Fórum témák
» Több friss téma |
Szia! Tudom erről az akksiról volt már itt kérdés, de ebbe 20db cella van. És akkor milyen külső tápegység kellene a fűnyíróhoz, hogy ne ezzel az akkumulátorral kelljen használni, mert ez alig bírja 5 percig pedig az jelzik a led-ek, hogy full teli van. Mert akkor az eb*y -es 36V-os nem jó hozzá amiket itt linkeltek. Köszi!
Szerintem 42V-os töltő kell hozzá. A 36V a névleges feszültsége.
Szerintem ő a fűnyírót akksi helyett tápegységről akarja használni. Én megmérném a fűnyíró áramát terhelés mellett először is.
Igen, tápegységről akarnám. De ha akksis a fűnyíró, akkor hogy mérjem meg? Hogyan rakjam bárhova is a műszert, hogy ne kelljen szét szedni a gépet.
Kábellel? Mivel az akksipakkot szétszedted, meg tudod szakítani az érintkező és a cella között valahol.
A hozzászólás módosítva: Ápr 21, 2019
Sziasztok
a kérdésem az lenne hogy ebben a védelemben van-e balaszer? És ha nincs akkor milyen töltő kéne hozzá.
Ott a felirat: With balancer, balancerrel!
Bár nem linkelted az adatlapját, megkerestem:
Idézet: „4S 16.8V 40A lithium battery protection board Scope: Nominal voltage of 3.6V, 3.7V lithium battery (including 18650,26650, polymer lithium battery) Product Size: 45 * 55 * 3.4mm Charging voltage: 16.8V - 18.1V” Oda van írva: 16,8 - 18,1 V A hozzászólás módosítva: Ápr 29, 2019
Sziasztok,
lehet, hogy nem pont idevágó kérdés, de az elektronikához zöldfülű vagyok Szóval vettem egy kis méretű gps nyomkövetőt (kínából az aliról, gf-07 a típus), amit az autómba szánok. Na most az merült fel bennem kérdésként, hogy ha én ezt a kis li-ion akkus kütyüt benn hagyom a kocsiban pl. nyáron, ráadásul a tűző napon, amikor az utastér rendesen felmelegszik, mekkora esélyem van arra, hogy a nagy melegben az akku kigyullad és leég az autó? Az akku 3,7 V és 400 mAh-ás. A leírásból pár adat: Power Input: AC 110-220V 50/60Hz Power Output: DC5V 300 - 500mA Battery Capacity: 3.7V 400mAh Li-ion Battery Working Voltage: 3.4 - 4.2V DC Storage Temp.: -40 to 85 celsius Operation Temp.: -20 to 55 celsius Humidity: 5%-95% non-condensing Előre is köszönöm! A hozzászólás módosítva: Máj 13, 2019
Csekély, de nem nulla. Segített?
A Li-ion akkuk túltöltéssel valóban felgyújthatóak, ezzel együtt az akkuk számához mérve kevés ilyen esetről hallunk. Szóval statisztikai alapon bizakodhatsz. Én a magam részéről nem hagyok akkut felügyelet nélkül töltődni. Telefont sem.
Köszönöm! És ha úgy hagyom az autóban, hogy közben nem töltődik? csak úgy benne van? akkor sem nulla az esélye?
Ha aggódsz,, rakd az egész nyomkövetőt lipo safe bage-be. Magától is be tud egy cella zárlatosodni, töltés nélkül is, az esélye viszont csekély, de nem elhanyagolható.
A hozzászólás módosítva: Máj 15, 2019
Nincs ráhatásod arra, hogy mikor töltődik, hardware/szoftver kialakítás függvénye.
1-2 havonta valószínűleg történik töltés akkor is, ha nem volt akkumulátoros használat.
Hello! Nulla esélye annak van, hogy örök életű leszel..
Szia. Mi volt a gond?
ugyanez a hibája az enyémnek is. Budget 10.8v akkus csavarozó BAS108 Köszönöm
Sziasztok!
Megjött egy LiitoKala 500 töltő/tesztelő... 3.6v lévő elvileg jo cellákat tettem bele szépen feltöltötte 4.2-re... Utánna indítottam a gyorstesztet, kb 40 perc után a cellák és az egész gép kellemetlenűl meleg volt. Persze az összes 9 voltos elem le van merülve ugyhogy nem tudom megmérni... Ez normális?
Amikor kisüti az akksit, valahová tenni kell az energiát, mást nem tud csak elfűteni
Nekem is van ilyenem, nem használom ezt a funkcióját, amúgy is elégedetlen vagyok vele, Szerintem töltéskor óriásit hazudik a betöltött kapacitásról, kb amit a kínaiak ráírnak az akkukra Gyanús hogy nem is méri a töltőáramot, egyszerűen a beállított áramot szorozza az idővel. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2019
Az jogos... de 64 fokos.. ( találtam egy ellemet).
Akkor vagy a csatlakozási pontokat kéne kivezetni, vagypedig felventillátorozni, mert ez már a cellának se jo... legalábbis ha jól gondolom. Vagy ne izguljak... kibirják azt a 4 orát benne?
Ez egy balanszer! LI-ION töltő kell elé ami szabályozza a töltő áramot a töltöttségi foknak megfelelően!
A paneled csak arra figyel, hogy az akkucellák egyformán legyenek töltve. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2019
Kedves Fórum-társak !
Igaz, nem közvetlen akku-téma, de akkus géppel kapcsolatos: Valaki meg tudja mondani hogy a mellékletekben milyen típusú lehet a vezérlő IC? Adatlapot keresnék. Ez egy Ebayes eszköz, a típusjel le van takarítva ! A kérdés lényege: ki lehet-e egészíteni lágyindító funkcióval: Esetleges max.fordulaton indításkor se az akku túláram-védelme ne szóljon közbe, se a powerMOSFET ne emelje kalapját ?
Hali!
Szerintem ez egy mikrokontroller, a benne lévő progi nélkül lényegtelen a tipusa. Megpróbálhatod a 3-as láb és a föld közé betenni egy nagyobb elkót, így bekapcsoláskor olyan lesz mintha a poti le lenne tekerve, és lassan nő a vezérlővesz a poti aktuális állásáig. Hátránya, ha rövid ideig van kikapcsolva, akkor hatástalan amig a kondi ki nem sül(betehetsz egy diódát is a 3-as láb és a 470mikró pozitívja felé, így gyorsabban kisül) , illetve a poti tekergetésre lassabban reagál.
Köszönöm hasznos tanácsaidat, próbálkozom megvalósítani az elképzelést.
Sziasztok! Van egy Ikea-s sds plus-os akkus ütvefúróm. Egész határozottan megfelel a céljaimnak, azonban van némi gondom: iszonyat lassan tölt fel. 14,4V elvileg az akksija, legalábbis a dobozán ez van. Egy 17,5V 280mA ,,töltő" van hozzá. Kérdésem a következő: milyen töltő lenne jó hozzá, amivel emberi idő alatt fel tudom tölteni a fúrót? Mert így ez kínszenvedés hogy fél nap mire feltölt(kb) és bár nem napi használatban van, de attól még szeretném ha rövidebb töltési időt tudnék megoldani valahogy. Fúrógép
11-12cellás NiCd vagy NiMh gyorstöltőt kell keresned. Modellboltokban kapható, de inkább használtan vegyél. ImaxB6 azt hiszem nem tudja figyelni az akksit, tehát nem deltaU-s töltő, az nem jó neked. Készítened kell egy saját töltőt, amibe bele tud az akksi csúszni. Én a biztosnág kedvéért megnézném, van-e valami elektronika is az akksi mellett, vagy csak NiCd/NiMh cellák.
Az átlag gyorstöltők 6-9cellát tudnak tölteni, lehet nehéz lesz találni olyat, ami neked jó (11-12cella). Ez pl. 10celláig jó, 14V-ot is ír a dobozán, jó fajta töltő, sok van a piacon belőle, olcsó is, van belőle 1A és 2A-es típus is, előbbi trafós, utóbbi kapcsolóüzemű tápos. Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jún 5, 2019
Idézet: „IKEA FIXA RECHARGEABLE 14.4V LI-ION ELECTRIC HAMMER DRILL & BITS NEW” Li-Ion akkumulátoros, nem Ni-Mh!
Oh. Bocsi. Li-ion-os behajtót nem láttam még ilyen kis áramú adapterrel.
Idézet:
„Built-in rechargeable lithium-ion battery 14.4V/1.5 Ah The battery must be fully charged before first time use Charging time: 5-7 hours” 5-7 óra a töltési idő ( az nem fél nap ), a 280 mA árammal számolva az 1,5 Ah akkumulátor 5 óra alatt feltöltődik.
Sziasztok!
Kicsit elbizonytalanodtam a BMS és balancer-ek házasítása kapcsán. Adva van egy BMS, amiben nincs balanszálás. Valamint adva van egy balancer, ami csak ennyit tud, azt is csak 68mA-val. A kérdésem az, hogy tudom őket értelmesen összekötni, hogy el is végezzék a funkciójukat? A kérdés elméleti, nem kapcsolásra vagyok kíváncsi! Tehát, ha csak simán rákötöm a balancert az akkura, az lenne a dolga, hogy valahol 4V fölött elkezdje kiiktatni a töltőáramból az akkut, 68mA erejéig tudja ezt megtenni. Nade, ilyen kis árammal kb senki sem tölt, így az akku feszültsége gyorsan eléri a BMS tiltási küszöbértékét. Tehát gyakorlatilag alig valósul meg a balanszálás...az is csak rövid időre. A másik gondom, mintha ezekben a kis, különálló balancer-ekben, ugyanazokkal a fesz értékekkel szerepel az IC(HY2213) kb, mint a BMS-nél. Így viszont mire a balancer aktiválódna, addigra már a BMS is elkezd letiltani. Ennek semmi értelme így... Láttam olyan balancert, ami amikor egy cella feszültsége is eléri a küszöböt, egy vonalon jelez a töltő felé, hogy vegye vissza a töltő áramot, így a balancer ezt a kisebb töltő áramot akár teljes egészében is el tudja vezetni, így tetszőleges ideig után húzva a többi cella feszültségét. Ez tiszta sor, logikus...ám a fent jelzett balancer-nek nincs ilyen kimenete tudtommal. Akkor mégis hogyan látja el a funkcióját? Vagy csak parasztvakítás az egész, 68mA töltőáramig jó lenne...feltéve ha a BMS magasabb küszöbfeszültséggel bír??! |
Bejelentkezés
Hirdetés |