Fórum témák
» Több friss téma |
Köszönjük a visszajelzést, örülök, hogy sikerült megjavítanod.
(Nem én segítettem ugyan, hanem proli007, de mindig jó érzéssel olvasom, ha valakinek a fórum segítségével sikerül megoldani a problémáját.)
Hello! Használd egészséggel! Teljesen egyetértek Endrével. A legtöbben ha segítséget kapnak (nem csak információt mint itt) még csak nem is válaszolnak többet. Nem hogy az eredményről írnának egy sort, jó-nem jó- nem ezt akartam.. De köszönjük, hogy válaszoltál.
Sziasztok, Digitális hőmérséklet szabályzó bekötése érdekelne. Adott egy magneskapcsolo 230v. Átmenő áram és áramerősseg 400v. 3x400v. 3x50A. Digitális szabályzó 230v max 3A tud szabályozni.
A hőmérséklet szabályzó típusát nem lehet leolvasni a képről, annak a bekötésével lehet baj.
Kösd direkt be az SSR-t,hogy kapcsol -e,behúzza -e a mágneskapcsolót .Ha behúzza,akkor az érzékelő kimenetét kell megnézni,hogy kontaktot ad ki,vagy valamilyen tápot,sajna annyira nem látható .
Próbáld így, lásd melléklet. Ha nem megy, akkor kell a szabályzó pontos típusa.
Nálam is ez lett volna a következő, hiszen ok nélkül nem írják oda "+, -. El tud látni egy SSR-t.
http://www.tcdirect.hu/Default.aspx?level=2&department_id=100/9
Az említett műszer a 309-300 rendelési kódú termék. terhelés nélkül kapcsolja a mágneskapcsolót, de ha terhelést adok rá akkor nem csinál semmit. műszer 230v 3A kapcsol max . érdekes módon az ssr relével is ezt csinálja.
Nézegettem pár hasonló cuccot,erről nem találtam leírást . De általában morze kimenet van mindegyikben.
Most a műszerben lévő relét kapcsolja,és a kinti mágneskapcsolót nem?
A 303-asnak SSR kimenete van. Inkább az kellett volna neked. Megtakarítottad volna a külön tápot.
Annyit azért megtehetne a gyártó, hogy egy adatlapot kitenne a táblázat mellé.Típusválaszték:
Ebben az esetben az SSR sem kell.
L1 megy a szabályzó 5-ös pontjára. A szabályzó 6-os pontja megy a mágneskapcsoló A1-es pontjára. A mágneskapcsoló A2-es pontja megy a nullára. Ennyi, nem több. Már ha a mágneskapcsolónak 230 V-os behúzótekercse van.
Igen,elvileg a rajz szerint így is kellene mennie,de valami sántít .Azt írta,hogy az SSR-rel sem megy,és ha a rajz szerint kötötte be(az alarmra,és a segédtápossal ),akkor mennie kellett volna.Ezért is írtam a morze-t,hátha..Én is nézegettem a képet ránézésre csak 1 zárót látok .Eléggé szegényes a hozzáférhető infó.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2019
Kondnezátor nincs a rajzon. Mit csinál az SSR ilyen feszültséggel? turi84 leírásai sem egyértelműek, a szabályzó ismertetője sem teljes, finoman szólva.
Igen 1 picit kérdőjeles,de majd csak a végére jutunk .Igen,a kondi nem ártott volna.
Ha üresen hagyom a magneskapcsolot akkor kattog a muszerben is, ha terhelés adok rá akkor már nem hallom kattogni.
Hétfőn osszerakom teszek fel képet. Hátha úgy jobban látszik, lehetséges a műszer parameterezese nem jó.
Érdekes eset. Valami még nem klappol.A leírás szerin az alarm kimenet eléggé gyengusz 1A,de NO-s,így jónak kellene lennie.Remélem,hogy nem égeti be a mágneskapcsoló .Amúgy kösd ki az alarm-ról mindent,és műszerrel nézd,hogy mikor kapcsol,folyamatosan kapcsol -e,vagy csak jelzésszerűen,stb. Ha ez megvan,akkor már nem lehet sok gond,max be kell majd raknod 1 relét,vagy SSR-t(kondival),ami viszi a mágneskapcsolót.
A hozzászólás módosítva: Máj 4, 2019
Kap az a műszer normális nullát? Amikor a mágneskapcsolón nincs terhelés, akkor behúz? Ezt a "terhelést adok rá" részt bővebben is kifejthetnéd. Pontosan mire adsz terhelést?
Terhelés a mágneskapcsolora értem, űresbe kattog, sokáig tartja benyomva.. Ha rákotom az olvasztó kemencére, 3x50A akkor már semmit nem csinál.
De én nem az alarm kimenetre kötöttem a cuccokat, hanem a kimenetre amit elvileg vezérelni kellene. Szerintem az lehet hogy a magneskapcsolo tekercs nagyobb áramot vesz fel mint 3A, és ez nem tetszik a műszernek.
Innen kell leindulni. Amikor a kemence is rá van kötve a mágneskapcsolóra, akkor rövid időre behúzza a mágneskapcsolót a szabályzó?
Kizárt dolog, hogy a mágneskapcsoló behúzótekercse 3 A-t (vagy többet) vegyen fel.
Elsőnek igen ha jól emlékszem és után a nem olyan mintha tiltana. De hétfőn összeszerelem és akkor tesztelem megint.
Bocsi ,de beragadt nálam az alarm . Nagyon pici rá az esély,hogy a ráadott terhelést figyelné,és azért tiltana le(bár megeshet). Inkább az lehet a gond,hogy amikor rámegy a terhelés a kemencére,annyira lehúzza a tápot,hogy resetel a kütyüd. Max. ideiglenesen old meg másik hálózatról a tápját.
Úgy tűnik, nem eléggé zavarvédett a szabályzó.
https://youtu.be/AN3wKruKoAI
https://youtu.be/Bp3mpgvR1Sc igy teszteltem a mágneskapcsolóval de semmi reakció. ssr relé+ mágneskapcsoló Próbáltam úgy is hogy direktbe a mágneskapcsolót tettem rá de semmi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |