerintem ez a <'nincs semmi értelme'> kategória.
(#) kaszarobert válasza hozzászólására (») Máj 18, 2008 /

Teljesen igazad van! Nyáron mikor aludtunk, becsapott a villám, és tönkrement a hálókártyám, pedig nem ment a gép! Bár lehet, hogy a hálózaticsatit is ki kéne ilyenkor húzni, nem-csak a tápot, de engem sem érdekel a dolog annyira, hogy megeröltessem magam. Levettem a polcról egy kártyát és cseréltem. Viszont apósomék Dvdjátszója az gajrament.
(#) Norberto válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 18, 2008 /

Nálam változatlan sebesség van

http://www.speedtest.netKép: Hivatkozás[/URL]
(#) zenetom válasza Norberto hozzászólására (») Máj 18, 2008 /

nekem elvileg 1megabites
http://www.speedtest.netKép: Hivatkozás[/URL]
szóval ez sztem jó
(#) Gery válasza kaszarobert hozzászólására (») Máj 18, 2008 /

Ígyvan. Hozzánk is becsapott még tavaly nyáron a villám. 3TV, internet modem, és a hálókártya tönkre ment. Örültünk neki, bár hálistennek a biztosító fizetet. De! Ami a meglepő, és nemis gondolnál rá! Ha megnézed a tönkrement dolgok listáját, nemám a konektorba csapott a villám. A kábeltévébe, ahol bejön a padlásba. Azon a helyen szénné volt égve a kábel is. Szóval nálunk amióta jöna vihar, konektorbol minden kihoz, TV-kből és az internet modemböl koax kábel is kihúz. Azóta nemkockáztatunk, pláne hogy nagyobb értékü berendezésekre lettek lecserélve a tönkrement dolgok, és nemakarunk mégegyszer így járni
(#) googa hozzászólása Máj 18, 2008 /

Hali!

Hogy lehet meghatározni azt, hogy mennyire meríthető le biztonságosan egy autó akkumulátora ahhoz, hogy még el lehessen indíttani?

Vagy ez most off??? Mert akkor nem szóltam...
(#) Kovidivi válasza hozzászólására (») Máj 18, 2008 /

"(Látod, ennyit érnek a netes sebességmérők úgy általában...)" - én inkább örülnék, hogy jó nagy ráhagyással adja az internetet a szolgáltató! Csinálhatná azt is, hogy 1024kb/s, és kész. se több, se kevesebb... Így jobban jár a felhasználó! (a feltöltési sebesség viszont nem az igazi...)
(#) válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 18, 2008 /

Idézet:
„én inkább örülnék, hogy jó nagy ráhagyással adja az internetet a szolgáltató!”

Amennyire én tudom, ez úgy megy, hogy adott szolgáltató rendelkezik mondjuk 10x sávszélességgel (nem akarok számokat írni, vonatkoztassunk el ettől); ebből a 10x-ből 20 embernek eladnak egy 'x' sebességgel rendelkező csomagot(ehhez már 20x sávszél kellene!), amit arra alapoznak, hogy egyszerre úgysem lesz fent neten mind a 20 ember, és úgysem fognak teljes sebességgel tölteni. Így tehát 20 embernek adják el az elméletileg 10 ember kiszolgálására alkalmas rendszer használatának lehetőségét.

A példáim természetesen ilyen arányokban kissé sarkítottak és valószerűtlenek, azért ilyet nem csinálnak (ilyen mértékben) a szolgáltatók. De hogy nagyobb lenne a (valós) sávszélesség mint az előfizetett, olyanra még nem láttam példát. Azért is merem ezt ilyen biztosan állítani, mert sokat szoktam letölteni, és ilyenkor mindig legfeljebb 1Mbittel megy a net, legjobb esetben is. Továbbá egyes netes sebességmérők nekem néha 100Mbit körüli értéket adnak, pedig soha nem volt akkora netem

De mindjárt utánanézek, emlékszem egy híresen pontatlan sebességmérőre, megkeresem és belinkelem
Szóval lényeg a lényeg én nem igazán hiszek abban hogy ennyivel több lenne néha a sávszélesség.
(#) Kovidivi válasza hozzászólására (») Máj 18, 2008 /

Értem mire gondolsz. Én még nem csalódtam speedtestben! neked volt egy rossz élményed, és azért nem szereted a sebesség mérőket.
(#) válasza Kovidivi hozzászólására (») Máj 18, 2008 /

A speedtestet nem ismertem eddig, és nem is minden ilyen sebességmérőről alkottam vélemény (nem szeretek általánosítani), csak van egy pár sebességmérő ami pontatlan. Amúgy nincs velük bajom, de nem szoktam használni őket
(#) Ricsi89 válasza hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Én csak azért kapcsoltam ki a gépet, mert a frissen telepített gépet nem akarom tönkretenni, ha véletlenül jön egy áramszünet. Nálunk ha vihar van mindig van áramszünet is. de most nem volt. Lehet fejlesztették a hálózatot?
(#) kaszarobert válasza googa hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Gondolom, ha pöcre indul az autód akkor az indítómotorod által felvett áramot még biztosítania kell!
Csak hát mi van akkor, ha elsőre nem sikerül beindítanod?
Viszont töltésjelző ledet, nem lehet nehéz csinálni.
(#) Rikocu válasza Ricsi89 hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Nálunk majdnem két hetente van áramszünet a viharok miatt. És a fentiekkel értel egyet hogy kikapcsolni ilyenkor kevés a gépet, ki kell húzni a kábeltől kezdve telefonon át mindent. Bár én csípem a viharokat ilyenkor klassz felvételeket lehet készíteni. Itt van két kép a tegnapiról.
(#) Ricsi89 válasza Rikocu hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Jók a képeid. Jók lehetnek a reflexeid is, ha így le tudod kapni a villámokat. Én amikor vihar van ki szoktam húznia gépet, nehogy már tönkre vágja a vihar.

Nem reflex, hanem film és abból vágom ki a képet. Sajnos olyan gépem még nincs hogy pont elkapjak egy villámot szóval marad az ügyeskedés.
(#) Ricsi89 válasza Rikocu hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Így már értem, hogy tudtad megörökíteni a villámokat.

Van itt pár régebbi felvételem is, hamár érdekel.
(#) zenetom válasza Rikocu hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

hogy sikerült lekapni?
hosszú exponálási idővel?
(#) Rikocu válasza zenetom hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Előző oldalon már leírtam, de amúgy filmet készítek és abból vágom ki a képet.
(#) zenetom válasza Rikocu hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

ja bocsi, azt hittem hogy ezen az oldalon vannak az újabb hozzászólások, amúgy ügyes trükk
(#) kaszarobert válasza Rikocu hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Az NVE00084.png kifejezetten jó!
(#) KeserűCukor hozzászólása Máj 19, 2008 /

Hali!
Csináljunk PC-hez oscilloscopot...!
Nézegettem neten kapcsikat, vannak elég egyszerűek is, amikben szinte csak a PIC van
Vkinek esetleg tapasztalat?
Megéri egyáltalán?
(#) Moderátor hozzászólása KeserűCukor hozzászólására (») Máj 19, 2008

Észrevetted, hogy hova írtál komoly és elektronikai jellegű kérdést?!?

Eszem megáll, hogy miket nem tudnak egyesek produkálni...
(#) KeserűCukor válasza (») Máj 19, 2008 /

Most nyitottam volna neki új topicot?!
Vagy szerinted melyikbe illene?! /Nem annyira OFF topic /
Főleg, hogy egy kusza ötlet pusztán...

Aztán mondasz valamit!

Lehetne egy Szakbarbárok topic, amibe mindenki az elvont, valamilyen szinten fantáziadús ötleteiről eszmélhetne....
Jó, tudom ez meg a fejlesztési ötletekbe kellene
(#) Norberto válasza KeserűCukor hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

(#) KeserűCukor válasza Norberto hozzászólására (») Máj 19, 2008 /

Jó, igazad van! :yes: Én sem néztem utána
Sorry!
De ebben a topicban látnék fantáziát, amiben az emberkék komolytalannak tűnő ötleteikről kérdezhetnék meg a többieket /okosabbakat / , hogy az valóban hülyeség vagy esetleg lehet valami belőle!
(#) huba hozzászólása Máj 20, 2008 /

Valaki nemtud ajánlani egy free, vagy gyógyitott lehetőleg nagy kijelzéssel rendelkező visszaszámláló programot?
ami volt lejárt a 21 napos free verzió. És most kéne egy iskolai versenyre időmérőnek.
(#) maTaKee válasza huba hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

Csak egy reg kódot kell találni, ahoz ami már lejárt és már működik is ovább! Mi a neve annak a proginak?
(#) huba válasza maTaKee hozzászólására (») Máj 20, 2008 /

CountDown V.8.0
Copyright 1996-2003 Grau Software
ezt is félnapig kerestem
Következő: »»   86 / 3610
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem