Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » PSP töltő dinamóval
Lapozás: OK   1 / 1
(#) totionline hozzászólása Máj 21, 2008 /

Szeretnék egy ehhez hasonló töltőt csinálni csak nem telefont, hanem psp szeretnék tölteni.

http://www.wormsign.hu/index.php?module=webshop&target=view&tproduc...563796

a dinamót bicikliből szerezném.

De hogy lehetne megoldani, hogy egyfolytában 5V adjon?
(#) vicsys válasza totionline hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

7805 esetleg?
(#) totionline válasza vicsys hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

Illetve 2000mAnek kell lennie az outputnak
(#) vicsys válasza totionline hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

Elég durva húsdaráló lesz belőle...
(#) totionline válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

ÉS mi van ha a psps csak 500mA kap?
(#) AtomCity válasza totionline hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

Szia!
Vegyél inkább a 4db biciklidinamó helyett, egy olyan kis dinamós lámpa, amin van egy kis kar, és ezt tekerve meg lenne oldva a psp töltőd, ennek a lámpának van egy olyan verziója is, amit nem tekerni, hanem amit a markodban kell nyomkodni...
Nem drága, max 1000-2000Ft...
Remélem jó ötletet adtam!
Üdv
(#) AtomCity válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

Az psp akart lenni szerintem. PlayStation Portable :yes:
(#) totionline válasza AtomCity hozzászólására (») Máj 21, 2008 /

JA nem rossz ötlet van is olyanom valahol. de az vajon hány mA ad?

Szerk.: 2 ledet müködtet
(#) Steven19 hozzászólása Máj 21, 2008 /

Helló! Peltier modul forditott üzemben?? Az nemjó?? Amelyik felét hűteni kell arra hűtőbordát szerelsz a másik felét bekened hővezetőpasztával és ráülsz és már biztositott lenne az áramellátás. Helló.

8 óra alatt merül le

3600mah

de van 2200mah is hozzá

háát ebben ilyen speckó aksi van külön ehhez fejlesztve

Ilyen dimangóról még sose hallottam. Elmondanád lécci, hogy mi ez?

JA kösz.

Hát úgy gondoltam, hogy kicsit átszerelek egy biciklis dinamót úgy hogy legyen egy karja amit lehet forgatni.

GYermekvasutas táborban lesz, ahol az áram lukszus. Villany viszont van. Arra gondoltam még, hogy széttörök egy égőt és a foglalatra forrasztok egy konnektort. Viszont akkor vagy áram vagy villany van. azon kívül pedig nem tom, hogy mit szólna a táborvezető ha belépne a szobába és egy ilyen barkácsizé lógna a plafonból.

Háát ja
(#) idlob válasza totionline hozzászólására (») Máj 22, 2008 /

Sajnos konkrét árusítóhelyet nem tudok, de van ilyen foglalatból áramnyerős átalakító, és abba utána még vissza lehet tenni egy lámpát. Viszont asszem van benne 100W-ra korlátozás.
A barkácsmódszerről: mit szólna a táborvezető? Semmit, mert ugye vagy fény, vagy PSP.

Még 1: Az akkut a névleges kapacitása 1/10-vel kell tölteni (220mA ill. 360mA), 16 órát. Nem hiszem, h. 16 órát tekerni fogod a dinamót.
Viszont én 2 éve tán 3000Ft ért vettem 12Ah-s 6V-os gondozásmentes ólomakkut. Azóta azzal +1 step downnal hajtom a fényképezőgépem. Egyenes arányosságot feltételezve, ekkora akkuval kb. 26 üzemórát bírna a PSP. A valóságban lehet, hogy valmivel kevesebb mondjuk 20 óra, mert ez a kapacitás C/20-ra van megadva. Az azért elég jó. Nem is beszélve mondjuk egy autóakkuról, csak azzal szállítási problémák lehetnek. Otthon feltöltöd, aztán egy évig játszol.
(#) P1tuning válasza totionline hozzászólására (») Jún 4, 2008 /

Szia!
Én pár éve táboroztam a GYV-n. Mi úgy oldottuk meg a lemerülő elektromos ketyerék töltését (telefon), hogy megkértük a táborvezetőt, éjszakára dugja be magához a konnektorba. Ezért a harmadik este után már úgy nézett ki a táborvezetői, hogy jött a 6os elosztó a faltól, majd abból tovább sok-sok kis 3as T elosztó.
Ha a táborvezető mégsem engedi a töltést, vagy félted a játékod, akkor megpróbálhatod azt is hogy szoliba tölteted valamelyik állomáson, vagy valamelyik megbízható felnőttnél. Esetleg csereakksi, vagy a szüleid töltik föl neked. Felmerült bennem a kérdés egy gyerektáborban ahol az a lényeg, hogy együtt legyetek és jól érezzétek magatokat minek PSP-t vinni?
Üdv: P1tuning
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem