Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Bizonyos minőségi szint fölött minden készülék sokkal érzékenyebb bármiféle külső-belső befolyásra, variálásra. Nem játszottam végig, de ha minden a határértékre van méretezve, akkor nagyon nagy a befolyásolhatósága. Ha túlméretezzük a készülékben működő alkatrészeket, akkor sokkal kevésbé hagyják magukat befolyásolni, bármilyen praktikával.
- Bizonyos minőségi szint fölött pedig, nem foglalkozom mágikus hatású dolgokkal, amik ha áttételesen is, de befolyásolhatják a hangzást. (Valószínűleg minden befolyásolja, nem csak a méregdrága kütyük, meg gyűrűk, meg a homokágy(?), meg a tüskés-márványos alátét-rátét, meg a hangulatunk, meg a hőmérséklet, a páratartalom, kényszerzubbony.) - Az EF 86 a háklisabb cső, kényes a mikrofóniára, az EF80-ról nem hallottam, hogy csilingelne, ha tényleg csilingel, akkor az hibás, mint ahogy az EF86 is. Üdv!
Saját magával.
A Toshiba nem gyárt ilyen csövet. Üdv!
Van. ____
Régebben, ha EF86 -ot használtak mikrofon erősítőbe (a kondenzátor mikrofon nyakán található hengeres dobozba), bizony az egész csövet szivacsba ágyazták, de csöves erősítők mikrofon bemeneteinél is megtalálható volt az első cső gumirugós "felfüggesztése". A mikrofónia megszüntetésére találták ki az ún keretrácsos csöveket, mert ennél jóval kisebb volt az esélye a rács meneteinek rezgése, mint egy hordószerű kivitelnek.
A Magyar rádióban a 70' -es évek elején még láttam olyan lemezjátszót, ahol a tányér, és a földön vastag vaslemezen levő motor között gumicső meghajtás volt. A hozzászólás módosítva: Máj 5, 2019
Az a véleményem, mint írtam, ez nem ide való téma.
Azonban az egyén védelmében, van akinek a pap, van akinek a papné.
Ha annyira nem szimpatikus a Ruszki cső, használj helyette 6080-at, vagy 6AS7G/GA-t.
Fejhallgató erősítőről van szó, ha jól gondolatolvasok ![]()
Szia ez egy SE 7w körüli sztereó erősítő (nem fülhallgató). Csatornánként 2 db csővel (6h8c meghajtó illetve 6h13c végcső) Csak sajnos eltört az egyik végcső, ezért kérdezősködtem, és hirtelen nem volt ötlet.
Csatolom a kapcsolási rajzot! Köszönöm!
A 6H13C kommersz Orosz cső, bárhol beszerezhető.
A rajzodon is 6AS7 van, láthatod hogy helyettesíthetők egymással. A Toshiba mint gyártó hogy jött a képbe? Mindegy.Szerintem vegyél egy 6H13C-t a törött helyett. Ne bonyolítsd túl a dolgokat.
Én se hallottam Toshiba nevű csőgyártóról, attól még persze lehetett. Valószínűleg az is egy másod, sokadik gyártó lehetett/lehet, ahogy a Svetlana is az, az eredeti típus a 6AS7, és változatai. A gyanúmat erősítette, hogy a net -en rákeresve azebajon hozott Toshiba találatokat, de az mind valamelyik amerikai, vagy európai gyártő szerinti csövek voltak.
A kérdéses cső típusa: Toshiba 6080.
Ez jobb lehet a 6h13c helyett? Köszönöm! a link alapján pontosan így néz ki: https://www.hifido.co.jp/sold/13-72608-93685-00.html?LNG=E A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2019
A 6080 Ipari változata a 6AS7 -nek. ennek orosz változata a 6H13C, de az csak 1000 üzemórás.
Ebből a szempontból a 6080 jobb választás, bár nem tudom, hogy a Toshiba változat mit takar, adatokat nem találni róla. (lehet, hogy csak kereskedés) A tungsol meg így: Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Máj 6, 2019
Ez volt az eredeti kérdésed:
Eredeti kérdés Itt még szó sem volt a 6080-ról. A vége felé már azért rajz,link is meglett, hála az égnek. A további hozzászólásaid alapján teljesen képben vagy, és úgy látom csak szivatod a fórum tagjait. A google ugyanúgy lehozza neked is a helyettesítőket,és a csőtípusokat, nem kéne ezért mást túráztatnod.
Köszönöm mindenkinek!
Elnézést mindenkitől, nem volt szándékos!
Valószínűleg ez a "Toshiba" kevert meg. Ma már nem kell, nem is nagyon lehet ragaszkodni gyártókhoz, Meglehetősen megritkultak a gyártók.
Egy jópofa ötlet, cső helyett VFD: Bővebben: Link
![]() De van célirányosabban is aki nem ismerné: Bővebben: Link
Ismerem már rég a Nutube csövet. Az országban először az AUDMAX kft. nagyker. számolt be a Nutube-ról. Úgy rémlik 2016-ban a KORG fejlesztette ki eszközeik számára. A honlapjukon a régebbi hírekben megtaláljátok az eredeti cikket. Majd nemrég tették be a cikket az elektroncső.hu-ra. Érdekes kis cső én kiállításon láttam először, jól meg is nézegettem. http://audmax.hu/hirek/nutube---uj-tipusu-elektroncso
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2019
Egy újszülöttnek minden vicc új.
Elég régi a dolog, valamiért mégsem terjedt el. Találós kérdés, miért is nem. A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2019
Szervusztok .
Hipersil vasmag beszerzéssel kapcsolatban tudtok tanácsot adni ? Előre is köszönök minden információt !
Sziasztok!
Esetleg torroid tekercseléssel kapcsolatban tudtok valakit ajánlani? üdv: fj
Köszönöm! Egyedi megrendelést is teljesítenek? Mert ugye csak 1 darab kellene....
Helló. Esetleg ez is jó lehet neked. Én tőlük rendelek.
https://www.europages.co.hu/HM-TRAFO-KFT/HUN028612-00101.html
Ó, igen. Köszönöm! 15 éve százas mennyiségben rendeltünk tőlük. Teljesen elfelejtkeztem erről a cégről.
Sziasztok!
R807 elektroncsőböl érdemes erősítőt építeni? Van 4db új belőle.. Esetleg rajzot, vagy valamailyen kiindulasi alapot, tapasztalatot tudnátok írni? Előre is koszi
G807 igen érdemes bár jó nagy feszültséggel megy,
PP vagy SE ? A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2019
Sőt, a téma képei közt több kiváló (bevált) kapcsolást találsz mindkét változatra. A sárga nyílra kattintva, magyarázatot, leírást is találsz.
C8 lába rosszul van rajzolva. Erre érdemes odafigyelni. Amúgy, ez egy remek kapcsolás.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |