Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Varázsszemes kivezérlésjelző
Az lehet a baj, hogy a tranzisztor helyettesítése lett benézve. Az (SS)9014 -ből 4 féle csoport létezik 50 -től 1000 bétáig.
Ez a kapcsolás nem csak em80 hoz jo?
Nem szinte minden.varázsszemhez használható.
Nem tudom honnan vegyek olyan diodàt ami kell bele no meg olyan fetem sincs.
Nixie tàpról tudnám táplálni?
Többször elmondtuk. Táplálhatod a nixi tápodról,nagyjából ugyanannyi az áramszükségleted, mint egy nixitápnak.
Az EM80 -nak valamivel kisebb a vezérlő feszültség szükséglete, csak -14 V, szemben az EM(! -20 V jával., tehát az EM80 "érzékenyebb".
Szerintem ott nincs ahol én szoktam alkatrészt venni. Melyik OA dióda jó helyette? Mert szerintem ez a fajta se lesz.
A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2019
Moderátor által szerkesztve
Szinte akármelyik kis üveg Ge dióda jó oda. (Jobb az alacsonyabb Vf). Tranyóból (ha nincs FET) meg nagy erősítési (mint írták).
Szia!
a Varázsszemes kivezérlésjelző cikket említed, de hol találom?
Köszönöm válaszod! Nem látom a cikked, amire a felhívásod hivatkozik. Évtizedekkel ezelőtt szerény lehetőségek mellett inspirált egy Oripons műszer. Ennek "kistestvérét" igyekeztem megépíteni EM84-es csővel. Ezt szeretném helyre hozni.
Sziasztok! Javítok egy régi Vermona erősítőt aminek EM84-es a kivezérlés jelzője.A gondom az vele,hogy a hangolásjelző cső nem nyílik ki eléggé alapállapotban,konkrétan olyan 10-15mm van a két csík között és így nagyon kicsi a mozgása a bejövő jelre.Hogyan lehetne az EM84est rábírni hogy széjjelebb nyissa a sugarait?
A hozzászólás módosítva: Okt 6, 2020
Olyan -20 - 22 V egyenirányított feszültség kell a vezérlő rácsára. Ezt nézném először. Ha ez rendben van, akkor a vezérlőrács ellenállás meglehetősen nagy értékű (3 MΩ) és az anódellenállás értékét (0,47 kΩ), anódáram mérése (feszültség mérés az anódellenálláson, Ohm törvény) 1 - 1,6 mA.
Ha mind rendben van és mégse, csőcsere. |
Bejelentkezés
Hirdetés |