Fórum témák
» Több friss téma |
Nekem egy B4220/x típusú elektromosom van. Aksi tele, mégse mozdul, csak zúg. Mi lehet a gond?
A kérdés az lenne, hogy a motor zúgását hallod, vagy valami egyéb zajt. Ha netán a motor lenne az, és a hang viszonylag normális üresjárati forgómozgás zaja, akkor a kuplung kart kellene megkeresni a kocsin. Többnyire van rajtuk, hogy lehessen mozgatni áram nélkül, vagy egyéb hiba esetén, pl.: tolni.
Könnyen lehet, hogy átállítódott ezért nem hajtja a kocsit a motor annak ellenére, hogy ad hangot - forgást.
Most olvasva (nálam lejjebb) egy fórumtárs jóvoltából fel van töltve a leírása az eszköznek: Bővebben: Link Itt szerepel a Hajtáskapcsoló kar elnevezés. Én kuplungnak fogalmaztam, kettő is van belőle.
Mivel elég nyilvánvaló és látható helyen van, próbakép használatba venni, hátha elmozdult kiakadt a mechanika. Esetleg a leírásban szerepel valami megoldás ilyen hibára.
Többször megmozgattuk oda-vissza a kart, de nem mozdul a kocsi.
Üdv.
Ellenőrizd le a hátsó tengely végein lévő reteszeket, elnyíródás esetén a differenciálmű leszabályoz. A motor forgatja a hajtóművet, de csak a tengely forog.
Köszi a tippeket, de én csak használni tudom. Csak azért érdeklődtem, hogy tisztában legyek a hibájával. Holnap hívom a szerelőt, és nem szeretném, ha átverne. Még egyszer köszi mindenkinek a hozzászólását.
A hirdetések helye az Apróhirdetési rovatba való, a fórumban a hirdetés szigorúan tilos!
Sziasztok!
Barátomék elektromos rokkantkocsiával előállt az a probléma, hogy csak világít az index. Allítása szerint csavarhúzóval rövidrezárhatott valamit. A típusa: Gerio Mobil E60 és 24V-os. Valaki tudna segíteni, hogy honnan lehetne hozzá kapcsolási rajzot szerezni, esetleg merre lehet a gond? Gyanítom ezár nem relés, hanem elektronika szaggatja az indexet. Köszönöm szépen a segítséget!
Ki kell faggatni, hogy melyik részen piszkálta a csavarhúzóval.
A lámpa rövidzárásával, a kapcsoló tranzisztort küldhette haza, mint legszerencsésebb eset.
Egyszer ez biztos, jó ötlet.
Bár nekem kicsit gyanús, hogy ezek nem külön index relések, mint pl egy robogó?
Miért kellene az indexnek relésnek lennie? Van benne egy vezérlő egység, a sebesség szabályozás, és biztonsági funkciók miatt, akkor az indexelést is el tudja végezni a vezérlés.
Helló !
Hozott hozzám az egyik haver két ilyen motort , hogy nézzem meg működnek-e. Kérdés: mit ér egy ilyen motor ? Kb.? (Apósától örökölte, még nem szorul rá.. ![]()
Egyenáramú soros (kefés) motor, 24 V / 8 A (kb 250 W). De, ha el akarod indítani, akkor figyelj oda, mert elektromos fék van rajta, először arra kell kapcsolni a 24 V -ot. Áram nélkül a fék zárva van.
A hozzászólás módosítva: Nov 23, 2019
Köszi !
Megforgattam mindkettőt egy 12V50AH-ás akuról. A kérdés az ára lett volna .
Sziasztok 3 kerekű l-gon akut cserélnék,uj aku megvan,mire kel felügyelni,hogy ne csesszek el semmit ?
Sziasztok! Permobil k300-ból szeretnék egy hibrid fűnyírót építeni. A felesleges súlyokat, ülést, a rengeteg ülésállító szerkezetet eltávolítottam. Egyenként húzogattam le a csatlakozókat és próbálgattam a működést közben, nehogy azt húzzam szét, ami a működéshez kell. De csak sikerült felborítanom közben és nem csak a csatlakozások hullottak szét, de még egy-két kábelvég is kicsúszott a csatlakozó fejekből. Az kerekesszék tökéletesen működött, megvan mindene, csak sajnos nem értek ezekhez a vezérlésekhez. Nem tudna valaki segíteni, mit hova kell dugni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |